Sådan rengør du dine ørepropper og ørepropper sikkert

Nøgle takeaways

 • Rengør dine ørepropper og ørepropper regelmæssigt for at bevare lydkvaliteten og forhindre øreinfektioner.
 • Hyppigheden af ​​rengøring afhænger af, hvor ofte du har dine øretelefoner på, og de aktiviteter, du deltager i, mens du har dem på; hvis du bruger dem mere, bør du også rense dem ofte.
 • Brug de rigtige forsyninger, såsom sæbevand, mikrofiberklud, sprit, dåseluft og et værktøj til rengøring af ørepropper til effektivt at rense dine ørepropper og ørepropper.

Odds er, du bruger dine øretelefoner flere gange hver dag. Mens dine øretelefoner uden tvivl er en nødvendighed, kan de blive beskidte på grund af, hvor ofte de bruges.

Desværre er voks og støvopbygning på dine ørepropper og ørepropper ikke kun et æstetisk problem. Det kan også påvirke lydkvaliteten og sænke lydstyrken, og i værste fald måske endda give dig en ørebetændelse. I betragtning af dette er det vigtigt, at du lærer, hvordan du rengør dine ørepropper og ørepropper sikkert.

Hvor ofte skal du rense dine øretelefoner?

Der er ingen reel regel for, hvor ofte du skal rense dine ørepropper og ørepropper. Frekvensen varierer afhængigt af, hvor ofte du har dine øretelefoner på, og hvilken aktivitet du laver, mens du har dem på.

Hvis du for eksempel har dine øretelefoner på i et par timer, mens du arbejder på dit airconditionerede kontor, kan du slippe afsted med at rengøre dem sjældent. Men hvis du har dine trådløse øretelefoner på, mens du dyrker sport eller træner, skal de renses oftere. Derudover, hvis du bruger dem til træning, vil du måske også gøre en grundig rengøring hver måned.

  6 Bedste Switch Port Monitoring Tools

Da det er svært at sige, hvor ofte du rent faktisk skal rense dine øretelefoner, er den bedste ting at gøre at holde øje med alt dit øreudstyr. Hvis du begynder at bemærke nogen form for opbygning, så giv dem en tørring med det samme.

Bliv ikke til vane med at udsætte rengøringen til en anden gang, fordi ørepropper og ørepropper med klæbrig opbygning kun vil tiltrække mere snavs, hvilket gør det sværere for dig at rense dem til sidst.

Forbrugsstoffer, du skal bruge til at rense dine øretelefoner

Sørg for, at du har alle de vigtigste forsyninger ved hånden, før du starter rengøringsprocessen. Du skal bruge:

 • Vand med noget opvaskemiddel blandet i (undgå at bruge håndsæbe eller kropsvask, da de kan være tilsat fugtighedscreme)
 • En skål til sæbeopløsningen
 • Mikrofiberklud og noget bomuld
 • Husholdningssprit
 • Et værktøj til rengøring af øretelefoner
 • Dåse luft
 • Sørg også for, at dine hænder er rene, inden du begynder at gøre rent. Du vil ikke ved et uheld overføre mere snavs til dine øretelefoner!

  5 trin til at rense dine ørepropper og ørepropper

  Før du begynder at rense dine øretelefoner, skal du huske at afbryde dem fra enhederne og fjerne dem fra opladningsetuiet.

  1. Læg spidserne i blød

  Uanset om dine ørepropper har skum- eller silikoneørespidser, skal du vide, at de også kan akkumulere ophobninger. For at rense dem, tag en lille til mellemstor skål og bland et par dråber opvaskemiddel med lidt lunkent vand.

  Drej derefter og træk ørespidserne ud. Læg dem forsigtigt i blød i sæbeopløsningen i mindst 30 minutter. Hvis opbygningen er stædig, skal du muligvis ligge ørespidserne i blød i varmt vand i længere tid.

    8 bedste e-mail-testværktøjer til brug for dine mailer-kampagner

  2. Tør spidserne

  Fjern spidserne fra opløsningen og tør dem af med en vatpind. Lad dem lufttørre helt, før du bruger dem, eller sæt dem tilbage på dine øretelefoner.

