Sådan opretter du en sidekant i Microsoft Word

Tilføjelse af en sideramme til dit dokument kan være en subtil måde at få dine Microsoft Word-dokumenter til at skille sig ud. Du kan tilpasse stilen, tykkelsen og antallet af sider, så en ramme skal anvendes på dit Word-dokument.

Tilføjelse af en sideramme i Microsoft Word

Oprettelse af en sideramme i Microsoft Word afhænger af din version af Microsoft Office. For Office 365 og Office 2019 skal du åbne et Word-dokument og klikke på fanen “Design” på båndet.

Hvis du har en ældre version af Office, skal du i stedet klikke på fanen “Layout” eller “Sidelayout”.

Herfra skal du klikke på knappen “Sidekanter” i sektionen “Sidebaggrund” på båndet.

Som standard skal boksen “Borders and Shading”, der åbnes, som standard være fanen “Page Border”. Hvis det ikke gør det, skal du klikke på den fane for at indtaste dine grænseindstillinger.

  InnerList siger, at det er List-appen, der mangler på din iPhone

Klik på “Boks” for at tilføje en typisk boksramme til dit dokument. Du kan bruge standardstil, farve og kantbredde eller ændre disse indstillinger fra de forskellige rullemenuer.

Klik på “OK” for at anvende sidekanten på dit Word-dokument.

Som standard anvendes denne kantstil ti på hver side.

Din dokumentredigeringsvisning opdateres for at vise den nye kant, der er anvendt.

Alternative sidekantstile og formatering

Bokssideformatet er standardformatet, men alternative kantstile og formateringsindstillinger er tilgængelige, som du kan bruge i stedet.

Boksrammen er den mest grundlæggende, og tilføjer en ubrudt linje uden skygge til din side. Selv det kan tilpasses med forskellige typer linjer, bredder og farver.

Brugerdefinerede sidekantindstillinger og typografier

Bortset fra bokskanten kan du også anvende en kant med en skygge, en “3D”-stilkant og en brugerdefineret kant med mix-and-match-muligheder for hver side.

For at gøre det skal du vælge en af ​​mulighederne fra afsnittet “Indstilling” på fanen “Sidekant” i dialogboksen “Kanter og skyggelægning”. Din valgte stil vises, som du kan gennemgå i afsnittet “Preview”, før du anvender den på dit dokument.

Vælg din Word-kantstil ved at klikke på en af ​​mulighederne i

Anvendelse eller fjernelse af individuelle grænselinjer

Hvis du vil anvende eller fjerne individuelle kantlinjer fra dit dokument (f.eks. fjernelse af rammen fra bunden af ​​en side), kan du gøre dette fra afsnittet “Preview”.

  Sådan bruger du livetekster på en Google Pixel-telefon

Hvis en kant er anvendt, skal du klikke på kantlinjen for at fjerne den. For at anvende det igen, klik på linjen for at få det til at dukke op igen.

Anvendelse af brugerdefinerede grænselinjer

Ved at klikke på individuelle kantlinjer i afsnittet “Preview” kan du også anvende forskellige stilarter på forskellige linjer, når “Custom” kantindstillingen er valgt.

For at gøre dette skal du klikke på knappen “Brugerdefineret” i kolonnen “Indstilling”, vælge en linjestil fra rullemenuen “Stil” og derefter klikke på en af ​​kantlinjerne i “Preview”-boksen.

Ændring af kantbredde og farve

Du kan få din kant til at skille sig ud med forskellige farver og kantbredder. En bredere kantbredde vil få din kant til at skille sig ud mere i dit dokument.

Border bredder starter fra 1/4 pts og går op til 6 pts. En forhåndsvisning af din valgte kantbredde vises i afsnittet “Preview”. Du kan vælge enhver farve, du vælger, enten fra de foruddefinerede muligheder eller ved at bruge RGB-farvekortet.

  Se dette! Hjælper dig med at finde film at se baseret på vurdering og genre

For at ændre kantbredden eller -farven skal du vælge dine valgte muligheder fra rullemenuerne “Farve” og “Bredde”. Hvis du har “Brugerdefineret” kantindstilling anvendt, skal du klikke på hver kantlinje i “Preview” sektionen for at anvende dine valgte indstillinger på disse linjer.

Tilføjelse af en kant til en enkelt side

Microsoft Word vil normalt anvende kantstile på hver side, men du kan anvende en sideramme på en individuel side eller ekskludere bestemte sider som din forside.

For at gøre dette skal du gå ind i indstillingsmenuen “Sidekant” (Layout/Design/Sidelayout > Sidekanter) og klikke på rullemenuen “Anvend på”.

Hvis du vil anvende en ramme på en individuel side, skal du sørge for, at du er aktiv på den side i Word-dokumentet, før du går ind i menuen.

Fra rullemenuen “Anvend til” skal du vælge “Denne sektion” for at anvende den på den side, du er på i øjeblikket. Hvis du kun vil anvende din kant på den første side, skal du vælge “Denne sektion – Kun første side” eller, for at anvende den på alle sider undtagen den første side, vælg “Denne sektion – Alle undtagen første side” i stedet.

For at anvende en sideramme på individuelle sider skal du vælge den relevante indstilling fra

Klik på “OK” for at gemme, når du er klar. Dette vil derefter anvende din sideramme på de sider, du har angivet, i stedet for på hele dokumentet.