Sådan reducerer du skrivebordsanimationer på en Mac med Reducer bevægelse

Mac’en har, ligesom iOS, mere end sin rimelige andel af smarte animationer, der ledsager de fleste brugerinteraktioner. De kan se ret flotte ud, men de kan også få folk til at få køresyge til at føle sig utilpas. Det er ikke godt, så her er, hvordan du deaktiverer dem.

Desværre, uanset hvad du gør, er det umuligt at forhindre macOS i at blive revet med af sig selv, og slynge grænsefladeelementer rundt på skærmen med en tanke om dit helbred. Du kan dog begrænse mængden af ​​bevægelser på skærmen, som du udsættes for, ved at markere ét afkrydsningsfelt.

Muligheden “Reducer Motion” er en, der gør præcis, hvad den lyder som. Ved at reducere bevægelsen og animationerne på skærmen skulle indstillingen gøre det nemmere for alle at bruge deres Mac uden at føle sig kvalm. Hvis du lider af køresyge, er dette en indstilling, du absolut burde prøve.

Aktiverer Reducer bevægelse

Som beskrivelsen af ​​funktionen kan få dig til at tro, er “Reducer Motion” en tilgængelighedsindstilling, så for at komme i gang skal du gå over til Systemindstillinger. For at gøre det skal du klikke på Apple-logoet øverst på skærmen og derefter klikke på “Systemindstillinger”.

Klik derefter på “Tilgængelighed”. Du finder det nederst i panelet Systemindstillinger.

Klik på kategorien “Vis” i venstre rude. Til højre skal du markere afkrydsningsfeltet “Reducer Motion” for at aktivere funktionen.

Det er alt, der er til det, og du kan lukke Systemindstillinger. Du bør nu bemærke, at bevægelsen reduceres kraftigt, når du bruger din Mac. Ting som at skifte mellemrum og gå ind i Mission Control vil straks se anderledes ud, med fades, der erstatter glidende ruder og vinduer. De nye overgange er nemmere for øjet og kan, afhængigt af dine præferencer, endda virke hurtigere.

Desværre er det ikke alle områder af macOS, der respekterer denne indstilling. Især Mac App Store vil fortsætte med at fungere, som den gjorde, selvom du skal bemærke, at videoer ikke længere automatisk afspilles.