Sådan opretter du app-ikoner ved hjælp af Midjourney

App-ikonpakkedesign gjort enkelt med Midjourney-prompter.

Ingen forbrugervendt hjemmeside kan fungere uden ikoner. Faktisk er dette det første, brugerne opdager, før de overhovedet lander på en.

Derudover er ikoner overalt. Din smartphone, laptop, Smart TV osv. er der næsten ikke noget digitalt produkt, der kan undvære.

Det plejede dog at koste meget tid og penge at oprette ikoner eller ikonpakker. Du hyrer grafiske designere og går rundt med frem og tilbage, før du får noget, du virkelig kan sige “Ja” til.

Imidlertid er AI-kunst ved at ændre alt det. Jeg taler især om Midjourney.

Hvad er Midjourney?

Med enkle ord, Midjourney er et tekst-til-kunst-værktøj. Du indtaster prompter (billedbeskrivelser), og det skaber et par matchende. Dernæst kan du opskalere de foretrukne resultater og også vælge at ændre dem til perfektion.

Baseret på maskinlæring er det en generativ AI-motor, ligesom Dall.E og Stable Diffusion. Men i modsætning til andre er Midjourney-kreationer mere filmiske og ser lige ud af en film.

Det plejede at tilbyde gratis prøvekreditter, men den massive stigning i efterspørgslen tvang den til at konvertere til et premium-tilbud.

Hvordan bruger man Midjourney?

Du skal bruge en Discord-konto for at komme i gang med Midjourney. Besøg derefter dens hjemmeside og tilmeld dig.

Du kan tjekke Midjourney Discord-servere ud og se, hvad andre laver. Hvis det svarer til dine forventninger, skal du abonnere på en betalt plan, deltage i en kanal fra venstre sidebjælke og begynde at lave kunst med kommandoen /imagine.

Dine kreationer vil være offentlige, hvis du tilmelder dig kanalerne. Man kan dog sende en besked direkte i Midjourney Discord bot-chatvinduet for at gøre alt privat.

Der er mange YouTube-tutorials om processen, og der er en Midjourney hurtigstartguideogså, hvis dette føles kompliceret.

Lad os nu komme til den store attraktion.

Oprettelse af app-ikoner med Midjourney

Der er mange måder at gøre det på. Men fra min erfaring med denne app foreslår jeg at starte med korte anvisninger.

Prompt 1: Ikonpakke

digital security icon sheet, simple shapes, white background 

Dette gav dette generiske sæt ikoner:

Faktisk fik jeg inspiration fra TechHalla Twitter-håndtag for denne prompt.

Jeg har lige brugt et bredt domæne for at give det en start.

Dernæst kan vi opskalere ethvert billede og male os frem.

Relateret: Hvordan bruger man Midjourney Inpainting?

I ovenstående gitteroutput har jeg opskaleret det nederste venstre.

Baseret på kravet kan du vælge et hvilket som helst af de ovenfor angivne maleværktøjer. Som navnet taler, antyder Vary (Strong) og Vary (Subtil) den mængde variation, der er nødvendig fra det opskalerede billede. Varier (Region) er, når du vil erstatte en bestemt del (ikon eller række/kolonne) med noget andet.

De første to muligheder virker på hele billedet, hvilket giver fire nye variationer, hvorimod den sidste udsender en enkelt modificeret version af motivbilledet.

Jeg har brugt Vary (Subtil) med denne modificerede prompt:

digital security icon sheet, simple shapes (malware, antivirus, ransomware, passwords, virus, internet bugs, shield), white background

Dernæst forsøgte jeg at indtaste et par elementer ved at ændre en række med Vary (Region):

Og dette blev resultatet:

Helt ærligt, jeg er ikke super imponeret over resultatet, da jeg ikke kan få øje på noget, der ligner en hacker eller nøgle. Alligevel har billedet øverst til højre vist biometri og låse som spurgt, og vi kan altid spørge igen med andre, indtil de ønskede kreationer dukker op.

Hvad der er endnu vigtigere end en ikonpakke er mærkelogoet. Virksomheder af forskellige størrelser bruger alt fra et par hundrede til tusindvis af dollars til logodesign.

Selvom jeg ikke kan forvente, at Midjourney matcher en topdesigners arbejde, ville det være dumt at negligere dens AI-dygtighed.

Lad os prøve at skabe et logo til et online spisested, der hovedsagelig sælger fastfood og chokoladeshakes.

round edges square mobile app logo design, flat vector, minimalistic, icon indicating a mix of pizza, burger, and chocolate

Denne er fra Adam Lyttle Twitter-håndtag. Med det samme ser ikonerne smukke ud og klar til brug uden at blive spurgt igen.

Men alligevel, her er endnu en til fotorealisme-fans:

round edges square mobile app logo design, photorealism, icon indicating a mix of pizza, burger, and chocolate

Prompt 3: Logo Redesign

Hvad med at redesigne noget og se, hvad der dukker op? Jeg har valgt vores eget toadmin.dk logo.

https://s.mj.run/GPFleONJoA8 a lettermark of letter G, logo, simple, vector, white background --iw .5

Lad mig forklare prompten. Den første del er webadressen på det eksisterende logo. Dernæst har jeg givet en selvstændig tekstprompt.

Til sidst bestemmer parameteren –iw .5 billedets indvirkning på det endelige output. Denne parameter kan variere fra 0 til 2, hvor 1 er standardværdien.

Her er et par flere iterationer, jeg fik:

Og opfordringerne var:

https://s.mj.run/GPFleONJoA8 a lettermark of letter G, logo design, abstract, white background --iw .5

og dette:

https://s.mj.run/GPFleONJoA8 a lettermark of letter G, logo design, abstract, white background --iw .25

Vi har fået en AI-designer!

Som allerede nævnt giver det ikke meget mening at forvente kreativitet på menneskeligt niveau fra en algoritme. Når det er sagt, er denne teknologi stadig i de tidlige udviklingsstadier, og de første indtryk er lovende.

Personligt synes jeg, det er en god start for grafikerne at få et par ideer. Så selvom det måske ikke erstatter en uafhængig designer, kan Midjourney bestemt tjene som en værdifuld kunstassistent til kunstig intelligens. Og helt ærligt, det er hvad AI skal være: en assistent og ikke mere.

Uanset hvad du tænker lige nu, råder jeg dig til at prøve det af på egen hånd. Og her er en hurtig guide fra Midjourney, der gør dig klar til en flyvende start.