Sådan rengøres en iPhone (slet iPhone) før salg

Der er masser af grunde til, at du ønsker at fjerne alle data fra din iPhone permanent, uden nogen som helst måde at gendanne det på. For eksempel vil du måske sælge enheden, og du er bekymret for, at private data falder i de forkerte hænder, og det er ikke sådan, at det aldrig er sket før.

Heldigvis har alle moderne enheder denne funktion indbygget, selvom dens effektivitet kan variere fra en enhed til en anden. Men når det kommer til iPhones, kan du være sikker på, at når dine data er blevet slettet, er der ingen måde at gendanne dem, når først processen er slut.

Sådan rengøres en iPhone

iPhones har været kendt for deres intuitive brugergrænseflade i lang tid, og de rocker stadig i samme stil år efter udgivelsen af ​​den første model. Derfor burde det være lige så nemt at tørre din enhed som at sende en besked til din mor eller tjekke dine e-mails, ikke?

Nå, sådan en. Hvis du er 100 % sikker på, at du vil slippe af med alle dine data, skal du bare gå til den relevante sektion, trykke på den knap og nyde dine data, der går ned i et sort hul. Men hvis du skifter til en anden enhed, vil du måske først udføre et par ekstra trin for at sikre, at du ikke mister værdifuld information for altid.

Med det i tankerne, lad os se, hvordan du kan tørre din iPhone sikkert og uden væsentlig indsats, mens du også sørger for, at du ikke roder processen og gemmer alt, der er værd at gemme på forhånd.

Hvordan sletter man iPhone før salg?

1. Kør forberedende trin

Først og fremmest skal du beslutte, om du vil beholde den enhed, du tørrer af, eller om du opgraderer til en anden. Hvis du beholder den, er der ingen grund til at køre disse operationer, da du stadig har ansvaret for enheden.

2. Deaktiver iMessage

Du vil kun deaktivere iMessage og FaceTime på din iPhone, hvis du planlægger at skifte til en ikke-Apple-telefon (f.eks. Android). Grunden til, at du absolut bør deaktivere iMessage, før du flytter til en anden enhed, er, at du muligvis ikke kan modtage SMS- eller MMS-beskeder på din nye telefon, hvis du ikke gør det.

Når det er sagt, skal du sørge for at du ikke fjernede dit SIM-kort fra din iPhone, og udfør derefter følgende trin:

Brug af din iPhone:

Lås din iPhone op
Åbn appen Indstillinger
Gå til sektionen Beskeder
Tryk på den grønne iMessage-kontakt
Gå tilbage til appen Indstillinger
Gå til FaceTime-sektionen
Slå FaceTime fra

Det er det, du har lige deaktiveret iMessage og FaceTime på din iPhone og skulle ikke opleve nogen problemer efter at have flyttet dit SIM-kort til din nye enhed. Men bare så du ved det, er det muligt at deaktivere iMessage, hvis du ikke længere har adgang til din iPhone. Her er hvad du skal gøre:

Uden at bruge din iPhone:

Start din foretrukne webbrowser
Gå til Apples Afregistrer iMessage-websiden
Indtast dit telefonnummer i det første felt
Klik på knappen Send kode
Vent på, at beskeden kommer på din telefon
Indtast bekræftelseskoden i det andet felt

Bemærk, at du skal indtaste et telefonnummer, der er knyttet til iMessage, og du bliver nødt til at eje dette telefonnummer for at deaktivere tjenesten centralt. Når du har indtastet koden, vil dit telefonnummer ikke længere være knyttet til iMessage, og SMS/MMS-beskeder vil fungere som normalt.

3. Fjern parringen af ​​dit Apple Watch

Igen, dette gælder for dem af jer, der planlægger at slippe af med deres iPhone, så hvis du bare sletter data på den af ​​en anden grund, kan du lige så godt springe dette trin over. Hvis du sælger din iPhone, er en god idé at fjerne parringen af ​​dit Apple Watch.

Bring din iPhone og Apple Watch tæt på hinanden
Lås din iPhone op
Start Apple Watch-appen
Gå til fanen Mit ur
Vælg din enhed (et sted øverst på skærmen)
Tryk på knappen “i” ved siden af ​​dit Apple Watch
Vælg indstillingen Fjern parring af Apple Watch
Indtast din Apple ID-adgangskode
Tryk på knappen Fjern parring igen for at bekræfte din handling

Bemærk, at hvis du ejer et GPS + Cellular Apple Watch, skal du muligvis fjerne dit mobilabonnement. Hvis du vil parre dit Apple Watch med en iPhone, bør du beholde planen, men hvis du er ved at begynde at bruge en ikke-Apple-enhed, bør du helt sikkert fjerne planen. Derudover vil du måske kontakte dit mobilselskab og bede dem om at opsige dit mobilabonnement, hvis det er nødvendigt.

