Sådan ser du Netflix på Linux-skrivebordet med Electronplayer

Hvis du ønsker at se Netflix på dit Linux-skrivebord, vil du ikke være i stand til at downloade den officielle Netflix-app som i Windows. I stedet skal du bruge Electronplayer. Det er en avanceret applikation, der understøtter de fleste moderne streamingtjenester. Sådan konfigurerer du det på dit system.

Bemærk: For at kunne følge denne vejledning skal du have en Netflix-konto. Dette skyldes, at Netflix ikke fungerer i Electronplayer uden en konto. For at finde mere information om, hvordan du opretter en ny konto, skal du gå over til Netflix hjemmeside.

Installation af Electronplayer på Linux

Electronplayer understøttes på Linux som en Snap-pakke, en AppImage og Arch Linux AUR. Desværre er det de eneste måder, hvorpå Electronplayer kan installeres på Linux. Udviklerne distribuerer ikke appen som en DEB-pakke eller RPM-pakke.

Electronplayer understøtter Netflix, Hulu og andre streamingtjenester ud af boksen. Når det er sagt, hvis du bruger AppImage-udgivelsen, er den en smule forældet, så du skal muligvis tilføje tjenester manuelt.

Linux Snap-pakke

Den bedste måde at konfigurere Electronplayer-applikationen på Linux er gennem Snap-butikken. De fleste Linux-operativsystemer understøtter Snap-pakker, så det vil ikke være udfordrende at konfigurere det. Åbn først et terminalvindue på Linux-skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet for at starte opsætningsprocessen. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen og start den på den måde.

Med terminalen åben, skal du konfigurere Snap-pakkens runtime. For at gøre det skal du installere “snapd”-pakken på din computer. Aktiver derefter “snapd.socket”-tjenesten i Systemd.

Bemærk: har du brug for hjælp til at konfigurere Snap-pakkens runtime på din computer? Følg venligst vores Snap runtime opsætningsvejledning.

Når Snap runtime er sat op og konfigureret, kan installationen af ​​Electronplayer begynde. Konfigurer appen ved at bruge snapinstallationskommandoen nedenfor.

sudo snap install electronplayer

AppImage

AppImage er den næstbedste måde at bruge Electronplayer på Linux. Det fungerer på samme måde som en Windows EXE-fil. For at starte installationen skal du downloade den seneste AppImage-fil ved hjælp af wget.

wget https://github.com/oscartbeaumont/ElectronPlayer/releases/download/v2.0.8-rc4/electronplayer-2.0.8.AppImage

Nu hvor Electronplayer AppImage-filen er færdig med at downloade, skal du oprette en ny mappe med navnet “AppImages.” Denne mappe vil indeholde Electronplayer i din hjemmemappe.

mkdir -p ~/AppImages/

Dernæst skal du flytte Electronplayer AppImage-filen fra din hjemmemappe til den nyoprettede “AppImages”-mappe ved hjælp af mv-kommandoen.

mv electronplayer-2.0.8.AppImage ~/AppImages/

Du skal nu opdatere tilladelserne til Electronplayer-applikationen, så den kan køres som en fil.

sudo chmod +x electronplayer-2.0.8.AppImage

Nu hvor AppImage-filen har opdaterede tilladelser, kan den startes. Start derefter appen ved hjælp af kommandoerne nedenfor.

cd ~/AppImages/
./electronplayer-2.0.8.AppImage

Alternativt kan du starte Electronplayer ved at åbne mappen “AppImages” og dobbeltklikke på AppImage-filen i Linux-filhåndteringen.

Arch Linux

Arch Linux-brugere kan installere Electronplayer-programmet gennem Arch Linux User Repository. For at få det til at fungere skal du åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet. Indtast derefter kommandoerne nedenfor i rækkefølge for at få appen til at fungere.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri
trizen -S electronplayer

Sådan ser du Netflix på Linux-skrivebordet

For at se Netflix på Linux-skrivebordet skal du starte med at åbne Electronplayer-applikationen. Du kan starte appen ved at søge efter “Electronplayer” i programmenuen. Med Electronplayer-applikationen åben, følg trin-for-trin instruktionerne nedenfor for at bruge Netflix.

Trin 1: Find “Netflix”-ikonet i Electronplayer-menuen. Det burde være der som standard. Men hvis du af en eller anden grund ikke kan se Netflix, skal du gøre følgende for at aktivere det.

Find først menuen “Indstillinger”, og vælg den med musen. Når du har valgt menuen “Indstillinger”, skal du finde menuen “Aktiverede tjenester” og klikke på den. Find derefter “Netflix” og klik på det for at vælge det. Genstart efter aktivering.

Trin 2: Når du har klikket på “Netflix”-logoet, vises login-vinduet. Log ind på din Netflix-konto med din e-mail og adgangskode. Eller klik på knappen “Log ind med Facebook” for at logge ind på Netflix ved hjælp af din Facebook-profil.

Trin 3: Når du har logget ind på din Netflix-konto, vises dine film og serier. Brug Netflix UI til at vælge, hvad du vil se med musen. Det burde så loade op, intet problem.

Skal du lukke Electronplayer-applikationen? Luk vinduet, og dit indhold skulle stoppe med at spille. Alternativt, hvis du ønsker at skifte til en anden tjeneste i Electronplayer, skal du klikke på menuen “Tjenester” og vælge “menu”-knappen for at indlæse den.