Sådan opsætter og bruger du netværksplaceringer på en Mac

Mac’en har eksisteret så længe, ​​at der er nogle funktioner, som mange har glemt eller aldrig vidste eksisterede i første omgang. Netværksplaceringer er et godt eksempel, men de kan være super nyttige. Her er hvorfor.

Netværksplaceringer har været en del af macOS i årevis, men det er virkelig en skam, hvor ofte de ikke bliver brugt. Hvis du er en person, der regelmæssigt bruger din Mac flere steder og opretter forbindelse til forskellige netværk både kablet og trådløst, så kan det være en livredder at bruge flere netværksplaceringer.

Hvad er netværksplaceringer?

Den bedste måde at tænke på netværksplaceringer er som en samling af gemte præferencer. Hvis du kan lide at have din Ethernet-forbindelse opsat én vej derhjemme, men ønsker at have andre indstillinger på kontoret, så er et par netværksplaceringer perfekte, fordi det sparer dig for at dykke ind i Systemindstillinger, hver gang du arbejder fra et andet sted. Du vil måske også have forskellige serviceordrer opsat alt efter hvor du f.eks. er.

  Hvor meget RAM har en Chromebook egentlig brug for?

Sådan opsætter du en netværksplacering

For at komme i gang skal du åbne Apple-menuen og klikke på “Systemindstillinger”.

Klik derefter på “Netværk”.

Øverst i vinduet skal du klikke på rullemenuen “Placering” og derefter klikke på “Rediger steder.”

Klik på knappen “+” for at tilføje en ny placering, og indtast derefter det ønskede navn. Du kan også fjerne placeringer ved at klikke på knappen “-“, når de ikke længere er nødvendige.

Klik på knappen “Udført”. Din nye placering kan nu vælges i rullemenuen Placering, som vi så tidligere. Vælg det, og foretag derefter de ændringer, du har brug for. Eventuelle ændringer, du foretager, vil blive gemt for den specifikke placering, når du klikker på knappen “Anvend”.

  Sådan bruger du Canonicals Livepatch Service på Ubuntu

Sådan skifter du placering

Når du skal vælge en ny placering, er den hurtigste måde at gøre det på ved at klikke på Apple-logoet, vælge “Placering” og derefter vælge den placering, du ønsker at blive aktiv.