Sådan repareres pc går automatisk til BIOS

Når du tænder for din computer, uanset om den kører Windows eller Linux, giver den dig et kort vindue, hvor du kan starte BIOS. Dette vindue har en tendens til at være længere, hvis dit system er ældre, fordi operativsystemets bootloader tager længere tid at indlæse. På nyere systemer har du kun et par sekunder, før du automatisk startes op til det desktop-operativsystem, du har installeret.

BIOS

Fix PC går automatisk til BIOS

Hvis du vil have adgang til BIOS på din computer, skal du trykke på den højre tast i det sekund, du tænder for systemet. Tasten skal trykkes ned, før dit OS begynder at starte. Hvis du tænder for dit system, og det går direkte til BIOS, kan du prøve følgende rettelser.

  Hvad er Google Stadia?

1. Tjek, om OS er korrupt

Før du prøver noget andet, skal du kontrollere, om det installerede operativsystem er korrupt. Hvis det er det, kan dit system gå til BIOS, fordi det ikke kan finde et OS at starte op til.

Tænd for systemet.
Vent på, at BIOS indlæses.
Afslut BIOS ved at trykke på Escape-tasten.
Vent på, at operativsystemet starter.
Hvis operativsystemet ikke starter, kan det være korrupt, og du bliver nødt til at installere det igen.

2. Tjek Boot-enhed

Din første opstartsenhed kan være indstillet til noget andet end harddisken. Sørg for, at du ikke har tilsluttet nogen eksterne drev eller USB’er til systemet. Fjern diske fra det optiske drev.

  Chrome Fortsæt, hvor du slap, fungerer ikke

Boot til BIOS.
Se efter opstartsmuligheder.
Sørg for, at harddisken er indstillet som den første bootenhed.

3. Kør et hardwaretjek

Du kan muligvis eller ikke være i stand til at gøre dette på egen hånd. Hvis du er fortrolig med hardwaren på en computer, kan du selv køre disse kontroller. Hvis ikke, så lad en professionel tage et kig.

Se efter;

Løse kabler, især til harddisken.
Tjek CMOS-batteriet. Det kan være på tide at udskifte det.
Strømforsyningsenheden og batteriet. Prøv at køre systemet på direkte strøm.
Tjek harddisken for fejl eller skader. Hvis det er beskadiget, vil du ikke være i stand til at starte op til det operativsystem, der er installeret på det.

  Hvad er en ISO-fil? Sådan åbner du ISO-billedfiler

Konklusion

Et system vil normalt ikke starte til BIOS, medmindre der er et problem med hardwaren eller dens konfiguration. Selvom dit OS er korrupt, vil du se en besked, der fortæller dig, at der ikke blev fundet noget OS, men du vil ikke blive ført til BIOS. Oftere end ikke er disse problemer relateret til strømforsyningen eller harddisken. En strømforsyning kan repareres, men en harddisk skal i de fleste tilfælde udskiftes.