Sådan repareres Anden harddisk ikke fundet i Windows 10

Et Windows 10-system kan understøtte flere harddiske. Nogle systemer, afhængigt af hvilket bundkort de har, kan understøtte en intern SSD og en intern HDD. Ligeledes kan du tilslutte flere eksterne HDD’er (eller SSD’er) til et system.

En harddisk er ikke svær at konfigurere; den vil tilsluttes via en simpel USB-port, den kan fungere med enten en USB 2.0- eller USB 3.0-port, og den er plug & play. Windows 10 vil automatisk kunne registrere det og installere de rigtige drivere til det.

For at få adgang til en harddisk kan du åbne File Explorer, og den vil blive vist under Denne pc. Du kan kopiere og indsætte filer til det lige så nemt, som du ville gøre til et internt drev.

Anden harddisk blev ikke fundet i Windows 10

En harddisk, uanset om den er internt eller eksternt tilsluttet, vil let blive opdaget. Du bør høre den nye hardware fundet lyd, når du tilslutter den, og der kan være et par sekunders ventetid, mens en driver til den er installeret, men enheden vil være tilgængelig næsten med det samme.

Anden harddisk blev ikke fundet i Windows 10

Hvis din anden harddisk ikke er blevet fundet i Windows 10, kan du prøve rettelserne nedenfor.

1. Skift USB-port og kabel

En af hovedårsagerne til, at en harddisk ikke bliver opdaget, er ofte det kabel, der bruges til at forbinde den til et system. Skift det ud og kontroller, om drevet er fundet.

På en lignende note, prøv at tilslutte drevet til en anden USB-port. En løs port kan være årsagen til, at en perifer enhed eller en harddisk ikke forbindes korrekt.

Tilslut harddisken direkte til dit system. Brug ikke en USB-hub eller et forlængerkabel. Hvis du har et andet system, kan du prøve at tilslutte drevet til det og kontrollere, om det er registreret.

2. Scan for hardwareændringer

Windows 10 har muligvis ikke registreret drevet som ny hardware. Hvis den ikke registrerer den som ny hardware, vil den ikke være i stand til at forbinde den.

Åbn Enhedshåndtering.
Klik på knappen Scan for hardwareændringer øverst.
Windows 10 vil finde harddisken, og den skulle dukke op i File Explorer under Denne pc.

3. Installer proprietære app/drivere

Nogle harddiske leveres med proprietære drivere eller apps. Fraværet af disse kan blokere drevet i at blive opdaget. Tjek, om der er nogen drivere eller en app tilgængelig fra producenten af ​​din harddisk. Tilslut drevet igen, og tjek, om det vises i File Explorer.

4. Opdater drivere

Windows 10 kan have forældede drivere til din harddisk. Opdatering af dem kan få drevet til at oprette forbindelse til dit system.

Åbn Enhedshåndtering.
Udvid diskdrev.
Højreklik på dit sekundære drev, og vælg Opdater driver.
Søg online efter drivere og installer dem, der er tilgængelige.
Genstart systemet for en god ordens skyld.

5. Skift drevbogstav

Når du tilslutter en harddisk til dit system, tildeler Windows 10 den automatisk et bogstav, der er nødvendigt for at give drevet en ‘adresse’. Drevbogstavet spiller en vigtig rolle i at gøre selve drevet tilgængeligt. Hvis din sekundære harddisk ikke bliver fundet, kan du prøve at ændre drevbogstavet.

Tryk på Win+R-tastaturgenvejen for at åbne kørselsboksen.
Indtast diskmgmt.msc i kørselsfeltet og tryk på Enter.
Højreklik på dit drev, og vælg indstillingen Skift drevbogstav og stier.
Vælg et nyt bogstav, der skal tildeles til drevet.
Klik på Næste, og drevet vil blive tildelt et nyt bogstav.
Få adgang til drevet fra File Explorer.

Konklusion

Et sekundært drev, der mangler fysisk skade eller datakorruption, vil blive opdaget med en lille smule fifleri. Hvis du har mistanke om, at drevet er blevet fysisk beskadiget, bliver du nødt til at undersøge mulighederne for datagendannelse. Det er muligt, at du ikke længere vil være i stand til at bruge drevet til at gemme filer. Hvis data er blevet beskadiget, kan dit drev muligvis stadig bruges, da datakorruption ikke er synonymt med hardwareskade.