Sådan opsætter du en vedvarende Ubuntu USB

Hvis du finder dig selv at bruge en Ubuntu live-disk meget til bærbare computere, vil du måske bemærke, at de filer, du gemmer på den, ikke gemmer og ikke er vedvarende. Det skyldes, at Ubuntu live-disken som standard ikke har vedvarende lagring.

I denne guide viser vi dig, hvordan du opretter en Ubuntu live USB med vedvarende lagring, så uanset hvilken pc du er på, og uanset hvor mange gange din USB-stick genstartes, har du altid dine filer.

Installation af Mkusb-appen på Ubuntu

Det er muligt at lave en vedvarende Ubuntu USB-stick, men for at gøre det, og du skal installere et unikt værktøj. Dette værktøj er kendt som Mkusb. Det er et unikt program, der kan hjælpe dig med at oprette bootbare diske, inklusive dem, der giver dig mulighed for at have vedvarende lagring.

At få denne app installeret på Ubuntu kræver noget fifleri, da det ikke findes i nogen af ​​standard Ubuntu-softwarelagrene. For at komme i gang skal du åbne et terminalvindue på Ubuntu-skrivebordet. For at gøre det skal du trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søge efter “terminal” i appmenuen.

Når terminalvinduet er åbent, skal du bruge kommandoen add-apt-repository nedenfor for at tilføje Mkusb PPA til dit Ubuntu-system. Denne PPA er i øjeblikket den eneste måde at få appen til at fungere på Ubuntu.

Bemærk: Næsten alle versioner af Ubuntu er understøttet af Mkusb PPA. Nogle udgivelser understøttes dog mere end andre. For mere information om support, klik her.

sudo add-apt-repository ppa:mkusb/ppa

Efter at have indtastet kommandoen add-apt-repository ovenfor, vil du se en kort prompt, efterfulgt af terminalen, der beder dig trykke på Enter-tasten. Gør det, og Ubuntu bør automatisk opdatere dine softwarekilder og konfigurere den nye Mkusb ppa.

Hvis dit Ubuntu-system ikke automatisk opdaterer, eller du foretrækker at gøre det i hånden, kan du udføre følgende apt update-kommando nedenfor i et terminalvindue.

sudo apt update

Endelig kan du installere Mkusb-applikationen på din Ubuntu-computer ved at udføre følgende Apt-kommando nedenfor.

sudo apt install mkusb

Downloader Ubuntu

Mkusb-applikationen kan konfigurere vedvarende USB, så filer i Ubuntu live-hjemmemappen altid vil være der, men for at gøre det skal den have en Ubuntu ISO-fil. Desværre har programmet ikke mulighed for automatisk at downloade den seneste udgivelse af Ubuntu.

For at downloade den seneste Ubuntu ISO, start med at gå over til Ubuntu.com. Når du er der, skal du finde sektionen “Download” og klikke på den med musen. Derfra vises et pop op-vindue.

I dette pop op-vindue skal du vælge 20.04 LTS og gå til næste side for at starte overførslen. Eller, hvis du foretrækker at holde fast i 6-måneders udgivelsen, i modsætning til LTS, skal du vælge den anden tilgængelig mulighed ud for 20.04 LTS.

Hvis du foretrækker at downloade den seneste Ubuntu ISO-fil via terminalen, skal du åbne et terminalvindue på Ubuntu-skrivebordet med Ctrl + Alt + T på tastaturet og indtaste følgende wget-kommando nedenfor.

wget https://mirror.us.leaseweb.net/ubuntu-releases/20.04.2.0/ubuntu-20.04.2.0-desktop-amd64.iso - O ~/Downloads/ubuntu-20.04.2.0-desktop-amd64.iso

Oprettelse af en vedvarende USB med Mkusb

For at oprette en Ubuntu USB med vedvarende USB-lagring skal du følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Åbn Ubuntu-appmenuen og søg efter “mkusb”, og start den. Når appen er åben, vil du se en meddelelse, der siger: “Kør mkusb version dus?” Vælg “Ja”-knappen for at fortsætte.

Når du har klikket på “Ja”, bliver du bedt om at indtaste din adgangskode. Gør det, og Mkusb indlæses.

Trin 2: Når din adgangskode er indtastet, vil Mkusb vise en liste over operationer. Se efter indstillingen “Installer (lav en opstartsenhed), og vælg den med musen. Klik derefter på “OK” for at fortsætte.

Trin 3: Vælg indstillingen “Persistent live” med musen i Mkusb. Klik derefter på “OK” for at fortsætte til næste side.

Trin 4: Søg efter den Ubuntu ISO-fil, du downloadede tidligere. Vælg derefter knappen “OK” for at bekræfte dit valg.

Når du har valgt Ubuntu ISO-filen, vises et pop op-vindue med “Vælg målenhed”. Brug pop op-vinduet til at vælge et USB-flashdrev (på mindst 8 GB i størrelse eller mere). Tryk på “OK”-knappen for at fortsætte.

Trin 5: Efter at have valgt din USB, skal du vælge en installationstype. Se efter “msdos”, og klik på den for at fortsætte. Tryk derefter på knappen “OK” for at fortsætte.

Trin 6: Du skal nu vælge, hvor meget lagerplads der skal bruges via persistent storage. Brug skyderen til at bestemme, hvor meget plads der skal bruges. Klik på “OK”, når du er færdig for at fortsætte.

Når du har valgt din vedvarende USB-lagerstørrelse, begynder Mkusb at blinke din enhed. Læn dig tilbage og vær tålmodig. Luk appen, når den er færdig.