Hvis du også planlægger at slippe af med dit Apple Watch, vil du sikkert også gerne slette dine data fra det. Sådan kan du sikkert slette alle data fra dit Apple Watch uden større indsats.

Sletning af dit Apple Watch:

Åbn afsnittet Indstillinger
Gå til kategorien Generelt
Gå til sektionen Nulstil
Vælg indstillingen Slet alt indhold og indstillinger
Indtast din adgangskode, hvis du bliver bedt om det
Som før, behold eller fjern dit mobilabonnement
Tryk på knappen Slet alt for at bekræfte din handling

Bemærk, at sletning af dit Apple Watch kun fjerner alle data, medier og indstillinger fra din enhed, men påvirker ikke aktiveringslåsfunktionen, som forhindrer andre i at bruge uret, hvis du har mistet det, eller det er blevet stjålet.

Derfor skal du også fjerne parringen af ​​Apple Watch for at fjerne aktiveringslåsen, som vi allerede har forklaret i afsnittet ovenfor. Bemærk, at Apple automatisk foretager en sikkerhedskopi af dit urs indhold, før det sletter data på det og gemmer det på din iPhone.

4. Udfør en sikkerhedskopi af dine data

Vi behøver ikke at forklare, hvorfor sikkerhedskopiering af dine data i en given situation er en smart ting at gøre, især hvis du udfører en operation, der ikke let (eller slet ikke) kan vendes, eller hvis du deltager i aktiviteter, du har aldrig gjort før.

Så hvis det er første gang, du sletter en iPhone eller føler, at du stadig har brug for nogle af de data, der er gemt på den, skal du bare gå videre og sikkerhedskopiere den et eller andet sted. Du vil højst sandsynligt ende med at takke dine heldige stjerner, du gjorde det, så hvorfor ikke spare dig selv for besværet?

Dette gælder især, hvis du planlægger at opgradere til en nyere iPhone-model og flytte dine gamle data til det kan være noget, du gerne vil gøre. Heldigvis tænkte Apple på alt og gjorde det ret nemt at sikkerhedskopiere data på din iPhone, da du kan gå på to måder.

Du kan enten sikkerhedskopiere dine data online ved at bruge Apples iCloud, eller du kan være mere traditionel og vælge standard iTunes + kabel-metoden. Uanset hvilken vej du vælger at gå, vil du til sidst have alle data på din iPhone kopieret et sikkert sted, så du kan bruge det senere, hvis det er nødvendigt.

Brug af iCloud:

Lås din iPhone op
Sørg for, at din iPhone er forbundet til et Wi-Fi-netværk
Åbn appen Indstillinger
Tryk på dit navn på listen
Vælg iCloud og gå til iCloud Backup
Sørg for, at iCloud Backup er slået til
Tryk på knappen Sikkerhedskopier nu
Vent på, at sikkerhedskopieringsprocessen er færdig, og afbryd ikke forbindelsen til din iPhone fra Wi-Fi
Tjek under knappen Sikkerhedskopier nu, om processen er afsluttet

Den store del ved iCloud-sikkerhedskopier er, at de kun kræver en internetforbindelse for at gemme dine uvurderlige data eller gendanne dem til en ny enhed. Alt lige fra Apple Pay-detaljer til Face ID-oplysninger, indstillinger, dokumenter og konti gemmes under en iCloud-sikkerhedskopi.

Brug af iTunes + kabel-metoden:

Tilslut din iPhone til din pc (eller Mac)
Start iTunes (det starter normalt automatisk)
Klik på din iPhones ikon i iTunes
Gå til sektionen Resume
Se efter indstillingen Denne computer under kategorien Sikkerhedskopier
Klik på knappen Sikkerhedskopier nu
Valgfrit: vælg Krypter lokal sikkerhedskopiering, skriv en adgangskode, og klik på knappen Indstil adgangskode

Hvis alt er gjort rigtigt, bør iTunes begynde at sikkerhedskopiere data på din iPhone, inklusive dine tekstbeskeder, appdata, fotos, videoer, dokumenter og musik. Når processen er færdig, kan du afbryde din iPhone og fortsætte med datasletningsprocessen.

5. Fjern yderligere data (valgfrit)

Du stødte sikkert på iPhone-fortegnelser på eBay, Amazon eller Craigslist, der nævnte, at enheden ikke er iCloud-låst, og spekulerede på, hvad det handlede om. For at sige det kort, kan du (og sandsynligvis gjorde) låse din enhed på iCloud, for at forhindre andre i at rode rundt med den, hvis du mister den, eller den bliver stjålet.

Derfor, hvis du planlægger at sælge din enhed eller give den væk, ville den rigtige ting at gøre at bryde alle dens virtuelle kæder. Det lyder måske lidt kompliceret, men bare rolig, det er derfor, vi er her.

