Sådan sender du en Microsoft Teams-invitation

Microsoft Teams har flere måder at tilføje brugere til et team på. De fleste teamejere eller administratorer tilføjer dem via en Office 365-gruppe eller via ActiveDirectory. Disse to metoder tillader brugere at blive tilføjet lettere, fordi en administrator ikke behøver at indtaste deres e-mails manuelt.

Microsoft Teams-invitation

Microsoft Teams har masser af hurtige måder at tilføje brugere på, men du kan stadig manuelt invitere en ny bruger. Dette er nyttigt, hvis du har brug for at tilføje en gæstebruger, eller hvis du har tilføjet en ny bruger til Active Directory- eller Office 365-gruppen, og du gerne vil tilføje dem til et eller flere hold.

  Sådan laver du din egen Chromebook med Chromium OS

Der er to måder, du kan invitere brugere til et Microsoft Teams-team på; med et link eller via e-mail. Du skal have administratorrettigheder (eller lignende) for at tilføje/invitere brugere til et team.

Microsoft Teams inviterer brugere – link

Følg disse trin for at sende et invitationslink til en bruger.

Åbn Microsoft Teams.
Gå til fanen Teams.
Vælg det team, du vil invitere en bruger til.
Klik på knappen Flere muligheder ud for teamets navn.
Klik på Hent link til team.
Send linket til den bruger, du vil invitere

Microsoft Teams inviterer brugere – e-mail

Følg disse trin for at invitere en bruger til at deltage i et Microsoft Teams-team via e-mail.

  Sådan opretter du en Microsoft Teams gruppechat

Åbn Microsoft Teams.
Vælg Teams fra kolonnen til venstre.
Vælg det team, du vil invitere en bruger til.
Klik på knappen Flere muligheder ud for teamnavnet.
Vælg Tilføj medlem.
I vinduet, der åbnes, skal du indtaste e-mailen for den eller de brugere, du vil invitere.
Klik på Tilføj og luk vinduet.
Brugeren skal acceptere invitationen for at deltage i teamet.

Microsoft Teams invitationsbegrænsninger

En Microsoft Teams-invitation er nem at sende, især hvis du bruger et link til at sende invitationen, men at have linket garanterer ikke, at en bruger vil være i stand til at deltage i mødet.

  Sådan finder du dit Apple-kortnummer

Teamet skal konfigureres til at tillade brugeren at deltage, hvis brugeren er på et andet domæne. Hvis du f.eks. tilføjer en gæstebruger, skal du allerede have Gæt adgang aktiveret.

Hvis teamets indstillinger ikke er konfigureret til at tillade den type bruger, du vil invitere, vil linket ikke være af nogen bruger. Brugeren vil blive forhindret i at deltage i teamet, når de klikker på det.

Konklusion

Microsoft Teams ser ud til at være restriktive med hensyn til, hvordan det tillader brugere at blive tilføjet, men det er faktisk ret fleksibelt. Det eneste du skal gøre er at sikre dig, at dit teams indstillinger er korrekte. Hvis du inviterer Active Directory-brugere, er det højst usandsynligt, at du løber ind i problemer.