Sådan sender du billeder i høj kvalitet online

Hvis du vil sende originale billeder i høj kvalitet til dine venner og familie, så er der virkelig kun én god måde at gøre det på: med en cloud-lagringsudbyder. Sociale netværk som Facebook og Instagram gemmer ikke de originale filer; de reducerer kvaliteten, så sider indlæses hurtigere. Selv gode, dedikerede fototjenester som 500px gør det.

Dette er ikke et problem, hvis du bare poster billeder, så folk kan se dem på deres smartphones eller computere, men hvis du ønsker, at de skal kunne udskrive billederne, skal du give dem højkvalitetsfiler.

Hvad tæller som “højkvalitets”-filer?

De billeder, dit smartphonekamera – eller et hvilket som helst passende kamera – kan tage, er langt større og af højere kvalitet, end sociale medier kan håndtere. Hvis hvert billede på dit Instagram-feed var 2 MB og 12 megapixels, ville du brænde dit dataloft igennem på ingen tid. Sagen er, at disse højopløselige 2 MB-filer er præcis, hvad du vil have, hvis du vil udskrive dem, indstille dem som din skrivebordsbaggrund eller gøre alt andet end at se dem i den rigtige størrelsesboks på sociale medier.

  Sådan installeres Gnome 40 i Ubuntu 21.04

Her er et billede af mit, jeg uploadede til Facebook – det var 2,7 MB og 5166×3444 pixels. Da jeg downloadede det fra min tidslinje, var det 74 KB og 860×640 pixels. Du kunne næsten ikke printe det på et frimærke!

Generelt, når vi taler om filer af høj kvalitet, mener vi de originale billeder direkte fra din telefon eller kamera eller, hvis du har foretaget nogen redigeringer, en gemt kopi i fuld opløsning. Hvis du optager RAW, kan du sende eksporterede JPEG’er i fuld opløsning; RAW-filer i fuld størrelse kan være lidt uhåndterlige, især hvis den anden person ikke har apps til at håndtere dem. Det er den slags filer, som de vil være i stand til at udskrive flotte print fra.

Du skal ikke bare downloade de billeder, du vil dele med folk fra din Facebook-side. Få dem fra din computer eller smartphone.

  Grupper alle meddelelser i din indbakke efter afsender & bloker e-mail-sporere

Cloud-deling: Den bedste, enkleste og billigste løsning

For et par år siden var cloud storage en konkurrencedygtig markedsplads. Nu er det en handelsvare: Der er masser af tjenester, der er villige til at tilbyde dig gigabyte gratis lagerplads. De tre, vi generelt anbefaler, er Dropbox, Google Drive og Microsoft OneDrive.

Hvilken af ​​de tre du bruger er lige meget. De er alle ret ens, og de har alle desktop- og mobilapps.

Dropbox har det værste gratis niveau på 2 GB. Medmindre du allerede bruger Dropbox, er det sandsynligvis ikke den du skal bruge.
Det har du sikkert allerede Google Drev; du får 15 GB gratis lagerplads med en Gmail-konto. Hvis du ikke er sikker på, hvilken du skal bruge, er det et sikkert valg.
Hvis du bruger en pc, har du også Microsoft OneDrive. Ligesom Google Drev får du 5 GB gratis. Det bedste ved det er, at Office 365 for $100/år (samme pris, Dropbox og Google tager for 1 TB lagerplads) giver dig 1 TB lagerplads hver for seks Microsoft-konti og adgang til Microsoft Office. Hvis du skal betale, er det den bedste løsning.

  Sådan fjerner du dublerede sange fra iTunes

Læg alle de højkvalitetsfiler, du vil sende, i en enkelt mappe i din valgte cloud-lagringsapp, og lad den uploade. Medmindre du deler tusindvis af DSLR-billeder, kommer du ikke i nærheden af ​​at nå grænserne for din gratis lagerplads. Højreklik på mappen og vælg den relevante delemulighed. Se vores fulde guide til deling af filer og mapper med cloud storage-apps for mere.

Del linket, og nu vil alle, der har det, kunne gå ind og downloade billederne i høj kvalitet.

Ikke mere at gå rundt til dine venners hus og se en meget sløret version af et billede, du tog på deres køleskab.

En note til professionelle

Hvis du er en professionel fotograf, der ønsker at dele billeder med klienter, vil skylagringsmetoden ovenfor fungere, men den kan være en smule akavet at administrere. I stedet bør du tjekke dedikerede online klientgallerier og korrekturtjenester som PhotoProofPro og PixieSet. De ekstra funktioner, de tilbyder, er dog langt ud over almindelige menneskers behov.