Sådan prioriterer du dit produktbacklog og maksimerer forretningssucces

Produktbacklogs er en primær komponent i en organisations agile produktudvikling, da den indeholder emner, du skal adressere på et bestemt tidspunkt.

At skabe et nyt produkt begynder med ideen, der giver et team mulighed for at bygge noget særligt. Selv iPhone kom først som en prototype og nåede sin vej mod popularitet takket være deres dedikerede team.

Mens du leder et team, skal du som produktchef forblive organiseret med vigtige to-do-lister. Nå, det er ikke så nemt, som det ser ud til.

At vedligeholde en huskeliste og beslutte, hvilken man skal gøre først, er en meget svær opgave. Og når der er flere interessenter, bliver det endnu mere overvældende.

Som følge heraf mister organisationer meget tid og ressourcer.

Det er her produktprioritering gør alle opgaverne enklere og hjælper dig med at vedligeholde din huskeliste korrekt.

I denne artikel vil jeg diskutere produktbacklog i detaljer, dets typiske elementer, fordele og mere.

Hvad er en produktbacklog?

En produktbacklog er en liste over prioriterede funktioner eller arbejdsemner, der hjælper dig med at nå dine produktmål og sætte gyldige forventninger blandt udviklerteams. Med enkle ord har hvert produkt i udviklingsfasen et dedikeret produktefterslæb.

På samme måde har hvert produktbacklog et dedikeret team. Generelt er der flere produktefterslæb med flere teams, der arbejder på et større produkt.

Lad os f.eks. nævne et større produkt som ‘Produkt’ og mindre produkter som ‘Produkt A’, ‘Produkt B’ og ‘Produkt C’. Produkt A, Produkt B og Produkt C har deres eget produkt backlog og særlige teams til udvikling. Hvert udpeget team arbejder på mindre produkter for endelig at bygge et større produkt.

Det kan således defineres som en prioriteret liste over det arbejde, der er afledt af produktkøreplanen og dets krav til dit udviklingsteam. De mest essentielle elementer er på toppen af ​​backlog, så udviklingsteams ved, hvilken de skal levere først.

Et produktbacklog er dog et levende dokument, der giver produktchefer mulighed for at opnå en større forståelse af typiske problemer og den løsning, der kræves for at levere produktet.

Hvem prioriterer backlog-varer?

Et produktbacklog ejes af en produktejer eller produktchef. En produktejer er ansvarlig for backlog-vedligeholdelse, mens andre teammedlemmer bidrager med deres indsats og tid til produktudvikling.

Det primære formål med produktbacklog kan således være:

 • Udvikling af et grundlag for at tilpasse teams og interessenter, så udviklingsteams implementerer værdifulde brugerhistorier
 • Tilbyder fleksibilitet til at tilpasse sig realiteterne og behovene
 • Forbedring af effektiviteten af ​​produktudgivelsesprognoser ved hjælp af en fællesnævner på tværs af forskellige teams for at holde sammen til et enkelt produkt.

Typiske elementer i produktbacklog

En produktbacklog inkluderer fejlrettelser, funktioner, videnindhentning og teknisk gæld. Disse varer er tydelige stykker af større arbejde, der skulle leveres til færdiggørelse af produktet.

#1. Fejlrettelser

Defekter og fejl er de problemer, der opdages af slutbrugerne, som undslippes under kvalitetskontrolprocessen. Hvis fejlene ikke bliver løst inden for tiden, har de en tendens til at akkumulere over tid.

  9 bedste e-mail-autoresponders til marketingautomatisering

Dit team løser fejlrettelser hurtigt for at bevare produktets integritet. Nogle fejl er essentielle nok til at afbryde holdets nuværende sprint, mens andre kan vente på næste sprint. Det forbliver i toppen af ​​produktbackloggen, så udviklingsteamet aldrig glemmer fejlrettelser.

#2. Funktioner

En funktion er en funktion af et produkt, som brugerne finder værdifuldt. Det er også kendt som en brugerhistorie. Funktioner kan være komplekse eller enkle. For at forstå brugerens behov skal du dog oprette et historiekort.

