Sådan opgraderes til Linux Mint 20.2

Linux Mint 20.2 er endelig ude for fans. Det bedste af det hele er, at Linux Mint har gjort det muligt officielt at opgradere til den nye udgivelse med lethed. Det er rigtigt, for mange udgivelser har Mint ikke givet brugerne en officiel opgraderingssti, og brugerne har måttet tage sagen i egen hånd.

I denne vejledning viser vi dig den officielle måde, du kan opgradere til den nye udgivelse af Linux Mint. Vi vil dække Linux Mint Cinnamon-versionen, men denne opgraderingsproces bør være den samme, uanset hvilken udgivelse af Mint du vælger.

Bemærk: Hvis du ikke ønsker at opgradere til Linux Mint på din eksisterende computer, kan du downloade den seneste ISO-udgivelse af Linux Mint 20.2 på officielle Linux Mint hjemmeside.

Installer opdateringer

Du skal først installere eventuelle afventende opdateringer på din Linux Mint-installation, før du opgraderer. Opdateringer skal installeres, så Linux Mint 20.1 kan begynde opgraderingsprocessen.

For at starte opdateringsprocessen for din eksisterende installation skal du klikke på skjoldikonet i panelets systembakke. Når opdateringshåndteringsapplikationen er åben, skal du finde knappen “Installer opdateringer” og klikke på den for at udføre opgraderingsprocessen.

  Sådan bruger du GeForce Now spilstreaming på Linux

Opgraderingsprocessen burde ikke tage meget tid, da Linux Mint er ret hurtig med sin opgradering. Når opgraderingsprocessen er færdig, skal du gå videre til næste afsnit i vejledningen.

Lav et system snapshot

Nu hvor alt er opdateret på Linux Mint 20.1, skal du oprette et system-øjebliksbillede. Det er vigtigt at oprette et systemøjebliksbillede, da hvis noget går galt under opgraderingsprocessen, kan du gendanne det uden problemer.

For at oprette et systemøjebliksbillede skal du åbne Linux Mint-menuen, søge efter “Timeshift” og åbne appen. Når det åbner, skal du vælge din foretrukne snapshot-type (rsync eller btrfs).

Når du har valgt din foretrukne snapshottype, skal du vælge, hvor snapshottet skal hen. Klik derefter på knappen “Næste” igen. På den sidste side skal du vælge dit snapshot-niveau. Hvis du ikke vil vælge et niveau, skal du blot fjerne markeringen i alle felterne.

Når du har valgt snapshot-niveauerne, skal du finde knappen “Udfør” og gå videre. Når du har valgt knappen “Udfør”, skal du klikke på knappen “Opret”, så du kan oprette et nyt øjebliksbillede til Linux Mint.

  Sådan forbedres spil med vin på Linux

Starter opgraderingen

Nu hvor du har lavet et øjebliksbillede af din nuværende Linux Mint-installation, er det tid til at installere opgraderingen til Linux Mint 20.2. For at gøre dette skal du åbne Linux Mint Update Manager ved at klikke på skjoldknappen i panelbakken (eller ved at søge efter “Update Manager”).

Når Update Manager er åben, skal du finde knappen “Rediger” i appen og klikke på den med musen. Find derefter knappen “Opgrader til Linux Mint 20.2”, og vælg den. Ved at vælge opgraderingsknappen vises vinduet “Introduktion”.

På siden “Introduktion” skal du finde knappen “Næste” og klikke på den for at gå videre til næste side i installationsprogrammet. Efter “Introduktion” vil du se siden med udgivelsesbemærkninger. Klik på næste for at komme videre.

Efter udgivelsesbemærkningerne vil du kunne læse om de nye funktioner. Når du har læst om de nye Linux Mint-funktioner, skal du klikke på knappen “Næste” for at komme videre. Efter “Nye funktioner” vil du se kravsiden.

Kravsiden gennemgår, hvad den nye udgivelse af Linux Mint har at tilbyde, samt hvad den sigter mod at give (fejlrettelser, funktioner osv.) Find “Jeg forstår risikoen. Jeg vil opgradere til Linux Mint 20.2” boksen, og tjek den med musen. Klik derefter på knappen “Anvend” for at fortsætte.

  Sådan sammenlignes to tekstfiler i Linux-terminalen

Når du vælger knappen “Anvend”, vil Linux Mint Upgrader-værktøjet begynde opgraderingsprocessen. Først ved at downloade pakker. Mens Mint downloader disse pakker, så læn dig tilbage og vær tålmodig, da disse opgraderinger juni tage et stykke tid.

Med pakkerne downloadet vil Linux Mint begynde at installere alt. Igen, ligesom downloadprocessen, vil installationsprocessen for Linux Mint-opgraderingen tage noget tid.

Efter installation af software vil Linux Mint begynde at fjerne software, der ikke længere er nødvendig. Denne proces bør ikke tage for lang tid, da der ikke er mange pakker at fjerne. Når processen er færdig, vil du være i slutningen af ​​opgraderingsprocessen, og der vises en meddelelse på skærmen.

Meddelelsen, der vises på skærmen, siger “Dit operativsystem blev opgraderet. Genstart venligst din computer for at alle ændringer træder i kraft.” Herfra skal du klikke på knappen “Luk” for at lukke opgraderingsprogrammet. Brug derefter Linux Mint-appmenuen til at vælge genstartknappen for at genstarte din computer.

Når du er færdig med at genstarte Linux Mint og logger ind igen, bruger du Linux Mint 20.2. God fornøjelse!