Sådan rooter du Nokia X, installerer Play Butik og Google Now Launcher

Nokias meddelelse på MWC om nye Android-telefoner kom ikke så meget som en overraskelse, som virksomheden gjorde med Android, der kørte på sine enheder. Det er som om det finske firma – nu ejet af Microsoft – forsøger at skabe Android uden Google og erstatter Mountain View-virksomhedens tilbud med Microsofts. Faktisk er Nokia X-smartphonen, selvom den er baseret på AOSP, fuldstændig blottet for Google Apps, fra at se på enheden, vil du have svært ved selv at fortælle, at det er Android. Men alt håb er ikke tabt, da der takket være det aktive Android-udviklerfællesskab er en måde at ikke kun roote Nokia X på, men også installere Google Play Butik og Google Now Launcher på enheden. Detaljer forbi springet.

Før vi kommer til detaljerne om, hvordan du kan ændre Nokia X til at gøre alle disse ting, skal du forstå, at enheden endnu ikke er tilgængelig på produktionsmarkederne. Hacket kommer med høflighed af XDA Developers seniormedlem Kashamalaga, som fik en Nokia X på MWC og satte den til god brug. Derfor skal du takke ham for at bringe denne vidunderlige løsning til early adopters.

Forstå venligst, at denne metode er forskellig fra konventionel rooting, da Nokia X bootloader ser ud til at være delvist låst, og der er heller ikke en fungerende tilpasset gendannelse for enheden.

Ansvarsfraskrivelse: Instruktionerne heri skal følges på egen risiko, da wdzwdz ikke påtager sig noget ansvar for nogen som helst skade på din enhed.

Krav

Før vi begynder, lad os tage et kig på, hvad du skal bruge

Framaroot app
En filstifinder på rodniveau (f.eks. Root Explorer eller ES File Explorer)
Nokia GApps-pakke (tilgængelig på kildelinket i slutningen)
NokiaX_SomeGoogleApps.zip (tilgængelig på kildelinket i slutningen)

Instruktioner

1. Du skal begynde med at roote din Nokia X først. Da der ikke er en fungerende gendannelse, kan root kun opnås via Framaroot-appen. Sideindlæs Framaroot APK og få adgang til rodniveau via disse enkle trin.

2. Derefter skal du sideindlæse rodfilstifinderen efter eget valg for at aktivere ændring af tilladelser for systemfiler.

3. Download og udpak indholdet af NokiaX GApps ZIP-filen, og kopier alle APK’erne i pakken til mappen /system/app på din Nokia X ved hjælp af den filstifinder, du lige har installeret.

4. Indstil tilladelserne for APK’erne til at “læse” for alle og “skrive” for kun den første fra toppen, som på skærmbilledet nedenfor.

5. Genstart enheden, og installer nu alle APK’er fra den anden ZIP-fil (NokiaX_SomeGoogleApps), som du ville gøre for enhver applikation.

Det er stort set alt, hvad der er i det – din Nokia X-smartphone er nu ikke kun rootet, men også i stand til at køre Google Now Launcher og Play Butik. Start sidstnævnte for at indtaste dine Google-kontooplysninger og downloade alle de apps, du manglede!

For mere information og support, besøg venligst XDA-udviklerforumtråden nedenfor.

[via XDA-Developers]