Oprindelsen af ​​anmodninger om nye funktioner kommer fra forskellige kilder. Funktionerne omfatter produktstyring, support, salg, slutbrugere og mere. Det kan være svært at prioritere nye funktioner, da du bliver nødt til at balancere de konkurrerende krav til:

 • Hold tidligere kunder tilfredse
 • Møde termin salgsmuligheder
 • Arbejder hen imod en højere vision af produktet

Produktchefen overvåger disse kilder og løser modstridende anmodninger. Hvis du rutinemæssigt gør det, kan du sikre dig, at produktbackloggen har nye funktioner, der kan tiltrække kunder og gøre eksisterende kunder glade.

#3. Videnindhentning

Her samler du information til at udføre fremtidige opgaver. Det er vigtigt, at videnindhentning er et forskningsstadium. Når du opdager en funktion, der kræver mere forskning, kan du oprette en videnindsamlingsopgave, såsom et proof-of-concept, et eksperiment eller en prototype. Dette vil hjælpe dig med at få oplysningerne til at starte dit arbejde med funktionen.

#4. Teknisk gæld

Teknisk gæld er som finansiel gæld. Det påløber renter, når du ignorerer gælden. Dette sker, når udviklere skubber denne fase til bunden af ​​efterslæbet, så bliver det sværere at opnå.

Effektiv styring af produktefterslæbet kan forhindre teknisk gæld. Når dit udviklingsteam forbliver organiseret med listen og påtager sig det tekniske job i daglige eller mindre intervaller, er du mindre tilbøjelig til at se øget interesse for arbejdet.

Teknisk gæld er resultatet af ændringer baseret på følgende:

 • Skalerbarhed og præstationsforventninger
 • Omfang og retning
 • Teknologi og bedste praksis

Produktefterslæb: Fordele

Et produkt repræsenterer bestemt feedback fra forskellige kilder, såsom sælgere, udviklere og, vigtigst af alt, brugere. Du skal være klar til at tage imod deres feedback, administrere den, prioritere den og arbejde grundigt på den til fremtidig produktlevering.

Uden en ordentlig proces bliver det udfordrende at udvikle dit produkt. En velforvaltet og velbearbejdet backlog vil således hjælpe dig med at fokusere på produktet og føre til et mere effektivt team.

Lad os diskutere fordelene ved at opretholde et produktefterslæb i en organisation:

 • Forbedret fokus: Produktbacklog hjælper dig med at fokusere på vigtige opgaver og lader dig undgå distraktioner.
 • Forbedret effektivitet: Prioritering af emner sikrer, at dit team arbejder grundigt med opgaverne, hvilket fører til bedre effektivitet.
 • Bedre risikostyring: Produktbacklog kan identificere og adressere risici tidligt i udviklingsprocessen, hvilket gør ledelsen risikofri.
 • Bedre kundetilfredshed: Slutbrugernes tilfredshed er dit primære mål. Derfor er backlog-prioritering afgørende for en organisation for at gøre dem glade ved at kontrollere, hvad der er nødvendigt at tilføje eller fjerne fra produktet, hvilket gør det til et værdifuldt produkt for dine brugere.
 • Øget kommunikation: Produktbacklog tilskynder til samarbejde og kommunikation mellem dit team, hvilket resulterer i bedre fokus, samtidig med at et produkt udvikles og bedre resultater.
 • Forbedret teammoral: Produktbacklog giver et formål og en følelse af retning for teamet, hvilket fører til forbedret moral.
 • Fremmer fleksibilitet: Produktbacklog ændres i henhold til udviklerens fremskridt og opgavegennemførelseshastighed. Når udviklingen af ​​produktstatus ændres, omprioriterer produktchefen opgaverne. Denne fleksibilitet er nødvendig for at undgå tomrum i arbejdstiden.
  Fix Cult of the Lamb bliver ved med at fryse eller crashe på pc

Udover dette kan du finde en masse fordele, såsom det hurtigste afkast på din investering, forbedret kundetilfredshed, minimale risici og meget mere.

