Sådan organiserer du dine lister i Linux med Dynalist

Har du for vane at lave to-do-lister eller idélister på en notesblok på din Linux-pc? Hvis ja, er der en bedre måde at gøre det på. Introduktion til Dynalist: en fremragende note-editor til Linux. Sådan bruger du det på Linux.

Installation af Dynalist på Linux

Dynalist er tilgængelig for alle Linux-brugere. App-udvikleren distribuerer dog ikke en DEB-pakke, RPM-pakke eller indsender endda deres applikationer i Snap- eller Flatpak-butikker.

For at få appen til at fungere på dit Linux-system skal du åbne et terminalvindue. Du kan åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller søg efter “Terminal” i appmenuen og start den på den måde.

Når terminalvinduet er åbent på Linux-skrivebordet, skal du bruge wget download-kommandoen nedenfor for at få fat i den seneste udgivelse af Dynalist.

wget https://dynalist.io/standalone/download?file=dynalist.tar.gz -O dynalist.tar.gz

Nu hvor filen er færdig med at downloade til din computer, skal du dekomprimere den på din computer. Ved at bruge tar xvf-kommandoen nedenfor, dekomprimerer du filen “dynalist.tar.gz”.

tar xvf dynalist.tar.gz

Efter dekomprimering af filen, en mappe med navnet “dynalist-1.0.5”. Herfra skal du bruge mv-kommandoen og omdøbe mappen til “dynalist.” Mappen skal omdøbes til installationsformål.

mv dynalist-1.0.5/ dynalist/

Nu hvor filen er omdøbt, skal du bruge mv-kommandoen igen, denne gang med sudo-kommandoen, og placere den i /opt/-mappen.

  Sådan installeres The Fade In Screenwriting Software på Linux

sudo mv dynalist/

Med mappen i /opt/-mappen er det tid til at lave en launcher. Brug berøringskommandoen til at oprette “dynalist”-filen. Denne fil er et script, men den vil gøre det, så du kan starte Dynalist-programmet, når som helst du vil.

berør ~/dynalist

Med filen oprettet skal du åbne tekstfilen ved hjælp af nano-kommandoen. Skriv derefter “#!/bin/bash” øverst i filen. Denne kodelinje er vigtig, og dit script vil ikke være i stand til at starte uden det.

#!/bin/bash

Efter den første kodelinje tilføjes den anden kodelinje. Denne kode flytter scriptet til mappen “dynalist” i mappen /opt/, hvor programmets filer er. Scriptet skal være her, for uden det vil det ikke starte.

cd /opt/dynalist/

Med den anden kodelinje sat op, er det tid til at lægge den tredje linje ind i startfilen. Denne linje vil håndtere opstart af Dynalist på Linux-skrivebordet.

  De 5 bedste skærmoptagere til Linux

./dynalist

Nu hvor de tre linjer kode er konfigureret. Gem redigeringerne ved hjælp af Ctrl + O-tastaturkommandoen. Derefter skal du lukke Nano-teksteditoren ved hjælp af Ctrl + X-tastaturkommandoen.

Med alt gemt, brug mv-kommandoen til at placere startfilen i mappen /usr/bin/. Hvis du placerer denne fil her, starter appen, når du kører kommandoen dynalist.

sudo mv ~/dynalist /usr/bin/

Til sidst skal du opdatere filens tilladelser ved hjælp af chmod-kommandoen.

sudo chmod +x /usr/bin/dynalist

For at starte programmet på din computer skal du trykke på Alt + F2 på tastaturet for at åbne hurtigstarteren. Indtast derefter kommandoen nedenfor for at starte Dynalist.

dynalist

Brug af Dynalist på Linux

For at oprette noter med Dynalist skal du starte med at finde sidebjælken “Mine filer”. Klik derefter på “+”-symbolet for at oprette en ny note i appen. Når du vælger denne knap, får du vist en menu.

I menuen, der kommer frem, er der tre muligheder at vælge imellem. Først, for at oprette en ny note, kan du klikke på knappen “Nyt dokument”. Efter at have valgt denne knap, vil Dynalist oprette en ny fil.

  Sådan spiller du Project CARS 2 på Linux

Efter at have oprettet en ny fil, vil Dynalist bede dig om at ændre filens titel fra “Unavngivet” til det, du vil navngive din nye notefil. Efter at have navngivet det, tag musen og klik på det tomme tekstområde.

Så snart du klikker på det tomme område, oprettes en punktopstilling. Herfra kan du straks begynde at skrive dine noter. For at oprette et nyt element på listen skal du trykke på Enter-tasten med tastaturet.

Avanceret formatering

At skrive i en punktliste er godt nok for de fleste brugere. Men hvis du har brug for mere avancerede formateringsfunktioner, skal du se “Triggers”-listen på sidebjælken. Disse triggere er kommandoer, du kan bruge til at formatere dine lister.

For eksempel, hvis du vil tilføje en kodelinje til dit dokument, kan du trykke på `-tasten, skrive din kode ind og lukke kodelinjen med `-symbolet igen.

Der er en hel masse avancerede formateringsfunktioner at bruge i Dynalist. Hvis du ønsker mere information, skal du klikke på “Kom godt i gang med Dynalist” for mere information om brug af appen og avanceret formatering.