Sådan rettes Nogle indstillinger administreres af din organisation på Windows 10

Windows 10 har to udgaver; Home og Pro. Home-versionen er beregnet til personlig brug, hvilket betyder, at du er administrator af systemet, og fjernimplementering af software eller gruppepolitikindstillinger kan ikke implementeres på dit system.

Nogle indstillinger administreres af din organisation

Ret Nogle indstillinger administreres af din organisation

Windows 10 Home kan bruges med enhver Microsoft-konto; en personlig konto eller en arbejds- eller skolekonto. Hvis du gør det, opgraderes dit Windows 10 Home ikke automatisk til Pro-versionen (det er simpelthen ikke muligt uden en ren installation), men det kan introducere nogle begrænsninger og indstillinger til operativsystemet.

Hvis du åbner appen Indstillinger på Windows 10 og ser meddelelsen ‘Nogle indstillinger administreres af din organisation’ i visse paneler, kan det være på grund af den konto, du bruger, eller det kan være en fejl. Sådan kan du rette det.

1. Tjek Microsoft-kontoen

Den første ting du skal gøre er at tjekke, hvilken Microsoft-konto du bruger på systemet. Du skal bruge din personlige konto og ikke en firmaudstedt konto. Hvis du gør det, begrænses de indstillinger, du kan ændre på Windows 10, og du vil se meddelelsen Nogle indstillinger administreres af din organisation.

  10 ting at gøre, når du får en ny Windows-pc

Åbn appen Indstillinger med Win+I-tastaturgenvejen.
Gå til konti.
Tjek e-mail-kontoen.
Hvis du er logget ind med en arbejds- eller skolekonto, skal du skifte til en lokal konto.
Gå til fanen Arbejds- eller Skolekonto.
Fjern arbejds- eller skolekonti, der er angivet.

2. Skift Windows-telemetriindstillinger

Windows 10 giver brugerne mulighed for at dele diagnostiske oplysninger med Microsoft. Du kan vælge at dele de nødvendige minimumsoplysninger, eller du kan vælge at dele mere end nødvendigt for at hjælpe med at forbedre Windows 10. Disse indstillinger kan, når de er aktiveret, ofte få meddelelsen Nogle indstillinger administreres af din organisation til at blive vist.

Åbn appen Indstillinger med Win+I-tastaturgenvejen.
Gå til Privatliv.
Vælg fanen Diagnosticering og feedback.
Skift telemetriindstillingen fra ‘Valgfri diagnostiske data’ til ‘Påkrævede diagnostiske data’.
Genstart systemet.

3. Tjek gruppepolitik

Fejlen Nogle indstillinger administreres af din organisation kan vises på både Windows 10 Home og Windows 10 Pro. På Windows 10 Pro kan det forekomme, fordi du har ændret indstillingerne for gruppepolitik.

Tryk på Win+R-tastaturgenvejen for at åbne kørselsboksen.
Indtast gpedit.msc i kørselsfeltet og tryk på Enter-tasten.
Gå til Brugerkonfiguration/Administrative skabeloner/Startmenu og proceslinje/meddelelser fra kolonnen til venstre.
Dobbeltklik på Slå toast-notifikationer fra og deaktiver det (prøv først at aktivere og deaktivere det et par gange).
Genstart systemet.

  Ny Spectre-busting-opdatering gør Windows 10-pc'er hurtigere

4. Tjek redigeringer i registreringsdatabasen

Ændringer i registreringsdatabasen, især for at ændre, hvordan en app fungerer, kan resultere i, at nogle indstillinger administreres af din organisations meddelelse, der vises i appen Indstillinger. Hvis du kender til en nylig ændring, du har foretaget i registreringsdatabasen, skal du fortryde den og kontrollere, om meddelelsen forsvinder. Hvis du ikke har foretaget ændringer i registreringsdatabasen, skal du følge disse trin.

Tryk på Win+R-tastaturgenvejen for at åbne kørselsboksen.
Indtast regedit i kørselsfeltet og tryk på Enter-tasten.
Gå til HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Policies/Microsoft/Windows/WindowsUpdate
Slet Wuserver-værdien fra ruden til højre.

5. Fjern tredjepartsapps

Mange Windows 10-brugere installerer apps, der blokerer telemetri på operativsystemet, og som blokerer opdateringer eller genstartsforsøg. Disse apps fungerer efter hensigten, men de kan låse visse indstillinger ned, hvorfor meddelelsen Nogle indstillinger administreres af din organisation vises. Fjern enhver sådan app, som du har installeret, og nulstil tingene tilbage til deres standardindstillinger.

6. Tjek antivirusindstillinger

Windows 10 leveres med en indbygget antivirus-app; Windows Defender, men de er gratis at installere tredjeparts anti-virus apps. Disse apps kan blokere alle slags tjenester, inklusive telemetritjenesten. Hvis du har installeret en tredjeparts antivirus, skal du kontrollere, om den blokerer for en Windows 10-tjeneste.

Du kan også prøve at deaktivere antivirus og aktivere Windows Defender for at se, om meddelelsen forsvinder. Hvis det gør det, skal du hvidliste de tjenester, som antivirussen blokerer.

  Kan du flytte Windows 10s notifikationspop-ups?

7. Tjek harddisktilladelser

Harddiske bruges internt til at installere og starte et OS fra og til at gemme filer lokalt. De bruges også til at tage sikkerhedskopier. Nogle harddiske, der er beregnet til at oprette og gemme sikkerhedskopier, har forskellige læse-/skrivetilladelser. Hvis du bruger sådan en harddisk som dit startdrev, kan det være grunden til, at du ser meddelelsen Nogle indstillinger administreres af din organisation.

Du kan undersøge, hvordan du kan ændre tilladelserne for drevet, eller du kan prøve at erstatte drevet. Det eneste andet alternativ er ikke at ændre den indstilling, du forsøger at ændre, dvs. panelet, der viser meddelelsen Nogle indstillinger administreres af din organisation.

8. Tjek planlagte opgaver

Visse planlagte opgaver kan vise nogle indstillinger administreres af din organisations meddelelse.

Åbn Task Scheduler.
Se efter Spybot Anti-Beacon under sæt af opgaver for sikrere netværk.
Højreklik på det og deaktiver det.
Genstart systemet.

Konklusion

Nogle indstillinger administreres af din organisation er en vag besked Windows 10 viser, når visse indstillinger er blevet låst. Meddelelsen fortæller dig ikke, hvorfor indstillingen er deaktiveret, så du er generelt overladt til at finde ud af tingene på egen hånd. Sørg for, at du ikke har installeret apps, der foretager ændringer i hele systemet, eller som overtager kontrollen med vigtige OS-funktioner, f.eks. administration af netværksaktivitet.