Sådan optager du dit Linux-skrivebord med Kooha

Hvis du nogensinde har ønsket at optage dit Linux-skrivebord, men ikke kan lide, hvordan de eksisterende skærmoptager-apps på Linux er grimme og forvirrende at bruge, vil du kunne lide Kooha. Det er en elegant skærmoptager-app, der er designet omkring brugervenlighed og brugervenlighed. Sådan bruger du det til at optage dit skrivebord på Linux.

Installation af Kooha på Linux

Kooha-skærmoptager-appen understøttes på Linux via Flatpak, Arch Linux (AUR) og kildekoden, som kan kompileres. Men før vi kan gennemgå, hvordan man bruger dette program, skal vi demonstrere, hvordan man installerer det.

For at installere Kooha-applikationen på din Linux-computer, skal du åbne et terminalvindue. Du kan åbne et terminalvindue ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du søge efter “Terminal” i appmenuen og starte den på den måde.

Når terminalvinduet er åbent, kan installationen begynde. Følg sammen med installationsinstruktionerne nedenfor, der svarer til den installationsmetode, du foretrækker.

Flatpak

Koohas primære måde at distribuere på er Flathub app-butikken som en Flatpak-pakke. Grunden til dette er, at appen er designet til Gnome-skrivebordet, og Gnome-teamet arbejder på Flatpak. Ethvert Linux-skrivebord kan dog bruge Flatpak.

  Sådan installeres Arch Linux

For at starte installationen af ​​Kooha via Flatpak, skal du konfigurere Flatpak runtime. Opsætning af runtime starter med at installere “flatpak”-pakken på din computer. Du kan installere denne pakke ved at søge efter “flatpak” i din distributions pakkehåndtering.

Hvis du har problemer med at konfigurere Flatpak runtime på din computer, har vi dig dækket! Se vores dybdegående guide til, hvordan du installerer og konfigurerer Flatpak på Linux. Den fortæller dig alt, hvad du behøver at vide for at få det til at fungere!

Når Flatpak runtime er konfigureret og sat op på dit system, skal du aktivere Flathub app store. For at aktivere Flathub app store, skal du bruge flatpak remote-add kommando nedenunder.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Med Flathub App Store installeret på din Linux-computer, vil du være i stand til at installere Kooha-applikationen. Bruger flatpak installation kommandoen nedenfor, konfigurer appen.

flatpak install flathub io.github.seadve.Kooha

Arch Linux

Kooha-applikationen er tilgængelig til installation på Arch Linux via Arch Linux AUR. For at starte installationen skal du installere Trizen AUR-hjælperen. Dette program forenkler opsætningen af ​​AUR-apps.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Med Trizen-applikationen installeret, vil du være i stand til at konfigurere Kooha-applikationen på din computer ved hjælp af trizen -S kommando.

trizen -S kooha 

Kildekode

Selvom vi ikke anbefaler det, er det muligt at installere Kooha-applikationen på din Linux-pc fra den tilgængelige kildekode. For mere information om, hvordan du kan få denne applikation til at fungere på din Linux-pc, tjek venligst den officielle Kooha webside.

  Sådan sikkerhedskopieres dit Linux-system

Sådan optager du dit Linux-skrivebord med Kooha

For at optage dit Linux-skrivebord med Kooha-applikationen skal du starte det ved at søge efter det i applikationsmenuen. Følg derefter trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Inde i Kooha-applikationen skal du beslutte dig for, hvad du vil optage. For kun at optage en del af skærmen, skal du klikke på boksen “Fang et udvalg af skærm”. Vælg boksen “Fang en skærm eller et vindue”, hvis du foretrækker at optage hele skrivebordet.

Trin 2: Efter at have besluttet, hvilken del af skærmen du vil optage i Kooha, skal du beslutte dig for lydindstillinger. Find højttalerikonet i appen, og klik på det, hvis du vil have Kooha til at optage al lyd, der kommer fra din computer.

  Sådan spiller du Warhammer 40.000: Space Marine på Linux

På den anden side skal du holde dette felt umarkeret, hvis du ikke vil have Kooha til at optage lyden fra dit Linux-skrivebord.

Trin 3: Når du har valgt, om du ønsker at optage lyd fra dine højttalere, skal du beslutte, om du vil have Kooha til at optage den mikrofon, der er tilsluttet din computer. For at optage fra den skal du vælge mikrofonknappen.

Hvis du ikke ønsker, at Kooha skal optage din mikrofon, skal du ikke vælge knappen.

Trin 4: Med dine mikrofonindstillinger justeret, er det tid til at beslutte, om Kooha skal vise din musemarkør. For at få appen til at vise din markør under optagelserne, skal du klikke på knappen “Musemarkør”.

Vil du ikke vise din musemarkør i dine optagelser? Vælg ikke knappen.

Trin 5: Med alle indstillinger i Kooha konfigureret, kan optagelsen begynde. Vælg “optag”-knappen for at starte optagelsen. Når du klikker på “optag”-knappen, begynder appen at optage din skærm.

Når du er færdig med at optage, skal du klikke på stop-knappen. Efter at have valgt stop, gemmer Kooha din video i “Videoer” i din hjemmemappe.