Sådan rettes “iMessage ikke leveret” på din iPhone

På trods af at de er mere pålidelige end SMS, leverer iMessages nogle gange ikke. Det er et irriterende problem, men et der har nogle løsninger.

Så hvorfor bliver en iMessage ikke leveret? Dine blå beskeder, altså dem, der sendes fra en iOS-enhed til en anden, skal stå Leveret, når de ankommer til en modtagers enhed, men det er ikke altid tilfældet. Dette kan påvirke flere kontakter eller én person specifikt. Det er mere irriterende, når beskeden siger Leveret, men modtageren faktisk ikke har modtaget den.

Så hvorfor bliver dine beskeder ikke leveret til én person? Eller til mange mennesker? Her er et par tricks, du kan prøve, når din iMessage ikke bliver leveret korrekt.

Hvad betyder “leveret” på iMessage?

Vi skal først skelne mellem Leveret og Læst. Leveret betyder, at den anden person modtog beskeden på deres enhed. Læs betyder, at modtageren har trykket på den. Det betyder selvfølgelig ikke, at de rent faktisk har læst det – det betyder kun, at beskeden er blevet åbnet. Gå ikke i panik, hvis du ikke hører tilbage med det samme; de kunne have valgt det, men blev efterfølgende distraheret.

Det er heller ikke alle, der har denne funktion aktiveret. Du kan selv skifte læsekvitteringer ved at gå til Indstillinger > Beskeder > Send læsekvitteringer, hvor du kan slå denne funktion til eller fra. Faktisk er denne undersektion af Indstillinger afgørende, hvis du har problemer med iMessage.

Hvorfor siger iMessage “Leveret”, når det ikke er det?

Nogle gange vil en besked sige, at den er leveret, men modtageren vil insistere på, at de aldrig fik den. Tro ikke automatisk, at de lyver: Der er mange grunde til, at dette kan ske. Det kunne være et særpræg ved iMessage, men det kan også være, at beskeden blev leveret til en anden enhed.

Hvis din kontaktperson har en iPhone, iPad og Mac alle logget ind med det samme Apple ID, kan din besked være blevet vist på en af ​​disse andre enheder, ikke deres smartphone. I teorien burde dette ikke forårsage et problem – din besked skal vises på alle enheder. iMessage er dog langt fra perfekt.

Almindelige årsager til, at iMessage ikke leverer

Billedkredit: Æble

Så hvad betyder det, når en iMessage ikke siger Leveret?

  Hvordan Slack ændrer sig i 2023

Modtageren har muligvis bare slukket sin telefon. Din besked kommer, når de tænder for deres enhed igen. Vær tålmodig. Ikke alle holder deres telefon tændt hele tiden, især om natten.

Selvom du tror, ​​det er usandsynligt, at personen slukker sin telefon, kan vedkommende have aktiveret flytilstand. Dette afbryder alle forbindelser, så de ikke modtager iMessages, SMS eller opkald.

Hvis du normalt modtager læsekvitteringer fra din kontaktperson, eller det viser Leveret, men du ikke har et svar, er der en anden mulighed. Deres enhed er muligvis indstillet til Forstyr ikke, hvilket slår alarmer fra. Hvis det er en nødsituation, så ring til dem i stedet. I første omgang vil du ikke få et svar. Men ring igen inden for tre minutter, og hvis din kontaktperson ikke har ændret standardindstillingerne, vil dit gentagne opkald omgå Forstyr ikke-tilstand.

iMessages vil ikke levere: Fejlfinding

Det er svært at indsnævre, hvorfor iMessages ikke leverer uden nogle forsøg og fejl. En af følgende løsninger burde virke. Du skal muligvis prøve dem alle for at komme til bunds i problemet.

Har I begge internetadgang?

Den åbenlyse årsag til, at din besked ikke bliver leveret, er, at modtageren ikke har nogen service. iMessage er afhængig af en internetforbindelse, så hvis ingen Wi-Fi eller mobildata er tilgængelig, vises det ikke, før deres telefon er tilsluttet. Dette er et særligt problem i landdistrikter eller underjordiske områder uden gratis onlineadgang, eller hvis modtageren er på ferie.

