Sådan ruller du en driver tilbage i Windows

At opdatere en driver på din pc fungerer ikke altid godt. Nogle gange introducerer de fejl eller kører de simpelthen ikke så godt som den version, de erstattede. Heldigvis gør Windows det nemt at rulle tilbage til en tidligere driver i Windows 10. Sådan gør du.

Selvom driveropdateringer generelt går ret godt, er det ikke altid tilfældet. Ofte introducerer opdaterede versioner nye funktioner eller retter fejl, men nogle gange bringer de deres egne problemer med sig. Disse problemer kan spænde fra dårlig ydeevne til mærkelig adfærd til system-crash-fejl. Generelt anbefaler vi ikke at opdatere drivere, medmindre du oplever særlige problemer eller har brug for specifikke funktioner, som du ved, at opdateringen løser eller inkluderer. Med andre ord, lad være med at reparere det, der ikke er i stykker. Alligevel vil du nogle gange have lyst til at installere nye drivere og tage en chance. Sådan kommer du dig, når chancen ikke giver pote.

Sådan ruller du en driver tilbage

Når du ruller en driver tilbage, afinstallerer Windows den aktuelle driver og geninstallerer derefter den tidligere version. Bemærk, at Windows beholder den tidligere version af drivere til netop dette formål, men kun den tidligere version – den opbevarer ikke et arkiv med endnu ældre drivere, som du kan vælge.

Bemærk: Du skal være logget ind på en konto med administratorrettigheder for at rulle en driver tilbage. Funktionen er heller ikke tilgængelig for printerdrivere.

Som med enhver anden sådan procedure, anbefaler vi, at du sikkerhedskopierer din pc, før du går i gang.

Åbn Enhedshåndtering ved at trykke på Windows+X og derefter klikke på “Enhedshåndtering” i menuen Power Users.I vinduet Enhedshåndtering skal du finde den enhed, der giver dig problemer (du skal muligvis udvide en kategori), højreklik på enheden, og klik derefter på kommandoen “Egenskaber”.Klik på fanen Driver øverst i vinduet, og klik derefter på “Rul driver tilbage”.Windows spørger med en advarsel og spørger dig, hvorfor du går tilbage til en tidligere driver. Klik på et svar, og klik derefter på “Ja”. Hvis du føler behov, kan du efterlade et detaljeret svar i feltet Fortæl os mere, som er placeret nederst i vinduet.Windows gendanner derefter automatisk din driver til den tidligere version, hvilket kan tage op til 5-10 minutter, afhængigt af størrelsen på driveren. Videokortdrivere er meget større og tager længere tid at rulle tilbage. Din pc genstarter muligvis, hvorefter din computer kører den tidligere version af driveren.