Sådan opsætter du Tor Browser Bundle på Ubuntu

Bruger du Ubuntu og ønsker at konfigurere Tor Browser Bundle, men er du usikker på, hvordan du gør det? Vi kan hjælpe! Følg med i denne vejledning, når vi gennemgår, hvordan du downloader og opsætter Tor Browser Bundle på Ubuntu!

Download af Tor Browser-pakken til Ubuntu

Tor Browser-pakken er tilgængelig for Ubuntu-brugere direkte gennem Ubuntu-softwarelagrene. Og selvom det er nemmere at installere end at downloade det direkte fra internettet, anbefaler vi det ikke.

I stedet er det en bedre idé at downloade Tor Browser Bundle direkte fra Tor Project-webstedet. På den måde kan du bekræfte, at det er sikkert og kan beskytte dit privatliv.

Klik på denne for at starte downloadprocessen link for at gå over til Tor Projects officielle hjemmeside i din foretrukne webbrowser. Når du er på siden, skal du finde knappen “Download Tor Browser” på startsiden og klikke på den.

  Hvor lang tid tager et baggrundstjek?

Efter at have klikket på download-knappen, vil webstedet føre dig til den officielle downloadside. Vælg Linux-ikonet for at downloade Tor Browser Bundle til Ubuntu.

Downloaden vil kun tage et par sekunder, da den er omkring 85 megabyte stor. Når det er færdigt, vil Tor Browser Bundle-arkivet være i din “Downloads”-mappe.

Udpakning af Tor Browser Bundle til Ubuntu

Tor Browser-pakken distribueres i et Tar XZ-arkivformat. Tar XZ-arkiver er ikke eksekverbare programmer, og du vil ikke være i stand til at oprette forbindelse til Tor-netværket med dette arkiv. I stedet skal du udtrække den.

For at udtrække Tar XZ-arkivet, der indeholder Tor Browser Bundle på Ubuntu, skal du gøre følgende. Åbn først et terminalvindue. For at åbne et terminalvindue på Ubuntu-skrivebordet skal du trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søge efter “Terminal” i appmenuen.

Når terminalen er åben og klar til brug, skal du bruge CD-kommandoen til at flytte ind i mappen “Downloads”, hvor Tor Browser Bundle Tar XZ-arkivet er placeret.

cd ~/Downloads

Inde i mappen “Downloads” skal du bruge tar-kommandoen til at udtrække indholdet af browserbundtet. Denne udtrækning bør ikke tage lang tid, men den er afgørende, hvis du vil have adgang til Tor på Ubuntu.

tar xvf tor-browser-linux64-*.tar.xz

Når udpakningsprocessen er færdig, vil du se en ny mappe oprettet i din “Download”-mappe med navnet “tor-browser_en-US” (du vil ikke se “_en-US”, hvis du bor i et andet land).

  Sådan rettes flashdrev, når filer bliver til genveje (LØSNINGER)

Brug mv-kommandoen til at flytte den nyoprettede Tor-mappe ud af mappen “Download” på Ubuntu. Det skal flyttes, da filer og mapper i “Download”-mappen har en høj chance for utilsigtet sletning.

mv tor-browser*/ ~/

Opstart af Tor på Ubuntu

For at starte Tor Browser Bundle på Ubuntu skal du køre den eksekverbare fil, der er inkluderet i browserpakken. Følg instruktionerne nedenfor for at starte den eksekverbare.

GUI instruktioner

Hvis du ikke ønsker at håndtere terminalen for at starte Tor på Ubuntu, behøver du ikke. Det er muligt at starte appen direkte fra Ubuntu filhåndtering. For at gøre det skal du gøre følgende.

Trin 1: Find mappen “tor-browser” i din hjemmemappe, og klik på den med musen.

Trin 2: Når du er inde i Tor-mappen, skulle du se en “start-tor-browser.desktop” fil. Denne fil er en genvej, der, når den klikkes på, hurtigt kan starte Tor-browserbundtet og forbindelsesguiden.

  Sådan bruger du den indbyggede geografifunktion i Microsoft Excel

Højreklik på “start-tor-browser.desktop” med musen for at få adgang til højrekliksmenuen. Find derefter indstillingen “Egenskaber”, og vælg den med musen for at få adgang til filens egenskaber.

Trin 3: Find “Tilladelser” i vinduet “Egenskaber”. Marker derefter afkrydsningsfeltet, der siger “Tillad at udføre fil som program.” Når du er færdig, skal du lukke vinduet Egenskaber.

Med tilladelserne indstillet skal du dobbeltklikke på genvejsfilen for at åbne appen.

Terminal instruktioner

Hvis GUI-metoden til opstart af Tor ikke virker for dig på Ubuntu, skal du ikke bekymre dig! Det er også muligt at gøre dette i Linux-terminalen. Sådan gør du.

Trin 1: Åbn et terminalvindue på Ubuntu-skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Brug derefter CD-kommandoen til at flytte ind i Tor-mappen i din hjemmemappe.

cd ~/tor-browser_*/Browser/

Trin 2: Når du er inde i mappen, skal du bruge følgende kommando til at starte Tor Browser-forbindelsesguiden.

./start-tor-browser

Brug af forbindelsesguiden

Med forbindelsesguiden åben, skal du klikke på knappen “Forbind” for at forbinde din Ubuntu-pc til Tor-netværket. Sørg for at læse alle oplysninger i forbindelsesværktøjet, da det forklarer i detaljer, hvordan du bruger og forbinder til Tor.