Hvis din iPhone siger Ikke leveret, er du sandsynligvis den uden internetforbindelse. Tjek dette ved at gå til Indstillinger > Wi-Fi, hvor du kan se alle netværk, du har tilsluttet dig. Du kan slå Wi-Fi fra og til igen (og derefter tilslutte dig netværk igen) for at fjerne potentielle problemer.

Gennemgå mulighederne under Indstillinger > Mobildata (eller mobildata), hvis du er afhængig af roaming. Hvis du har service, skal du blot vente, indtil modtageren også opretter forbindelse.

Har du slået iMessage til?

Dette kan være en hurtig løsning på dit problem, som er let at overse. Naviger til Indstillinger > Beskeder. iMessage skulle allerede være slået til; hvis ikke, så skift dette nu. Selvom iMessage allerede er tændt, er det værd at slå fra og derefter tænde igen. Vent et øjeblik, mens den genaktiveres.

Send som SMS i stedet for iMessage

Hvis den person, du kontakter, ikke har et Apple-produkt, fungerer iMessage ikke. Du skal stole på SMS for at sende til Android-enheder, for eksempel. I disse tilfælde vil dine beskeder sige Sendt som SMS, ikke leveret, og vises i grønne bobler.

Men tekster er ikke kun nyttige, når du sender mellem forskellige operativsystemer. Du kan vende iMessages tilbage til SMS, hvis din internetforbindelse er svag. Gå til Indstillinger > Beskeder > Send som SMS for at aktivere dette.

iPhones er som standard iMessage, når de chatter mellem Apple-enheder. Beskeder sendes kun som traditionelle tekstbeskeder, hvis der ikke er noget internet. Du kan ikke deaktivere iMessage på mobildata, mens du holder det aktiveret for Wi-Fi-forbindelser – det er en alt-eller-intet-tjeneste. Imidlertid kan iMessage muligvis ikke sende, hvis du har overskredet din grænse for mobildata.

  Sådan kører du en simpel webserver på iPhone

Du kan sende en besked igen via SMS, hvis den lyder Ikke leveret ved at trykke på udråbstegn ved siden af ​​beskeden. Alternativt kan du skifte til en anden populær beskedapp. Store muligheder som WhatsApp og Telegram fungerer på alle platforme og tilbyder sikker (og nogle gange krypteret) meddelelser. Selvfølgelig skal modtageren have den samme app installeret…

Prøv en Force Restart

En tvungen genstart genstarter din iPhone og stopper eventuelle problematiske processer, der kører i baggrunden. Det er afgørende, at det ikke sletter nogen data. Lær, hvordan du tvinger genstart af din iPhone for at få fulde instruktioner.

Uanset hvilken model du har, bliver skærmen sort, indtil Apple-logoet vises. Du kan slippe knapperne på dette tidspunkt, og din iPhone tænder som normalt.

Er iOS opdateret?

Apple udgiver jævnligt patches til mindre problemer gennem iOS-opdateringer. Dette kan omfatte problemer med iMessage. Tjek, om du kører den nyeste version af iOS, ved at gå til Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering.

Dette vil automatisk kontrollere, om din software er opdateret, og hvis ikke, foreslår du en installation. Du mister ingen billeder eller beskeder, selvom nogle apps kan bede dig om at logge ind igen efter opdatering.

Apple ID: Log ud og ind igen

Dette er en af ​​de mest almindelige rettelser til iMessage-problemer: du skal bare logge ud af dit Apple-id og ind igen. Gå til Indstillinger > Beskeder > Send og modtag, og tryk på dit ID. Du skal derefter logge ud, hvorefter alle dine detaljer, undtagen telefonnummeret, forsvinder. Vælg Brug dit Apple-id til iMessage, og log ind igen. Dette kan tage et øjeblik.

Du kan sende en iMessage via både telefonnumre og e-mailadresser. Hvis der kun er én person, du har problemer med at sende til, skal du kontrollere, hvilken e-mailadresse du har angivet til vedkommende. Har du nogen detaljer angivet for deres kontaktperson? Måske bruger deres Apple ID en anden adresse? Spørg dem personligt eller via en anden beskedtjeneste, hvis det er muligt.