  3. Tør øretelefonerne af

  Hvis dine øretelefoner ikke ser ud til at have ophobet sig, skal du tørre dem af med en mikrofiberklud. Du kan også bruge sprit til at tørre de hårde plastikdele af dine øretelefoner af. Bare sørg for, at du bruger den sparsomt og med forsigtighed, så du ikke beskadiger højttaleren, mikrofonhullerne eller opladningsportene.

  4. Brug dåseluft

  Hvis du opdager lidt snavs i dine øretelefoner, er den nemmeste og hurtigste tilgang til at rense dem ved at bruge dåseluft eller en raketblæser.

  Når du bruger en blæser eller dåseluft, skal du sørge for at pege højttalergrillen væk fra dit ansigt for at forhindre, at affaldet ved et uheld flyver ind i dine øjne. Peg blæseren nedad, og tryk eller klem forsigtigt for at frigive luften.

  Hvis dette renser dine øretelefoner, skal du fortsætte med at tørre dem af med en tør mikrofiberklud. Sæt derefter dine tørre ørespidser på øretelefonerne, og du kan fortsætte med at bruge dem.

  5. Brug et rengøringsværktøj

  Hvis det er et stykke tid siden, du har renset dine øretelefoner, kan et lille pust af luft og en hurtig aftørring muligvis ikke rense din enhed godt nok. I dette tilfælde vil du bruge et ørepuds-renseværktøj til at bryde snavset op og trække opbygningen ud uden at beskadige selve enheden. Disse værktøjer er ofte billige, og nogle avancerede modeller kan endda komme med dem.

  Når du bruger et rengøringsværktøj, skal du flytte værktøjet forsigtigt nok til at øse ørevoks og snavs ud. Sæt ikke spidsen af ​​værktøjet fast i dine øretelefoner, ellers kan du ende med at skubbe snavset dybere ind i øretelefonerne og beskadige driverne.

    Brug Mono Audio Channel for bedre lyd, når du bruger én øretelefon

  Når du har renset øretelefonerne med rengøringsværktøjet, skal du tørre dem grundigt af med en mikrofiberklud og sætte ørespidserne på igen.

  Sådan rengør du opladningsetui til dine øretelefoner

  Har du nogensinde følt, at dine ægte trådløse øretelefoner har en frygtelig batterilevetid? Sørg for at give sagen en god rengøring. Trådløse øretelefoner opbevares i et opladningsetui, som Apple AirPods eller Beats Fit Pro, som kan samle snavs. Når dette sker, vil de stik, der letter opladningen, ikke fungere så godt.

  Brug en tør mikrofiberklud eller en vatpind til at rengøre opladningsetuiet. Tør indersiden og ydersiden af ​​kabinettet af, og sørg for også at rense stifterne og metalpuderne indeni.

  Husk på, at selvom det kan virke nemmere at tørre dine øretelefoner og opladningsetuiet af med en fugtig klud eller under rindende vand, er det bedst ikke at gøre dette, da vand kan beskadige din enhed.

  3 måder at holde dine øretelefoner rene i længere tid

  Jo oftere du renser dine ørepropper og ørepropper, jo mindre grundigt skal du gøre det, da der er mindre opbygning at rengøre. Her er et par andre ting, du kan gøre for at sikre, at dine øretelefoner forbliver rene og holder så længe som muligt.

  1. Brug etuiet

  Uanset om du går ud af fitnesscentret eller er ved at afslutte et møde, så tag dig tid til at placere dine øretelefoner tilbage i deres etui eller taske. Hvis du smider dem i din rygsæk eller lomme, kan det få dem til at samle meget støv og fnug op.

  2. Lad dem tørre, før du lægger dem i etuiet

  Før du placerer dine øretelefoner i etuiet, skal du sørge for, at de er helt tørre. Dette forhindrer fugt eller klæbrig ophobning i at samle sig.

  3. Luk opladningsetuiet, når det ikke er i brug

  Hvis du oplader dine øretelefoner, skal du holde etuiet lukket. Hvis du holder dem åbne, kan støv lægge sig på øretelefonerne eller i det indre af opladningsetuiet.

  Lidt omhu og forsigtighed kan betale sig

  Selvom det måske ikke virker som en stor sag, er hygiejnen af ​​dine øretelefoner og ørepropper direkte forbundet med din lytteoplevelse og din enheds levetid. Heldigvis kan lidt forebyggende pleje fra tid til anden holde dine øretelefoner til at lyde godt og mindske chancerne for, at du skal udskifte dem ofte.