Sådan repareres CPU-blæseren kører ikke på Windows 10-pc

Hardware på en computer vil varme op uanset hvad. Det vil varme op afhængigt af hvordan det bruges, f.eks. hvis du skriver i et tekstbehandlingsprogram, bliver det varmt, men hvis du spiller et spil, bliver det varmt, og hvis du har en for mange faner åbne i Chrome , vil dit system nå supernova.

For at forhindre, at systemet bliver beskadiget af varme, er der installeret ventilatorer i systemets chassis. De udløses af den stigende temperatur og vil tænde, hvis systemet er for varmt.

Fix CPU-blæseren kører ikke

Hvis din CPU-blæser ikke virker, er det en alvorlig grund til bekymring. Dit system vil til sidst overophedes og enten lukke ned som svar, eller hardwaren vil blive beskadiget.

Før du fejlfinder blæseren, skal du vide, at det ikke er meningen, at den skal køre hele tiden. Den kører også med forskellige hastigheder. Det er muligt, at det ikke behøver at køre (dit system er ikke så varmt), eller det kører, men med en lav hastighed (dit system er varmt, men ikke varmt). Der er et par grundlæggende kontroller, du kan køre for at kontrollere, hvad der foregår.

  Sådan repareres Windows-nøglen eller knappen, der ikke fungerer på Windows 10

Luk systemet ned. Hvis den er på batteristrøm, skal du slutte den til en strømkilde og tænde den. Ventilatorerne snurrer ved systemstart som en del af et grundlæggende hardwaretjek. Lyt godt efter fansene.
Sluk systemet, og flyt til batteristrøm, hvis du kan. Start systemet og lyt nøje efter lyden fra blæserne.
Start systemet op, og prøv at køre en så tung app, som du kan, f.eks. køre et spil sammen med en optage-app som OBS. Tjek, om den ekstra belastning får ventilatorerne til at køre. De bør ideelt set begynde at køre, men hvis de ikke starter efter fem minutter, skal du reducere belastningen, ellers kan du beskadige systemet.

Hvis blæseren ikke kører alle ovenstående kontroller, der maj være et af to problemer; blæserne virker ikke, eller temperaturmåleren, der fortæller dem, hvornår de skal tænde, virker ikke.

Tjek temperaturudløser for ventilatorer

Det er muligt, at temperaturen, der får ventilatorerne til at tænde, er blevet indstillet for højt. Dit system maj blive varm, men ikke varm nok til at få blæserne til at køre. Der er en enkel måde at kontrollere dette på, og kontrollere om temperaturføleren på dit system virker eller ej.

  Windows 10's nye startmenu kan dræbe Live Tiles for evigt

Hent, installer og kør HWiNFo.
Klik på Sensorer på appens hovedskærm.
Klik på fan-knappen nederst i det nye vindue, der åbnes.
Vælg en aktiv ventilator (nogle systemer har kun én ventilator, mens andre maj har to eller tre).
Klik på Indstil manual.
Vælg PCH-sensoren.
Indtast en lav temperatur, f.eks. 15 eller 10, som dit system er bundet til at røre ved, selvom du bruger det til lettere arbejde.
Indstil blæserhastigheden til noget højt, så du kan høre den køre.
Klik på OK for at vende tilbage til hovedvinduet.
Klik på det blå kryds for at gemme og anvende ændringerne.
Brug dit system og kontroller, om blæserne tænder. Hvis de gør, behøvede du kun at ændre triggertemperaturen.

Tjek temperaturføleren

Hvis ventilatorerne ikke kører, selv efter at triggertemperaturen er sænket, skal du kontrollere, om temperatursensorerne virker. Du skal bruge en app til dette.

  Tonede skærmbilleder på Windows 10? Sådan reparerer du tonede skærmbilleder

Hent, installer og kør Speedfan.
Gå til fanen Aflæsninger og kontroller temperaturen for CPU-kerner og GPU.
Hvis du ikke kan se en aflæsning, er det meget muligt, at sensoren ikke virker.
Hvis du ser en aflæsning, så ligger problemet i, at blæseren ikke kører.

Hardwarekontrol

På dette tidspunkt er det mere end sandsynligt, at du har et hardwareproblem. Det kunne være en af ​​følgende;

En beskadiget strømforsyningsenhed, der ikke er i stand til at drive ventilatorerne.
Ventilatorerne er beskadigede, eller de er tilstoppede med støv og kan ikke længere køre.
Temperaturføleren virker ikke.

For at løse disse problemer er det bedst at få systemet indleveret til reparation. Hvis du er bekendt med det indre af en computer, kan du selv tjekke disse ting og erstatte det, der er beskadiget.

Konklusion

Ventilatorer beskadiger generelt ikke let, men et problem med strømforsyningen kan ofte kortslutte dem. De er billig hardware, så det er ikke så dyrt at udskifte dem som at få repareret eller udskiftet temperatursensoren. I nogle tilfælde kan sensorer ikke repareres eller udskiftes, og du skal udskifte CPU’en.