Sådan opretter du en produktbacklog

Produktejeren har hele ansvaret for prioriteringsopgaver. For at oprette en veladministreret produktbacklog skal du følge disse trin:

Trin 1: Tilføjelse af ideer til produktbacklog

Produktbacklog er en liste over ideer. Den indeholder erklæringer eller feedback givet af teammedlemmer, interessenter og kunder. På en enkel måde skal du tilføje ideer til listen efter at have diskuteret dem med interessenter, teams og kunder om et eksisterende produkt eller et nyt produkt.

I første omgang vil du kun have begrænsede idéer, men under udviklingsprocessen vil du få nye ideer, med tanke på produktets markedsrelevans og konkurrence.

Trin 2: Få afklaring

Når interessenten har brug for nogle ændringer til din tilføjelse eller fastsættelse af produktet, er det vigtigt at afklare det på forhånd. Produktejeren skal præcisere følgende grundlæggende punkter for at forstå vigtigheden af ​​tilføjelse:

 • Årsagen bag rettelsen: Dette angiver, hvad problemet faktisk er, hvordan det blev forårsaget, og hvordan det løses.
 • Den værdi det bidrager med: Teamet analyserer, om den nye tilføjelse vil bidrage til hele produktet og højne kvaliteten. Tilsætningen skal øge produktets værdi. Det resulterer således i en stigning i forretningsværdi og bedre investeringsafkast.
 • Varespecifikationen: Specifikationen skal være tydelig fra produktejerens ende, så udviklere aldrig finder problemer under udviklingsprocessen.

Trin 3: Prioritering

Når alt er i tråd, er produktejerens ansvar at prioritere efterslæb fra højeste til laveste prioritet. Denne fase er baseret på den strategiske analyse af informationen. At have en velforvaltet liste kan forbedre kommunikationen mellem forskellige teams.

Produktejeren prioriterer efterslæbet ud fra specifikke kriterier:

 • Indtjening: Enhver funktion eller genstand, der kan føre til bedre indkomst, bør holdes på en højprioritetsliste.
 • Markedets unikke og rettelse: Hvis en funktion, du beslutter dig for at tilføje, er unik på markedet, vil du sandsynligvis skille dig ud på markedet. Du skal også se, om en eksisterende funktion kan løse brugernes problemer, da det er det egentlige mål.
 • Kompleksitet: Før du prioriterer backlog-elementer, skal du kontrollere kompleksiteten af ​​den foreslåede funktion sammen med den tid, det kan tage at udvikle og frigive.

Trin 4: Opdater produktbacklog rutinemæssigt

Produktbacklog er et levende dokument, der skal opdateres rettidigt af produktejeren. Processen med at finpudse, prioritere og holde backlog-posterne opdateret er en væsentlig del af udviklingsprocessen.

Produktbacklogen indeholder adskillige ideer. Du skal forfine disse ideer og kassere dem, der ikke er relevante. Med det sidste trin bliver backlog-poster prioriteret og ordnet efter prioritetsniveauet.

Nogle prioriteringsmetoder

Der er masser af metoder at bruge til at prioritere efterslæb. Lad os diskutere et par af dem:

#1. MOSKVA Teknik

Billedkilde: StoriesOnBoard

MoSCoW er en type analyse, der almindeligvis bruges i produktstyring for at forstå, hvad der er vigtigt at gøre, og hvad der ikke er. Det er en nyttig metode til at kommunikere med interessenter om, hvad du arbejder med og hvorfor.

  Sådan bliver du udelukket fra Tinder

Navnet omfatter fire prioriteringskategorier:

 • Skal have: Helt nødvendige krav
 • Bør have: Højt prioriterede funktioner
 • Kunne have: Mulige funktioner
 • Vil ikke have: Ikke implementeret

“Must have” repræsenterer de absolutte egenskaber, der skal være der i produktet. Dette kan være af sikkerhedsmæssige årsager, forretningsmæssige årsager og juridiske årsager. Til dette skal du liste de bedste og værste scenarier med at inkludere funktionen på listen og male billedet.

“Should have” betyder de funktioner, der kan inkluderes, men som ikke er obligatoriske.

“Kunne have” er for elementer, der kan tilføjes, hvis en organisation har de nødvendige ressourcer, men ikke er en nødvendighed for at opnå succes.

