Sådan oprettes handlingsknapper i Microsoft PowerPoint

Handlingsknapper, som navnet antyder, er knapper, der udløser en handling i Microsoft PowerPoint. Tilføjelse af handlingsknapper kan gøre dine præsentationer mere interaktive.

Du kan tilføje en knap for at flytte et dias op eller afspille en video. Denne vejledning forklarer, hvordan du opretter, designer og tilføjer effekter til handlingsknapper i PowerPoint.

Sådan tilføjes handlingsknapper i Microsoft PowerPoint

Gå til din Microsoft PowerPoint-præsentation, og åbn det dias, hvor du vil oprette en handlingsknap. Her er tre enkle trin til at tilføje en handlingsknap til dit dias:

1. Indsæt formen

Klik på det dias, hvor du vil indsætte knappen. Gå til fanen Indsæt, klik på Former, og klik derefter på den knapform, du vil tilføje, under Handlingsknapper nederst i menuen.

Når du har valgt en form, skal du klikke og trække markøren hen over diaset for at tegne. Bliv ved med at trække rundt, indtil du ser de ønskede dimensioner, og slip derefter klikket. Du kan selvfølgelig altid ændre størrelsen på eller omplacere formen, hvis det er nødvendigt, selv efter du har tegnet den.

  Den komplette guide til e-handel

Microsoft PowerPoint lader dig også bruge ethvert billede til at oprette en handlingsknap. For at tilføje et billede og tildele det en handling skal du gå til fanen Indsæt, i gruppen Illustrationer, klikke på Billeder. Når det er indsat, skal du klikke på billedet og derefter klikke på Handling på fanen Indsæt i gruppen Links.

Hvis du skal udføre nogle grundlæggende redigeringer, kan du bruge de indbyggede billedredigeringsværktøjer i Microsoft PowerPoint.

2. Åbn dialogboksen Handlingsindstillinger

Oprettelse af en handlingsknap involverer at linke et andet rum og et stykke information til dit dias. Det betyder, at du kan linke til et andet dias, en anden præsentation, en URL, en video eller et dokument.

Handlingsknapper fungerer anderledes end hyperlinks i en PowerPoint-præsentation, som generelt bruges til at linke til URL’er. Sådan tildeler du en handling:

 • Når formen er valgt fra kategorien Handlingsknapper: Du vil se en dialogboks med Handlingsindstillinger dukker op, så snart du er færdig med at tegne knappen.
 • Når figuren er valgt fra en anden kategori: Du skal højreklikke på figuren og vælge Handlingsindstillinger.
 • Når du bruger et billede som din handlingsknap: Højreklik på billedet og gå til Handlingsindstillinger.
  Hvad skal du gøre, hvis din iPhone tager billeder med lave megapixel

3. Konfigurer handlingen

Når du har åbnet dialogboksen Handlingsindstillinger, skal du gå over til fanen Museklik for at konfigurere en handling, der udløses, når nogen klikker på handlingsknappen. Alternativt kan du bruge fanen Mouse Over til at oprette en handling, der udløses, når nogen holder markøren over handlingsknappen.

 • Link til: Du kan tildele formen til at fungere som et link til det næste dias, forrige dias, en anden præsentation, andre filer og mere.
 • Kør program: Du kan vælge at oprette en handling for at køre et program ved at bruge denne mulighed. Klik derefter på Vælg og søg efter det program, du vil starte, når nogen klikker på knappen.
 • Kør makro: Du kan linke til en makro ved at bruge denne mulighed. Hvis du ikke har en makro i diasshowet, vises indstillingen nedtonet.
 • Objekthandling: Brug denne indstilling til at vælge et OLE-objekt (Object Linking and Embedding). Igen, hvis dit diasshow ikke har et OLE-objekt, vil denne mulighed ikke være tilgængelig.
 • Afspil lyd: Vælg den ønskede lyd fra rullemenuen, eller vælg Anden lyd for at uploade din lyd.

Klik på OK for at anvende. Gå til diasshowet på båndet, og vælg Afspil fra start for at teste handlingsknapperne.

  Hvor meget koster et Netflix-abonnement?

Sådan tilføjer du effekter til knappen i PowerPoint

Tilføjelse af visuelle effekter er en fantastisk måde at tiltrække opmærksomhed og gøre din præsentation visuelt tiltalende. For at tilføje visuelle effekter kan du bruge animationsruden i Microsoft PowerPoint. Klik på din handlingsknap og gå til afsnittet Animationer på båndet øverst. Vælg en animation blandt de tilgængelige muligheder.

Sådan redigeres en handlingsknap i PowerPoint

Der er forskellige måder at redigere en handlingsknap i din PowerPoint-præsentation.

 • Mulighed for handlingsindstillinger: Højreklik på handlingsknappen, gå til handlingsindstillinger, og skift den tildelte handling.
 • Mulighed for redigering af link: Højreklik på billedet og gå til Link > Rediger link.
 • Indsæt sektion: Eller du kan klikke på handlingsknappen og gå til sektionen Indsæt på båndet. Vælg Handling eller Link for hurtigt at redigere den tildelte handling.

Dernæst, for at redigere udseendet eller animationen af ​​handlingsknappen, skal du klikke på handlingsknappen og gå til sektionen Formformat på båndet. Denne sektion giver dig mulighed for at tilpasse form, størrelse, farve og mere. Faktisk kan du også ændre knappens form, hvis du vil, uden at ændre den handling, der er tildelt den.

Prøv handlingsknapper i dine præsentationer

Prøv at lege med handlingsknapper, mens du forbereder din næste præsentation for at se, om det kan gøre præsentationen mere interaktiv og visuelt tiltalende. Mens du er i gang, vil du måske også lære at bruge en PowerPoint-skærmoptager til at engagere dit publikum og efterlade et varigt indtryk.