Sådan opretter du et Vision Board ved hjælp af Canva

Har du fundet ud af, at du har brug for ny inspiration for at få dig motiveret? Eller måske har du oprettet et board på Pinterest, men det er gået så ud af hånden, at du ikke kan fortælle, hvad dine sande intentioner er.

At have et visionboard kan hjælpe dig tilbage på sporet og godt på vej til at manifestere dine mål.

Fortsæt med at læse for at få en guide til, hvorfor du bør overveje at bruge et visionboard, og hvordan du opretter et med Canva.

Hvad er et Vision Board?

En visionboard er en collage af billeder, ord og alt andet, der giver inspiration. De er skabt med det ene formål at repræsentere skaberens behov, forhåbninger og drømme.

Visionstavler kan også være over ethvert emne – karriere, forhold, personlig rejse, rejser, sundhed eller ethvert andet formål, du føler er vigtigt for dig. På grund af hensigten med et visionboard er det helt op til dig, hvad det skal repræsentere, og hvordan det ser ud.

Der er et par måder at skabe et visionboard på. Du kan lave en fysisk med udklippede billeder fra et magasin og håndskrevne linjer fra dine yndlingssange. En digital kan dog være lige så nyttig – især når der er flere online værktøjer til rådighed til at oprette et visionboard.

Hvorfor du bør prøve at bruge et Vision Board

Selvom det kan føles som spild af tid, er der flere fordele ved at bruge et visionboard.

Der er noget at sige om lovene for tiltrækning – positive tanker finder en måde at producere positive resultater på. At bruge en vision board til at visualisere, hvad du ønsker, kan fungere på samme måde.

Derudover vil du ikke finde dig selv ved at tilføje billeder eller citater til en visionboard, der ikke giver genklang hos dig. Dette vil hjælpe dig med at finde klarhed i, hvad du værdsætter, og hvad du tror, ​​du ønsker i succes.

Oprettelse af et visionboard kan også hjælpe dig med at spore dine fremskridt, efterhånden som du kommer tættere på dit mål, eller når dit ønskede resultat udvikler sig. Der er ingen regel om, at et visionboard ikke kan ændre sig og vokse med dig og dine præstationer.

Oprettelse af et Canva Vision Board ved hjælp af en skabelon

Canva gør det utrolig nemt at oprette et visionboard, især hvis du ønsker at bruge en af ​​dets tusindvis af skabeloner. Nedenfor finder du ud af, hvordan du gør det.

1. Find en skabelon

For at finde en visionboard-skabelon skal du starte på Canvas hovedside og skrive Vision Board i søgefeltet. Vælg Enter/Return på tastaturet.

Du vil blive bragt til en side, der har mange skabeloner at vælge imellem. Vær opmærksom på de skabeloner, der har Pro-krone-ikonet og Betalte penge-ikonet – du skal have Canva Pro for at bruge skabelonerne og fjerne eventuelle vandmærker.

Når du har fundet en skabelon, der passer til dig, skal du vælge den og klikke på Tilpas denne skabelon på næste side. Skabelonen åbnes på Canva Editor-siden, klar til at blive personlig.

2. Vælg Fotos og grafik

Du kan være heldig og finde en skabelon, der allerede har nogle billeder, der fungerer for dig. Men for at lave en virkelig personlig visionboard, prøv at uploade nogle af dine billeder og søg gennem andre muligheder, som Canva har tilgængelige.

Upload din egen

For at uploade dine billeder skal du klikke på Uploads i venstre værktøjslinje. Derfra kan du enten trække og slippe filer fra din computer til fanen eller klikke på Upload filer og finde de billeder, du vil uploade.

Disse behøver ikke nødvendigvis at være faktiske billeder, du har taget. Du kan også downloade billeder, der svarer til dine mål.

Søg i Canva efter fotos

De billeder og grafik, du vælger, behøver ikke kun at være fra din samling. Canva har en stor database fuld af billeder, som du kan vælge imellem.

For at søge efter et billede, klik på Elementer i venstre værktøjslinje. Du kan enten skrive i søgefeltet, hvad du leder efter, eller gennemse sektionerne for at se, om noget fanger dit øje.

