Sådan påfører du termisk pasta igen på dit grafikkort for at forbedre ydeevnen

Kører grafikkortet varmt? Din GPU skal muligvis have ny termisk pasta. Det er ikke noget at være bange for, og vi viser dig, hvor nemt det er at gøre, i denne guide.

Hvornår og hvorfor skal du genanvende termisk pasta på dit grafikkort?

Billedkredit: Jhet Borja

Termisk pasta lukker mikrohullerne mellem GPU-matricen og kølepladen. Efterhånden som den termiske pasta tørrer ud over tid, vil den begynde at krympe, hvilket reducerer den termiske pastas varmeoverførselseffektivitet.

Du behøver ikke bekymre dig om dette, hvis dit grafikkort er mindre end et eller to år gammelt – men hvis du køber brugt eller har et grafikkort omkring tre eller flere år gammelt, er det en god idé at genklistre.

Genpasning vil genoprette ydeevnen, som om den var ny igen, da den ikke er overophedet eller termisk drosling. Da dit grafikkort kører ved lavere temperaturer, forlænger det også dets levetid med et par år mere.

Risici ved at genanvende termisk pasta på dit grafikkort

Chancerne for, at du ødelægger din grafik, mens du genklistrer, er ret lille, men der er stadig risici, som vi ønsker, at du skal være opmærksom på:

  • Ophævelse af din garanti: Klistermærket med ugyldig garanti holder normalt ikke juridisk, men kundeservice kan nemt nægte dig garantiservice, hvis dette klistermærke er i stykker. Dit grafikkort behøver sandsynligvis ikke genindsættes i garantiperioden.
  • Beskadigelse af dit grafikkort: At slå en kondensator af ved et uheld er nemmere, end du tror. Du vil også eksponere GPU-matricen, som ikke har en IHS (integreret varmespreder), i modsætning til en CPU. En lille chip eller ridse på GPU-matricen kan dræbe den.
  • Værre temperaturer: Mit første forsøg var en fiasko, og jeg var nødt til at tilføje mere termisk pasta. Heldigvis foretog jeg en grundig test for at forhindre, at min GPU dræbes, som vi kommer ind på nedenfor.
  Sådan ændrer du din placering på MLB TV

Jeg ved, det lyder risikabelt. Men hvis du følger nedenstående trin, har du det fint og kan få nogle ekstra FPS undervejs.

Sådan genanvendes termisk pasta på dit grafikkort

Hvis dit grafikkorts ydeevne er begyndt at falde og blive varmet op, kan det være termisk drosling. Dette er et tegn på, at det trænger til genpasning og sandsynligvis noget støv for at få det tilbage til sit bedste.

Ting du skal bruge

Før vi begynder, skal du sørge for, at du har alt, hvad du har brug for. Vi foreslår ikke, at du åbner dit grafikkort, hvis du mangler et par af disse.

Nu er du klar og klar til at gå, det er at påføre GPU’ens termiske pasta igen.

Trin 0: Tjek dit grafikkorts temperaturer

Vi opfordrer dig til ikke at springe dette trin over. Test og benchmark altid for at se, om du har forbedret eller forværret din situation.

Kør for at udføre testen Unigine Heaven Benchmark i baggrunden og brug en hardwaremonitor som HWiNFO. Lad benchmark køre i 10-15 minutter for at sikre, at du når dine maksimale temperaturer.

Hold øje med GPU-temperaturerne i denne periode. Ideelt set bør den forblive under 80-85°C, men vi foreslår, at du sigter lavere ved omkring 76-78°C. Genpasning burde egentlig kun være en sidste udvej. Prøv at underspænde din GPU eller disse GPU-overophedningsløsninger først, før du limer igen.

I mit tilfælde får jeg stadig 78°C efter at have underspændt 1080 Ti til 0,944V for at få lavere temperaturer. 78°C er lidt højt for mig, og i betragtning af at dette grafikkort blev udgivet i 2018 uden nogensinde at blive åbnet op, er en genindtagelse på sin plads.

Trin 1: Fjern dit grafikkort

For at fjerne dit grafikkort skal du starte med at lukke din pc ned, slukke for strømforsyningen, tage strømforsyningen ud og derefter trække kablerne ud af dit grafikkort.

Når du har taget stikket ud af din pc, skal du foretage en strømafbrydelse ved at trykke på tænd/sluk-knappen i et par sekunder for at sikre, at al strømmen er væk.

Billedkredit: Jhet Borja

Åbn derefter dit etui og skru grafikkortet af kabinettet.

Billedkredit: Jhet Borja

Tag strømkablerne ud af dit grafikkort.

Billedkredit: Jhet Borja

Til sidst, for at fjerne dit grafikkort, skal du trykke på låsen på den PCIe-slot dit grafikkort er sat i på dit bundkort. Træk den forsigtigt ud.

  Sådan organiserer du din Macs skrivebordsikoner

Trin 2: Åbn dit grafikkort

Grafikkort kan variere drastisk. Nogle grafikkort er sværere at åbne end andre, og denne EVGA 1080 Ti FTW3 er bestemt et af de sværere derude.

Dette grafikkort har masser af termiske puder – mere end gennemsnittet. Ved adskillelsen sørgede jeg for ikke at få støv eller snavs på termopuderne, så de kunne genbruges. Det er mere sikkert at have erstatninger, hvis du ødelægger eller snavser dem, da andre vigtige komponenter kan blive overophedede uden dem.

