Sådan rettes Mac-startproblemer ved hjælp af gendannelsestilstand

Hvis din Mac ikke starter, er der en skjult “Recovery Mode”, som du kan bruge til at diagnosticere og løse problemer eller geninstallere macOS fuldstændigt.

Den første ting du skal gøre er at starte op i gendannelsestilstand. Det er heldigvis nemt. Sluk din Mac, og genstart den ved at holde Kommando+R nede, mens den starter. Dette skulle bringe dig ind i gendannelsestilstand, hvor du vil se vinduet macOS Utilities. Recovery Mode giver fire tjenester. Du kan gendanne fra en Time Machine Backup, få hjælp online fra Apple Support-webstedet, prøve at løse diskproblemer med Diskværktøj og geninstallere macOS. Vi vil fokusere på de sidste to muligheder i denne artikel.

Kør førstehjælp fra din genoprettelsespartition

Gendannelsespartitionen på alle Mac’er er fyldt med Diskværktøj, som kan køre “Førstehjælp” på et drev, der kan være beskadiget, og forsøge at løse nogle af problemerne. Det her

Advarsel: Hvis Diskværktøjet fortæller dig, at dit drev er ved at svigte, skal du tage det alvorligt. Vi anbefaler, at du sikkerhedskopierer din Mac (hvis du ikke allerede gør det) og udskifter disken. Diskværktøj vil ikke være i stand til at rette en defekt disk.

Når det er færdigt, prøv at starte op i macOS igen. Hvis Diskværktøj ikke var i stand til at løse alle dine problemer, kan du prøve at køre det igen. Hvis ofte kan rette mere på den anden gennemgang.

Men hvis Diskværktøj rapporterer, at det ikke kan rette nogle fejl, er det sandsynligvis et godt tidspunkt at sikkerhedskopiere alt, hvad du kan, og udskifte din disk.

Hvis alt andet fejler: Geninstaller macOS

Nogle gange skal du bare starte forfra. Heldigvis mister du ikke dine filer, når du geninstallerer macOS, da det bruger samme proces som opgradering. Dette forudsætter selvfølgelig, at dit drev stadig fungerer og ikke er fuldstændigt ødelagt, hvilket kan forårsage problemer. Alligevel er det bedst at lave en sikkerhedskopi først, hvilket du kan gøre i Diskværktøj uden at indlæse i macOS.

På gendannelsestilstandens startskærm skal du vælge “Geninstaller macOS”, som åbner installationsprogrammet.

Du skal acceptere servicevilkårene og vælge det drev, du vil installere på. Gå videre og vælg dit hoveddrev.

Installationsprocessen vil køre, og når den er færdig, bør du starte op i en ny kopi af macOS, med dine filer forhåbentlig intakte.