Sådan opsætter du en PostgreSQL-databaseserver med Webmin på Ubuntu Server

PostgreSQL er et let, avanceret databaseværktøj til Linux og andre platforme. Det er godt understøttet på Ubuntu, men det kan være ret irriterende at sætte en op og administrere den gennem terminalen.

Der er en bedre måde, hvorpå du kan konfigurere en PostgreSQL-databaseserver på Ubuntu. Hvordan? Med Webmin, den moderne administrationsgrænseflade til Unix-systemer. Sådan bruger du Webmin til at oprette en PostgreSQL-database på dit Ubuntu-system.

Får Webmin installeret på Ubuntu Server

Hvis du er interesseret i at bruge PostgreSQL-modulet på Webmin, skal du konfigurere Webmin på din Ubuntu-server. For at få appen til at fungere, skal du installere en DEB-pakke fra Webmin-webstedet.

For at starte installationen af ​​Webmin skal du åbne et terminalvindue og få adgang til serveren via SSH. Eller brug TTY-konsollen på serveren ved fysisk at sidde ved den. Når du har fået kommandolinjeadgang, skal du bruge kommandoerne nedenfor for at få den seneste version af Webmin, der fungerer på din Ubuntu Server-maskine.

http://prdownloads.sourceforge.net/webadmin/webmin_1.981_all.deb
sudo apt install ./webmin_1.981_all.deb

Dette afsnit burde være mere end nok til at hjælpe dig med at få Webmin op at køre på din Ubuntu Server-opsætning. Når det er sagt, hvis du har brug for mere vejledning i, hvordan du opsætter værktøjet, så følg venligst vores guide til, hvordan du opsætter Webmin på Ubuntu Server.

  Vis og skjul adgangskoder i din browser med ISeePass Bookmarklet

Indstilling af din root-adgangskode

Webmin web-UI bruger brugerens root-konto og root-adgangskode til at logge ind. Du vil dog ikke være i stand til at logge ind ud af boksen på Ubuntu Server, da Ubuntu-systemet låser root-kontoen som standard.

hvis du ønsker at konfigurere root-adgangskoden på dit Ubuntu Server-system, start med at få en root shell ved hjælp af sudo -s.

sudo -s

Nu hvor du har en root shell, vil du være i stand til at indstille root-adgangskoden til Ubuntu Server. Brug passwd-kommandoen til at fortælle Ubuntu, at du giver root-kontoen en ny adgangskode. Sørg for, at root-adgangskoden er mindeværdig og sikker.

Bemærk: Hvis du har brug for hjælp til at generere en adgangskode, så prøv StrongPasswordGenerator.

passwd

Med root-adgangskoden korrekt konfigureret på Ubuntu, kan du nu få adgang til Webmin web-UI. Åbn din yndlingswebbrowser, indtast “root” i brugernavnsfeltet og rodadgangskoden i “adgangskoden”.

http://YOUR_UBUNTU_SERVER_IP_ADDRESS_OR_HOSTNAME:10000

Installation af PostgreSQL-pakkerne gennem Webmin

PostgreSQL-pakker skal installeres på Ubuntu Server, før PostgreSQL Webmin-modulet er tilgængeligt. For at installere pakken på din Ubuntu Server, følg trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

  Sådan opdaterer du en Dropbox-fil uden at bryde linket

Trin 1: Få adgang til Webmins web-UI-grænseflade. Klik derefter på menuknappen i venstre sidebjælke.

Trin 2: Når du er inde i sidebjælken, skal du finde sektionen “Ubrugte moduler” og klikke på pil ned-ikonet for at afsløre dets menupunkter.

Trin 3: Find “PostgreSQL Database Server” i sektionen “Ubrugte moduler”, og klik på den med musen. Hvis du vælger dette, vises PostgreSQL-modulsektionen i Webmin.

Trin 4: Find den grønne “Installer nu”-knap inde i Webmin, og klik på den med musen for at fortælle Webmin, at du ønsker at installere PostgreSQL-pakkerne til Ubuntu.

Trin 5: Efter at have valgt den grønne “Installer nu”-knap, vises en blå “Installer-knap”. Vælg det for at bekræfte, at du ønsker at installere PostgreSQL-pakkerne på dit Ubuntu-system med Webmin.

  Sådan ændrer du dit profilbillede i Strava

Trin 6: Find knappen “Opdater moduler” i bunden af ​​Webmin-sidebjælken, og klik på den for at opdatere moduler.

Konfiguration af din PostgreSQL-database i Webmin

Standardindstillingerne for PostgreSQL i Webmin burde være tilstrækkelige for de fleste begyndere. Når det er sagt, hvis du ikke er ny til PostgreSQL og ønsker at konfigurere dine databaseindstillinger, er det her hvordan du kan.

Trin 1: Find Webmin-sidebjælken til venstre, og klik på den med musen. Du vil derefter indlæse PostgreSQL Database Server-konfigurationsområdet.

Trin 2: Find tandhjulsikonet i øverste venstre hjørne af siden, og klik på det for at få adgang til PostgreSQL-modulets indstillinger.

Trin 3: Når du har konfigureret modulindstillingerne, skal du gå til “Bruger, grupper og tilladelser” for at ændre indstillinger relateret til PostgreSQL-databaseserveren.

Oprettelse af en ny database i Webmin

Gør følgende, hvis du ønsker at oprette en ny PostgreSQL-database i Webmin på din Ubuntu-server.

Trin 1: Få adgang til PostgreSQL-databaseområdet i Webmin ved at vælge det under “Server” i Webmin-sidebjælken.

Trin 2: Find knappen “Opret en ny database” i PostgreSQL Webmin-området, og klik på den med musen.

Trin 3: Indtast dit PostgreSQL-databasenavn i feltet “Databasenavn”. Indstil derefter dine brugerdefinerede indstillinger, og klik på den grønne “Opret” knap for at oprette den nye database.