Billedkredit: Jhet Borja

Hold de termiske puder i tankerne, og skru dit grafikkort af. Vi starter med bagpladerne i dette tilfælde.

Billedkredit: Jhet Borja

Læg bagpladen/erne til side, da de har skrøbelige termiske puder.

Billedkredit: Jhet Borja

Vi vil også benytte lejligheden til at børste støv og snavs af bagsiden for at forbedre termikken.

Billedkredit: Jhet Borja

Dernæst skruer vi de affjedrede skruer af, der presser GPU-køleren til GPU-chippen på bundkortet.

Billedkredit: Jhet Borja

Før du tager køleren af, skal du sørge for, at du har taget de forskellige strømstik ud og skruet IO-beslaget af, hvis det er nødvendigt.

Billedkredit: Jhet Borja

Når alt er af vejen, skal du forsigtigt trække køleren af, mens du husker på de termiske puder, der kan være nedenunder.

Trin 3: Fjern gammel termisk pasta

Når dit grafikkort er åbent, er det tid til at fjerne den termiske pasta, der er fastgjort til køleren og GPU-matricen.

Billedkredit: Jhet Borja

Start med GPU-matricen, sørg for ikke at bruge skrabeværktøjer, især dem, der er lavet af metal. Hvis du slår selv lige hjørnet af terningen, kan du dræbe den. Brug 99 % isopropylalkohol, og lad den termiske pasta trække i det i et par sekunder, og gnid det derefter af med en vatrondel eller vatpind. Du behøver ikke at fjerne afsmitningen; rengøring af overfladen vil være nok.

Billedkredit: Jhet Borja

Gør derefter det samme på køleren, lad alkoholen trække og gnid den af.

Trin 4: Tilføj ny termisk pasta

Mindre er ikke mere, når det kommer til din GPU-matrice. I modsætning til en CPU er køleren direkte på matricen og ikke en IHS, som tidligere nævnt.

Billedkredit: Jhet Borja

Påfør en anstændig stor mængde termisk pasta på chippen, bestemt mere end på billedet ovenfor. Gerne et X-mærke, men en stor prik vil også fungere. Påfør mere end du tror, ​​men ikke for meget. Du skal ikke bekymre dig for meget om afsmitningen, da den termiske pasta ikke er ledende (men du ved, du skal ikke gå vild!).

  9 programmeringssprog, der er på vej mod udryddelse

Billedkredit: Jhet Borja

Det næste, og vigtigst af alt, er at sprede det ud og nå kanterne af GPU-matricen. Sørg for, at kanterne har en anstændig belægning og ikke er tyndet ud.

Trin 5: Saml dit grafikkort igen

Når du har påført den termiske pasta, kan du samle dit grafikkort igen.

Bare hvis du har ødelagt nogle termiske puder, er det nu det perfekte tidspunkt at udskifte dem. Hvis de er intakte, skal du fortsætte med at fastgøre køleren og skrue de affjedrede skruer på bagsiden af ​​bundkortet, lige bag GPU-chippen. Stram i et krydsmønster for at sikre ensartet dækning.

Fortsæt med at samle igen ved at tilslutte strømstikkene fra køleren til bundkortet, fastgøre IO-beslaget og placere det på bagpladerne, hvis dit grafikkort har nogen.

Trin 6: Test og sammenlign dine temperaturer

Endelig er et meget vigtigt skridt for at sikre, at dit arbejde virkelig er udført og ikke behøver at blive lavet om, testning.

Ligesom vi viste i trin 0, kør det samme benchmark i omkring 10-15 minutter med en GPU-temperaturovervågningssoftware. I mit tilfælde tjekker jeg også EVGAs Precision X1-software, da FTW3 har iCX-teknologi. Det fortæller mig temperaturerne på de andre komponenter, som dem under de termiske puder, for at vide, om jeg også skal udskifte dem.

Efter min første test bemærkede jeg, at GPU’en løb op til 90°C, mens de andre komponenter ikke var så varme. Da jeg åbnede grafikkortet, lagde jeg mærke til, at selvom det spredte sig ud og dækkede jævnt efter hensigten, blev det tyndet ud og havde huller.

Efter at have tilføjet mere termisk pasta, testede jeg i 10 minutter ved en let øget spænding, da jeg bemærkede en vis ustabilitet ved 0,944v. På trods af den øgede spænding var mine temperaturer i gennemsnit omkring 75,7°C.

Jeg ville se, hvor lavt jeg kunne komme, så jeg prøvede at bruge 100 % blæserhastighed i stedet for automatisk, og den holdt op med at stige ved omkring 68,4 °C efter at have nået maks. 69,7 °C efter blot fem minutter. Du kan også indstille en brugerdefineret blæserkurve til at rampe op til 100 % blæserhastighed ved omkring 70°C for at få de laveste temperaturer ved maksimal ydeevne. Det vil dog være ret højt.

Forøg ydeevnen og forlænge levetiden på dit grafikkort med ny termisk pasta

Genpasning er en af ​​de mest virkningsfulde ting, du kan gøre med et gammelt grafikkort, ikke kun for dets ydeevne, men også for dets alder. Grafikkort kan endda holde op til 10 år eller mere med regelmæssig vedligeholdelse. Vi håber, at denne guide har hjulpet dig med at få køligere temperaturer og genvinde tabt ydeevne fra dit grafikkort.