Log ud af iCloud:

Lås din iPhone op
Åbn appen Indstillinger
Tryk på knappen Log ud
Indtast din Apple ID-adgangskode
Tryk på knappen Sluk

Bemærk, at disse trin kun virker for iPhones, der kører på iOS 10.3 eller nyere. Derfor, hvis du har en enhed, der kører på iOS 10.2 eller tidligere, vil du måske tage et kig på nedenstående trin.

Lås din iPhone op
Åbn appen Indstillinger
Gå til iCloud-sektionen
Tryk på knappen Log ud, og gør det derefter igen for at bekræfte
Tryk på knappen Slet under Min [your iPhone name] afsnit
Indtast din Apple ID-adgangskode, når du bliver bedt om det
Gå tilbage til hovedmenuen Indstillinger
Vælg iTunes & App Store
Gå til Apple ID
Tryk på knappen Log ud

Selvom det kan være lidt mere kompliceret at fjerne forbindelsen mellem din iPhone og ældre versioner af iOS, er det stadig ret overskueligt, hvis du tog lidt tid på at blive fortrolig med din enhed. Vi er dog stadig ikke færdige.

Igen gælder disse sidste trin kun, hvis du planlægger at skille dig af med din enhed. Når det er sagt, bør du deaktivere Find My iPhone-funktionen, så den, der ender med at eje din enhed, kan bruge den. Apple installerede en fejlsikring i deres iPhones, så hvis du sletter en enhed, forbliver denne funktion aktiv, så den oprindelige ejer af enheden nemt kan finde den.

Deaktiver funktionen Find min iPhone:

Lås din iPhone op
Åbn appen Indstillinger
Vælg dit navn fra listen
Gå til iCloud-sektionen
Vælg Find min iPhone
Slå funktionen fra

Nu hvor du har opparret enheder, deaktiveret dens sikkerhedstjenester, fjernet forbindelsen mellem din iPhone og iCloud og sikkerhedskopieret dine data, kan vi starte sletteprocessen, der fjerner alle data fra din iPhone.

En sidste ting: Bare som et sikkerhedstrin, kan du fjerne SIM-kortet fra din iPhone, hvis du planlægger at sælge det eller give det væk til en anden.

6. Hvordan tørrer man iPhone ren?

iPhone-aftørringsprocessen kaldes faktisk en fabriksnulstilling, og det betyder at bringe enheden tilbage i den tilstand, den var, da den forlod fabrikken, hvor den blev samlet (også kendt som helt ny).

Hvis du har en jailbreaket iPhone og skal slette data på den uden at miste jailbreaket, er det muligt at gøre det, men husk på, at processen ikke ligefrem er simpel, da den henvender sig til avancerede iPhone-brugere. Heldigvis har vi forklaret processen i vores omfattende guide.

Processen er ret intuitiv og kan udføres ved at følge disse trin:

Lås din iPhone op som sædvanligt
Åbn appen Indstillinger
Gå til afsnittet Generelt
Rul ned og tryk på knappen Nulstil
Tryk på knappen Slet alt indhold og indstillinger
Indtast din Apple ID-adgangskode, når du bliver bedt om det, og bekræft din beslutning
Vent til aftørringsprocessen slutter

Det er det, efter at sletteprocessen er fuldført, skal din iPhone genstarte helt ny og uden nogen af ​​dine gamle data på den. Det er værd at nævne, at du også kan udløse sletteprocessen eksternt fra en stationær computer.

Hvis du er bekymret for, om tredjepartsværktøjer kan gendanne data, du har slettet, kan du være sikker på; data på iOS-enheder er i sagens natur beskyttet ved hjælp af 256-bit kryptering, og nøglerne ødelægges, når dine data er slettet fra din enhed.

Derfor, selvom nogen skulle være i stand til at gendanne dine gamle iPhone-data, ville de være utilgængelige takket være den kryptering, der bruges til at beskytte dem.

Slet iPhone Guide – KONKLUSION

For at opsummere det, selvom at tørre din iPhone i sig selv er en hurtig, intuitiv betjening, er der mange ting, du skal tage i betragtning baseret på, hvad du planlægger at gøre med den enhed, du prøver at tørre.

Hvis du planlægger at sælge enheden eller bare give den væk, vil du gerne fjerne alle personlige data, der binder dig til enheden, deaktivere eventuelle sikkerhedskomponenter såsom enhedslokalisatoren og iCloud, samt fjerne parringen af ​​eventuelle yderligere enheder du har forbundet til det.

På den anden side, hvis du planlægger at tørre din enhed, bare fordi du vil have en frisk start og ikke rigtig er ligeglad med de data, du er ved at smide i glemmebogen, kan du bare gå videre og udføre fabriksnulstillingen uden yderligere proces, vi har beskrevet i vores guide.