“Won’t have” fortæller dig ikke, at funktionen ikke længere er påkrævet, eller at den er en genstand i papirkurven. I stedet mener produktchefen ‘ikke denne gang’. Der er flere årsager bag dette, såsom mangel på tid eller ressourcer.

#2. Eisenhower Matrix

Denne metode er en ligetil måde at styre tiden korrekt på. Det stammer fra Dwight D. Eisenhowers beslutnings-matrix. Dette ændres senere til en 4-kvadrant visualisering, som kan bruges til at prioritere opgaverne i backloglisterne.

Billedkilde: ModelThinkers

Matrixen indeholder to prioriteringsdimensioner – vigtighed og uopsættelighed. Denne teknik giver dig mulighed for at allokere opgaver på tværs af fire sektioner af matrixen, der indeholder:

 • Høj prioritet
 • Middel prioritet
 • Haster, men vigtigt
 • Lav prioritet

#3. Kano

Kano-modellen er en af ​​de fremragende muligheder for organisationer, der leder efter kundeglæde og -tilfredshed. Produktchefernes funktionsefterslæb er uendelig, men de ønsker at bygge en produktkøreplan med de perfekte funktioner. Kano-modellen er en robust teknik, der guider produktchefer. Denne teknik blev udviklet i 1980’erne af Noriaki Kano.

Denne model omfatter tre lokaler:

 • Den tilfredshed, der afspejler kundeglæde
 • Kundernes reaktion afhænger af et produkts egenskaber og funktionaliteter
 • Kundens følelser

#4. Vægtet korteste job først (WSJF)

WSJF er et værktøj, der hjælper dine teams med at prioritere en liste over initiativer. Normalt bruges dette værktøj i Scaled Agile Framework (SAFe). Et team beregner hvert initiativs score ved at dividere omkostningerne ved forsinkelse med jobbets størrelse eller varighed. Den vare, der får den højeste score, er på toplisten som høj prioritet.

Sådan administreres efterslæb

Følg nedenstående praksis for at sikre korrekt backlog-styring og holde din backlog sund:

 • Gennemgå produktbacklog før enhver iterationsplanlægning for at sikre, at de opgaver, du har prioriteret, er korrekte, og at den tidligere feedback også er implementeret.
 • Når dit efterslæb bliver større, skal du kategorisere varerne i – kortsigtet eller kortsigtet og langsigtet.
 • Beslut dig for at beholde eller slette varerne i henhold til deres fordele
 • Tilføj ikke nogen opgaver uden ordentlig planlægning.
 • Gør denne prioriteringsproces til en prioritet i din organisation.

Desuden kan du nemt omprioritere opgaverne under udviklingsprocessen i henhold til kundernes feedback. Derudover kan du forfine de tidligere udsagn og tilføje nye krav.

Sprint Backlog vs. Product Backlog

 • En produktbacklog lister alle de elementer, der skal gennemføres for at fuldføre udviklingsprocessen inden for tiden. Hvorimod en sprint-backlog inkluderer elementer fra den backlog, der skal gennemføres inden for sprintet.
 • Produktejere bestemmer backlog-listerne, mens udviklingsteams bestemmer sprintbacklog-posterne.
 • Et produktbacklog opbygges ud fra produktmålet. Men et sprintefterslæb stemmer overens med et specifikt sprint.
 • En produktbacklog kan ændres over tid, hvorimod sprintbacklog ikke ændrer sig efter den er sat.
 • Et produktefterslæb kræver vedligeholdelse og består indtil afslutningen af ​​projektet. Men et sprint-efterslæb forbliver ikke til slutningen; det ender med spurten.

Konklusion

Vedligeholdelse af et produktbacklog er et væsentligt trin i produktudviklingsprocessen. Det giver et klart overblik over det igangværende arbejde, det afsluttede arbejde og dine fremtidige planer. Så det er på tide, at du opretter og vedligeholder en effektiv produktbacklog og holder dig på toppen af ​​dit spil.

Du kan også udforske den bedste CFD-analysesoftware og Scrum-værktøjer.