Sådan opsætter du en Apache-webserver med Webmin på Ubuntu Server

Apache er et fremragende webserverværktøj, der fungerer på Ubuntu. Det er dog ikke det nemmeste at sætte op. Heldigvis, hvis du bruger Webmin på dit Ubuntu Server-system, kan du konfigurere det rigtig nemt lige i Webmin UI.

Denne vejledning viser dig, hvordan du kan konfigurere en Apache-webserver på Ubuntu Server med Webmin. Vi viser dig også, hvordan du kan administrere det med Webmins web-UI-grænseflade.

Får Webmin installeret på Ubuntu Server

For at bruge det indbyggede Apache-servermodul i Webmin skal du først konfigurere Webmins web-UI-grænseflade. Det er dog ikke særlig svært at konfigurere Webmin. For at installere det skal du starte et terminalvindue, SSH ind i Ubuntu-serveren (eller sidde ved det fysisk) og få adgang til kommandolinjen.

Når du har fået adgang til Ubuntu Server-kommandolinjen, skal du gøre følgende for at få Webmin web-UI op at køre.

wget http://prdownloads.sourceforge.net/webadmin/webmin_1.981_all.deb
sudo apt install ./webmin_1.981_all.deb

Hvis du har brug for mere vejledning i opsætning af Webmin på din Ubuntu Server, så tjek venligst vores guide til, hvordan du opsætter Webmin på Ubuntu Server.

  5 enkle fotoredigeringstip til at få dine billeder til at poppe

Indstilling af din root-adgangskode

Hvis du ønsker at bruge Webmin web-UI på din Ubuntu-server, skal du have adgang til root-adgangskoden og root-kontoen. Ubuntu låser root-adgangskoden af ​​som standard af sikkerhedsmæssige årsager.

For at indstille root-adgangskoden skal du først logge ind på root ved hjælp af sudo -s-kommandoen.

sudo -s

Når du har fået root-adgang, kan adgangskoden indstilles. Brug passwd-kommandoen til at fortælle Ubuntu, at du ønsker at indstille root-adgangskoden. Sørg for, at root-adgangskoden er mindeværdig og sikker.

Bemærk: Hvis du har brug for hjælp til at generere en sikker adgangskode, skal du klikke her.

passwd

Med root-kontoen konfigureret, vil du være i stand til at logge ind på Webmins web-UI. For at få adgang til Webmin-webbrugergrænsefladen på din Ubuntu-server skal du åbne en ny browserfane. Gå derefter til URL’en nedenfor.

http://YOUR_UBUNTU_SERVER_IP_ADDRESS_OR_HOSTNAME:10000

Bemærk, at du skal sætte “root” i brugernavnsboksen for Webmin-login og den nyoprettede adgangskode i adgangskodefeltet for at logge ind.

  Sådan opretter du en widgetstak på din iPhone-startskærm

Installation af Apache-webserverpakker på Ubuntu Server

For at konfigurere Apache på Ubuntu Server med Webmin skal du følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Klik på menuen i venstre side for at afsløre dens muligheder. Find derefter “Webmin”-sektionen ved siden af ​​”Dashboard”, find knappen “Ubrugte moduler”, og klik på den.

Trin 2: Find knappen “Apache Webserver” inde i sektionen “Ubrugte moduler”, og vælg den for at få adgang til Apache Webserver-modulsektionen.

Trin 3: I Webmin Apache Webserver-modulområdet vil du se en meddelelse. Denne meddelelse siger, “Apache-serverens eksekverbare /usr/sbin/apache2 eksisterer ikke. Hvis du har Apache installeret, skal du justere modulkonfigurationen for at bruge den korrekte sti.”

Find den grønne “Installer nu”-knap for at starte installationsprocessen på dit Ubuntu Server-system.

Trin 4: Når den grønne “Installer nu”-knap er valgt, bliver den til en blå “Installer nu”-knap. Vælg denne knap for at installere alle pakker, der kræves for at bruge Apache på Ubuntu Server.

Konfiguration af din Apache-webserver i Webmin

Selvom standardindstillingerne for din Apache-webserver er tilstrækkelige, kan du ønske at ændre nogle konfigurationsindstillinger. Sådan gør du det.

Trin 1: Find Webmin-sidebjælken og klik på den med musen. Find derefter afsnittet “Servere”, og klik på det med musen.

  Sådan indtastes nul før et tal i Google Sheets

Trin 2: Klik på “Apache Webserver” i området “Servere”. Denne mulighed fører dig til Apache Webserver-konfigurationsområdet.

Trin 3: Find den indstilling, du ønsker at ændre på din Apache-webserver. Indstillinger omfatter “Processer og begrænsninger”, “Netværk og adresser”, “MIME-typer”, Diverse,” “Per-Directory Options Files” osv.

Tilføjelse af filer til din Apache-webserver

Nu hvor du har fået din Apache-server op at køre, er det tid til at tilføje nogle HTML-filer til den. Sådan gør du med Webmin.

Trin 1: Klik på den venstre sidebjælke i Webmin. Vælg derefter menupunktet “Værktøjer” med musen.

Trin 2: Find indstillingen “Filhåndtering” i området “Værktøjer”, og klik på den for at åbne Webmin-filhåndteringsappen.

Trin 3: Find “var” i filhåndteringen, og dobbeltklik på den for at få adgang til mappen /var/. Vælg derefter mappen “www” og dobbeltklik på den for at få adgang til mappen /var/www/.

Trin 4: Find mappen “html” i /var/www/-mappen og dobbeltklik på den for at få adgang til webkataloget til din Apache-webserver.

Trin 5: Inde i Webmin-filhåndteringen skal du vælge knappen “Fil” med musen. Vælg derefter teksten “Træk og slip filer her eller klik for at vælge” for at uploade et nyt HTML-dokument til din Apache-server.