For at tilføje en e-mailadresse skal du gå til Kontakter, vælge et navn og vælge Rediger.

Skal du slette tidligere beskeder?

Har du nogensinde prøvet at sende en e-mail, der var for stor? Den forbliver i din udbakke og forsøger at sende igen og igen. Til sidst må du give op og slette det. Det skal du også prøve her. Dette gælder primært, når iMessages ikke leverer til kun en eller to kontakter.

Du kan slette en hel samtale og starte igen ved at stryge til venstre på den og vælge Slet. Det er den nukleare mulighed, og en du sandsynligvis ikke vil tage. Men det burde du ikke behøve. Vær forsigtig, fordi dette vil få dig til at miste hele din chathistorik med denne person. Det er kun en sidste udvej.

  Sådan bruger du Lambda-funktioner i Python [With Examples]

Gå til samtalen med den person, du kæmper for at holde kontakten med. Hold din seneste besked (kopiér den til Notes eller Pages, hvis du ikke vil miste din tekst helt, eller skærmbillede, hvis du vil huske datoer osv.). Gå på Mere, og vælg alle de beskeder, du har sendt, siden problemet opstod – alt siden de holdt op med at svare – og tryk derefter på papirkurven nederst.

Der kan kun være én besked, der forårsager problemet, så dette rydder efterslæbet og lader dig prøve igen.

Skift dit SIM-kort

SIM-kort er omskiftelige; det er muligt, at din har besluttet, at den ikke kan lide et bestemt nummer. Gå til butikken hos din tjenesteudbyder, hvis du har brugt alt andet.

Du bliver sandsynligvis nødt til at forsikre personalet om, at du har udført ovenstående fejlfindingstrin. Tal med dem om at skifte til et nyt SIM-kort. Hvis du er på en kontrakt, bør de gøre dette gratis. Du vil stadig bruge den samme enhed og bør ikke miste nogen data.

De aktiverer et nyt SIM-kort, og du skal vente, indtil dit gamle ikke har nogen service, før du skifter til det nye kort. Overførsel mellem SIM-kort kan tage op til 24 timer. Af personlig erfaring tager det sjældent længere end en time, før operatørindstillingerne er gendannet.

Nulstil alle indstillinger

Dette burde virkelig være din sidste udvej, fordi du bliver nødt til at logge ind på konti og konfigurere netværksindstillinger som Wi-Fi og VPN’er igen. Vigtigst af alt, dette sletter ikke dine data.

Gå til Indstillinger > Generelt > Nulstil > Nulstil alle indstillinger – pas på du ikke vælger andet, da der også er mulighed for at slette alt. Du skal muligvis logge ind på dit Apple-id igen bagefter. Dette bør rette eventuelle Indstillinger-relaterede fejl, så det er værd at huske, hvis du har yderligere problemer med din iPhone.

iMessage vil ikke levere: Er mit telefonnummer blokeret?

Tro ikke umiddelbart, at nogen har blokeret dig. I de fleste situationer vil dit nummer ikke blive blokeret. Det er dog en mulighed. Hvis du er blevet blokeret, kan iMessage stadig sige Leveret. Ikke desto mindre vises det faktisk ikke på modtagerens enhed.

Denne tanke vil bekymre dig, men hvis du kan kontakte den person et andet sted (på Facebook, Twitter eller Snapchat, for eksempel), så er det usandsynligt, at de har blokeret dit telefonnummer.

Hvorfor leverer min iMessage stadig ikke?

Hvis du har prøvet alt ovenfor, og iMessage stadig ikke leverer, er der flere muligheder for at underholde. Den første er, at der ikke er noget galt med din telefon; problemet er med modtagerens enhed. Dette er sandsynligvis, hvis beskeder til dine andre kontakter leveres korrekt, selvom det ikke altid er tilfældet.

Du bør råde dine kontakter til at tage de samme trin, som du allerede har, ved at sende dem denne vejledning. En anden mulighed er, at de har skiftet nummer og ikke har advaret dig endnu.