Sådan opretter du en virtuel KVM-maskine i Ubuntu

Har du brug for en KVM virtuel maskine i Ubuntu, men ved ikke hvor du skal starte? Som det viser sig, gør Gnome Boxes-appen opsætning af en virtuel KVM-maskine i Ubuntu til en leg. I denne guide viser vi dig, hvordan du gør det!

Sådan opretter du en virtuel KVM-maskine i Ubuntu – Gnome Boxes

Den nemmeste og hurtigste måde at oprette en virtuel KVM-maskine på Ubuntu er med Gnome Boxes-værktøjet. Dette program fjerner hovedpinen ved at opsætte et KVM-miljø på Linux ved at gøre stort set alt for brugeren.

Når det er sagt, er Gnome Boxes-applikationen, selvom den er fremragende, ikke forudinstalleret på Ubuntu. Så før vi går over, hvordan man opretter noget med appen, skal vi gennemgå, hvordan man installerer det på Ubuntu.

Installer via Ubuntu Software

Hvis du er en typisk Ubuntu-bruger, foretrækker du måske at installere software gennem Ubuntu Software-appen i stedet for at håndtere terminalen. Gør følgende for at installere Boxes gennem Ubuntu Software.

  Ret ERR_EMPTY_RESPONSE i Google Chrome

Start først Ubuntu Software ved at trykke på Win, søg efter “Ubuntu Software” og åbne appen med det orange indkøbsposeikon. Når det er åbent, skal du finde søgefeltet i øverste venstre hjørne og klikke på det med musen.

I søgefeltet skal du skrive “Gnome Boxes” og trykke på Enter-tasten. Gnome Boxes-appen skulle være det første resultat i søgningen. Klik på den med musen for at få adgang til dens softwareside.

På Gnome Boxes-softwaresiden skal du finde knappen “Installer” og klikke på den med musen for at begynde at installere Boxes på Ubuntu. Det bør kun tage et par sekunder.

Installer via terminal

Hvis du bruger Ubuntu og elsker terminalen, kan du hurtigt få Gnome Boxes-applikationen op at køre med kommandolinjen. For at starte skal du åbne et terminalvindue på Ubuntu-skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet eller ved at søge efter “Terminal” i appmenuen.

Når terminalvinduet er åbent og klar til at gå, skal du bruge kommandoen apt install til at installere “gnome-boxes”-pakken på din computer. Denne installation vil kun tage et par sekunder at fuldføre.

sudo apt install gnome-boxes

Installer via Flatpak

Gnome Boxes er også tilgængelig som en Flatpak-pakke i Flathub App Store. Så hvis du foretrækker Flatpak frem for det, der følger med Ubuntu, kan du hurtigt få det til at fungere. For at starte skal du installere Flatpak runtime på Ubuntu.

  Sådan indstilles app- og spilgrænser på Xbox One

For at installere Flatpak runtime, følg denne vejledning om emnet. Når du er færdig med at konfigurere Flatpak-runtiden til Ubuntu, skal du aktivere Flathub-appbutikken ved hjælp af kommandoen nedenfor.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Endelig kan du installere Gnome Boxes-appen fra Flathub-appbutikken ved at gøre brug af følgende flatpak-installationskommando.

sudo flatpak install flathub org.gnome.Boxes

Sådan opretter du en virtuel KVM-maskine i Ubuntu – Opsætning af VM

Åbn først Gnome Boxes på Ubuntu-skrivebordet. Når den er åben, skal du trykke på +-symbolet i venstre hjørne. Ved at trykke på denne knap vises menuen “Opret en virtuel maskine”.

I denne menu skal du finde menuen “Udvalgte downloads”. I dette område kan du downloade Red Hat Enterprise Linux, Fedora samt Fedora Silverblue. Alternativt, hvis du ønsker at downloade et andet OS, skal du finde “Vælg en OS-kilde” og vælge “Operating System Download” for at downloade et hvilket som helst OS direkte til Gnome Boxes.

  Sådan svømmes og dykkes i 'Animal Crossing: New Horizons'

Når du har foretaget dit downloadvalg, vil Gnome Boxes vise dig en downloadbar. Det vil derefter forsøge at downloade softwaren til din computer. Husk, at denne download vil tage noget tid, da de fleste OS’er er et par gigabyte store.

Når downloadprocessen er fuldført, vises et “Gennemse og opret” vindue. I dette vindue vil Gnome Boxes vise en standardkonfiguration for din virtuelle KVM-maskine i Ubuntu. Find og klik på knappen “Opret” for at lave VM’en.

Når knappen “Opret” er valgt, starter din virtuelle KVM-maskine øjeblikkeligt. Herfra skal du gennemgå installationsprocessen for at installere KVM virtuelle maskine OS til Gnome Boxes.

Når installationen er færdig, genstart den. Når den er genstartet, er du velkommen til at lukke den ned.

Sådan opretter du en virtuel KVM-maskine i Ubuntu – Adgang til din VM

Herfra, hver gang du ønsker at få adgang til den virtuelle maskine, skal du blot klikke på den i Gnome Boxes for at starte den op. Når du klikker på ikonet for den virtuelle maskine i Gnome Boxes, starter den op og er klar til brug.

Hvis du har brug for at få adgang til andre funktioner i den virtuelle maskine, skal du klikke på menuen ved siden af ​​minimer-knappen. Den afslører mange nyttige funktioner, der kan tilføje KVM-virtuel maskineoplevelse.