Sådan rettes flashdrev, når filer bliver til genveje (LØSNINGER)

USB’er er en fantastisk måde at bære filer med dig og overføre dem uden at bruge et netværk. For større filer er en bærbar lagerenhed som en USB den nemmeste og hurtigste måde at overføre dem fra et system til et andet.

Selvom flashdrev er fantastiske og kan tilsluttes praktisk talt enhver computer, har de også en tendens til at udgøre en risiko for det system, de er tilsluttet. Hvis et system er inficeret med malware, er et flashdrev en nem måde at overføre det fra et system til et andet.

En robust antivirus-app kan muligvis blokere flashdrevet og malwaren på det, men du vil også blive blokeret fra at få adgang til filerne på det. Hvis et antivirus ikke blokerer flashdrevet, og du får adgang til lageret på drevet og kopierer filer fra det, vil du sandsynligvis ende med at inficere dit eget system.

Flash-drevfiler bliver til genveje

Hvis du har tilsluttet et flashdrev til dit system, og filerne i det alle er genveje, har du at gøre med et inficeret flashdrev. Den dårlige nyhed er, at du ved at få adgang til flashdrevet har udsat dit system for infektionen. Den gode nyhed er, at du sandsynligvis vil være i stand til at gendanne filer fra drevet.

Denne type virus plejede at være almindelig for omkring et årti siden, men den findes stadig og er kendt som genvejsvirussen. I det væsentlige skjuler det filerne og skaber genveje til dem alle. Filerne kan også være inficeret, men genvejene er det bestemt. Her er, hvad du kan gøre.

Sådan repareres flashdrev (4 FUNKTIONSLØSNINGER)

1. Scan flashdrevet

Den første ting du skal gøre er at slippe af med virussen. Hvis du ikke slipper af med det, vil filerne på flashdrevet ende med at blive skjult igen, og det vil sprede sig til resten af ​​dit system.

Åbn File Explorer.
Gå til denne pc.
Højreklik på flashdrevet.
Vælg Scan med Windows Defender.
Sæt i karantæne og fjern alle inficerede filer, der findes.
Næste, Hent og installer Malwarebytes (den gratis version).
Åbn File Explorer og gå til denne pc igen.
Højreklik på flashdrevet, og vælg Scan med Malware Bytes.
Fjern alle infektioner, der er fundet.
Åbn flashdrevet, og dine filer skulle være der.

Bemærk: Det er en god idé at køre en fuld systemscanning med både Windows Defender og Malware Bytes.

2. Fjern autorun-filer

En virus kører sig selv, når du får adgang til et flashdrev. I nogle tilfælde vil autorun-filen åbne USB-drevet, og virussen vil forplante sig i hele dit system. Autorun-filer er muligvis ikke markeret af et antivirus, så det er en god idé at fjerne filen manuelt.

Tilslut USB-drevet til dit system.
Åbn kommandoprompt med administratorrettigheder.
Brug denne kommando til at flytte til USB-drevet.

Flash drive letter:

Eksempel

E:

Indtast denne kommando for at få vist alle filerne på drevet.

dir /w /a

Kør denne kommando for at slette alle autorun-filer, der er på drevet.

del autorun.inf

3. Vis skjulte filer

Filerne på dit USB-drev er skjulte og skal vises. Sørg for, at du allerede har renset drevet, dvs. scannet og fjernet malwaren på det.

Åbn kommandoprompt med administratorrettigheder.
Kør følgende kommando for at vise skjulte filer. Skift drevbogstavet til det bogstav, der er tildelt flashdrevet.

attrib -h -r -s /s /d Drive-Letter:*.*

Eksempel

attrib -h -r -s /s /d E:*.*

4. Formater flashdrev

En virus, der skaber genveje til dine filer, og skjuler de originale, kan være svær at fjerne. Hvis du har formået at fjerne det med en scanning, og du har sikkerhedskopieret dine filer, bør du formatere flashdrevet.

Tilslut drevet til dit system.
Åbn File Explorer.
Gå til denne pc.
Højreklik på flashdrevet, og vælg Formater i kontekstmenuen.
Fjern markeringen i indstillingen Hurtig formatering.
Formater drevet.

Bemærk: Formatering af drevet vil slette alle data fra det.

Konklusion

USB’er er bærbare, så meget, at mange mennesker har tendens til at beholde en på deres nøgleringe. Desværre ender de med at sprede infektioner. For at undgå dette skal du altid sørge for at tilslutte et flashdrev, der ikke kommer fra et inficeret system. Normalt er det offentligt tilgængelige systemer, f.eks. på biblioteker, der har tendens til at bære infektioner. Pålidelige hjemmecomputere har generelt ikke dette problem, men du skal stadig være forsigtig. Hvis du tilslutter et flashdrev givet til dig af en person, der sandsynligvis vil installere ondsindede apps (ved et uheld), vil du ende med at inficere dit eget system.