Du har også mulighed for at bruge Canvas AI Text to Image. Klik på Apps i venstre værktøjslinje, og søg efter Tekst til billede. Derfra skal du fortælle AI’en, hvad du leder efter, og det vil producere flere muligheder at vælge imellem.

3. Tilføj billeder til skabelonen

Det er utrolig nemt at tilføje billeder til din valgte skabelon. Du skal blot trække og slippe et billede eller grafik over det sted, du vil have det til. Canva vil justere størrelsen for dig.

Det er bedst at prøve at placere billeder, der ligner formerne i skabelonerne. Hvis du ikke gør det, er der en chance for, at billedet muligvis ikke har den rigtige størrelse.

4. Skift eventuelle ord eller andre elementer

Din visionboard samles, men måske passer nogle af ordene eller elementerne i skabelonen ikke til den stemning, du forsøger at skabe.

Du har mulighed for at ændre ordlyden og endda helt slette et element, der ikke passer. For at slette skal du klikke på elementet én gang og trykke på Slet på tastaturet. For at ændre ordlyden skal du klikke på elementet tre gange, for at tekstmarkøren vises.

5. Del eller download

For at dele eller downloade dit visionboard skal du vælge Del i øverste højre hjørne.

Derfra kan du vælge at dele dit design med andre via et link, dele det på sociale medier, downloade filen og endda bruge Canvas printtjenester, hvis du ønsker en papirkopi.

Oprettelse af et Canva Vision Board fra bunden

Hvis du vil være lidt mere kreativ med dit visionboard, har du mulighed for at starte en fra en tom side.

1. Opret et design

For at skabe et design fra bunden, start på Canvas hovedside. Klik på Opret et design i øverste højre hjørne af skærmen.

Bare at skrive vision board vil ikke fungere her. Du skal i stedet finde dimensioner, der fungerer for dig. En mulighed er at bruge skrivebordsbaggrund, så du kan indstille dit visionboard som din computers baggrund bagefter.

2. Vælg et layout… eller lad være

Når du har valgt dine dimensioner, åbner Canvas Editor-side et tomt dokument. Du har mulighed for at vælge et layout for at gøre det lidt nemmere at placere dine billeder og grafik på visionboardet.

For at vælge et layout skal du gå til Elementer og rulle ned, indtil du ser Grids. Vælg Se alle for at få et bedre overblik over alle gitterindstillingerne. Hvis du ser et gitter, som du kan lide, skal du trække og slippe det ind i det tomme lærred, og Canva indstiller det til de rigtige dimensioner.

Hvis der ikke er et gitter, der taler til dig, eller hvis du vil indsætte dine visionboard-elementer anderledes, kan du vælge at arbejde med det tomme lærred i stedet.

3. Tilføj billeder og opmuntrende beskeder

Herfra kan du tilføje dine billeder, downloadede billeder og Canva-grafik for at skabe det ultimative visionboard.

Ligesom når du bruger en skabelon, kan du trække og slippe alt til lærredet. Hvis du har et gitter på plads, skal du guide billederne til det område, du vil have dem til, og tilføje noget tekst for at gøre det unikt.

Hvis du vælger at arbejde med et tomt lærred, har du al kontrol over, hvor et billede skal hen, hvilken vinkel det skal vises i, hvor mange citater og inspirerende ord, der skal omgive billederne, og hvornår mængden af ​​indhold bliver for meget.

På nogle måder er arbejdet med et tomt lærred så tæt på et fysisk visionboard, som du kommer til at komme, fordi det er helt op til dig, hvad der kommer fra skabelsen.

4. Tilføj dit visionboard som baggrund

Når du har downloadet dit design via knappen Del, skal du sørge for at gemme dit visionboard i din baggrund. I sidste ende er formålet med et visionboard at inspirere dig, så hvorfor ikke blive inspireret, hver gang du starter din computer?

Prøv at bruge et Canva-Made Vision Board, næste gang du har brug for inspiration

Aktivt forsøg på at finde inspiration kan blive svært, hvis du ikke leder de rigtige steder. Det er derfor, at skabe en visionboard er lige den ting, der skal få dig motiveret – den er fuld af elementer, der direkte taler til dig og dine mål.

Næste gang du har brug for visuel hjælp til at blive inspireret, kan du prøve at bruge Canva til at lave en visionboard. Det, du finder på, kan overraske og opmuntre dig.