Sådan optager du dit Linux-skrivebord i Wayland

Wayland er en ny desktopprotokol til Linux-desktops. Det har været under udvikling i et stykke tid, og det er et moderne alternativ til den mest brugte desktopprotokol på Linux: X11 Server.

Wayland har tonsvis af fremragende moderne funktioner, men mange apps er stadig afhængige af de gamle X11-måder at gøre tingene på. Som et resultat kan brugere, der bruger Wayland, blive frustrerede over at prøve at gøre ting, der er let på X11-desktops.

En sådan ting, der er nem at gøre på X11, men svær at opnå på Wayland, er skærmoptagelse. Heldigvis eksisterer Blue Recorder og gør det lidt nemmere at optage Wayland desktops.

I denne vejledning viser vi dig, hvordan du installerer Blue Recorder på dit Linux-skrivebord, der kører Wayland, og hvordan du bruger det til at optage dit Linux-skrivebord med det.

Installation af Blue Recorder på Linux

Der er tre måder at få Blue Recorder op at køre på Linux-skrivebordet. Du kan bygge det fra kilden, installere det via Snap-pakken eller installere det via Flatpak. Åbn et terminalvindue for at starte installationen.

  4 bedste videoafspillere til Linux

For at åbne et terminalvindue på Linux-skrivebordet skal du trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Når terminalvinduet er åbent, skal du følge installationsinstruktionerne nedenfor, der svarer til det Linux OS, du bruger i øjeblikket.

Snap-pakke

For at installere Blue Recorder-applikationen på din Linux-pc skal du bruge Snapd-runtime. For at indstille runtime, følg venligst vores dybdegående vejledning om emnet.

Bemærk: Ubuntu-brugere behøver ikke at konfigurere Snap, da det er prækonfigureret ud af æsken.

Når Snapd runtime er konfigureret og kører på dit system, kan du bruge snap install-kommandoen nedenfor til at installere den seneste udgivelse af Blue Recorder.

sudo snap install blue-recorder

Flatpak

Blue Recorder er tilgængelig som en Flatpak-pakke. Hvis du gerne vil installere det på dit system, skal du starte med at aktivere Flatpak runtime på din computer. Hvis du ikke allerede har Flatpak runtime konfigureret på dit system.

For at konfigurere Flatpak runtime på din computer, skal du installere “flatpak”-pakken. Hvis du ikke kan finde ud af, hvordan du opsætter runtime, så følg venligst vores dybdegående vejledning om emnet.

  Sådan sletter du filer sikkert på Linux

Efter opsætning af Flatpak runtime, vil du være i stand til at installere Blue Recorder-applikationen på din computer med de to kommandoer nedenfor.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub sa.sy.bluerecorder

Kildekode

Selvom vi ikke foreslår det, er det muligt at bygge programmet fra kilden. For at installere Blue Recorder fra kildekoden, klik venligst på denne link.

Optagelse af dit skrivebord med Blue Recorder

For at begynde at optage dit Wayland Linux-skrivebord skal du starte Blue Recorder-appen via Linux-appens menu. Når appen er åben, skal du finde tekstboksen “Standard filnavn” og klikke på den med musen.

Når du har klikket på tekstboksen, skal du indtaste navnet på videofilen. Husk, at dette er “standard”, hvilket betyder, at hver optagelse, du bruger, starter med denne standardtekst og tilføjer ting efter den (dato, klokkeslæt osv.)

Når du har indstillet dit standard filnavn, er det tid til at beslutte, hvilken filtype du vil bruge. Som standard bruger Blue Recorder MKV-formatet. Dette format er anstændigt, men hvis du foretrækker noget andet, skal du klikke på rullemenuen og vælge et andet.

Nu hvor du har valgt dit videoformat, skal du gå videre til “Vælg et vindue” og “Vælg et område”. Brug derefter en af ​​knapperne til at vælge, hvad du vil optage. Hvis du ikke vælger nogen af ​​disse muligheder, optager Blue Recorder hele skærmen.

  Sådan spiller du Deadcore på Linux

Når du har valgt en position på skærmen for at optage, skal du vælge de optagefunktioner, du ønsker at bruge. Optagefunktioner inkluderer “Optag video”, “Optag lyd”, “Vis mus”, “Følg mus”, “Rammer” og “Forsinkelse”.

Når du har valgt de funktioner, du ønsker at bruge til optagelsen, er det tid til at vælge en lydkilde. For at gøre det skal du finde menuen “Audio Input Source” og klikke på den med musen.

Når du har valgt menuen “Audio Input Source”, skal du vælge din lydindgangsindstilling. Hvis du er i tvivl om, hvilken mulighed du skal bruge, er det ok at lade den stå ved “Standard PulseAudio Input Source.”

Endelig, når du har konfigureret alle muligheder i “Blue Recorder”, er det tid til at optage. For at optage dit Wayland-skrivebord skal du finde knappen “Optag” og klikke på den med musen.

Når du klikker på knappen “Optag”, begynder Blue Recorder at optage. For at afslutte optagelsen skal du klikke på knappen “Stop optagelse”.