Sådan opbygger du et brand Advocacy-program, der får kunderne til at komme tilbage

Effektiv markedsføring gør det muligt for en virksomhed at promovere sine produkter og tjenester før målgruppen og øge chancerne for salg.

Men i de sidste par år har mange virksomheder lavet aggressiv markedsføring, selvom deres tilbud ikke er så lovende.

Så når først kunden har købt et produkt eller en service, oplever de, at kvaliteten er anderledes end den, der annonceres for.

Det er derfor, kunderne gradvist mister deres tillid til brands og tjenester.

Men hvad med de mærker, der er ægte med hensyn til deres tilbud såvel som reklame?

Markedsforskere leder efter måder at løse dette problem på. Dette førte til udviklingen af ​​et brand advocacy-program, som er en organisk måde at promovere produkter eller tjenester på uden at miste kundernes tillid.

I denne artikel vil jeg diskutere, hvordan du opbygger et brand advocacy-program for din virksomhed.

Hvad er Brand Advocacy?

Brand advocacy er en unik mund-til-mund marketingstrategi, hvor en glad kunde anbefaler et givet brand til deres venner og familie. Det er en effektiv måde at drive organisk vækst på ved at forstærke brandets omdømme, vinde kundernes tillid og reducere omkostningerne ved kundeanskaffelse.

Brand advocacy omfatter glade kunder, der kommunikerer positive anmeldelser af din virksomhed til andre gennem forskellige medier som sociale medier, anmeldelser, blogs, fora osv. Det er en kraftfuld marketingstrategi, der opmuntrer kunderne til dine produkter eller tjenester.

Ydermere er brand advocacy kun mulig, når et brand fortsætter med at pleje relationer med kunderne på lang sigt og samtidig opretholde deres tillid og ærlighed. Fremragende kundeoplevelse er en anden faktor, der driver brand advocacy og indgyder god tro på et brand.

Den centrale sfære i dette program er brandfortalere, som kan være glade kunder, medarbejdere eller influencers. Disse personer spreder det gode ord om dit brand og dine værdier til deres familie, venner og andre kendte mennesker, og derefter hver af dem videre.

Efterhånden som du får flere kunder gennem brand advocacy, får du også flere brand advocacy, som hjælper dig med at generere mere markedstilstedeværelse gennem organiske måder end betalt markedsføring.

Brugergenererede positive anmeldelser på forskellige platforme er langt mere værdifulde end betalte kampagner, fordi førstnævnte hjælper med at tiltrække mere opmærksomhed fra leverandører og nye, som til gengæld giver dig mere eksponering.

Hvem er dine brandfortalere?

Brandfortalere er de personer, der anbefaler dit brand til alle og hjælper din organisation med at udvide sin rækkevidde. De fungerer som en væsentlig del af en organisation, fordi de ikke kun hjælper organisk med markedsføring, men de understøtter også brands omdømmestyring.

En virksomheds brandfortalere kan være:

Kunder

Kunder fungerer som de førende fortalere for et brand, og de spreder hovedsageligt gode ord om brandet ud fra den fremragende oplevelse, de havde med dit produkt eller din tjeneste.

Kunder kan støtte en virksomheds markedsføring organisk, da folk har en tendens til at have mere tillid til kundeanmeldelser end til betalt markedsføring. Da disse kunder ikke er forbundet med noget mærke, er anmeldelserne, de har skrevet, ægte. Dette hjælper med at skabe potentielle kunder.

  Fix Nvidia Installer kan ikke fortsætte denne grafikdriver kunne ikke finde kompatibel grafikhardwarefejl

Medarbejdere

Ikke kun kunder, men medarbejdere betragtes også som brandfortalere, fordi de ved alt om brandet og det produkt eller den service, du tilbyder. Når de ved, at du tilbyder et godt produkt eller en god service og opretholder et godt kontormiljø, vil det automatisk gøre dem til ægte fortalere for dit brand.

Derfor begynder de at anbefale andre til at tage fat på dine produkter eller tjenester eller slutte sig til din virksomhed som medarbejder.

Influencers

Influencers er blevet populære og vigtige skikkelser, når det kommer til brand advocacy. De kan hjælpe dit brand med at få mere rækkevidde end betalte kampagner. Da influencers har et betydeligt antal følgere på sociale medieplatforme som Instagram, YouTube, Facebook osv., betragtes deres meninger og tanker om noget som værdifulde.

Så når influencers taler om dit produkt eller dine tjenester på deres kanal eller side, kan det påvirke folks købsbeslutninger. Det hjælper dit brand med at få en masse opmærksomhed på markedet og øge salget.

Forretningsforbindelser

Investorer, organisationer og enkeltpersoner, der er knyttet til din virksomhed, kan også blive dine brandfortalere. Ligesom dine medarbejdere er de også godt bevidste om dit brand, så de også kan påvirke købere.

Vigtigheden af ​​Brand Advocacy

Brand advocacy er vigtig for virksomheder på følgende måder:

#1. Større brandsynlighed

Brand advocacy spiller en afgørende rolle i at udvide et brands synlighed på markedet på en organisk måde. Brandfortalere hjælper med at sprede mærkenavnet blandt forbrugerne og øger dermed din synlighed på markedet.

Som et resultat behøver du ikke at bruge enorme beløb på annoncering alene. I stedet kan du fokusere på dit brand advocacy-program og få kunden til at blive ved med at vende tilbage.

#2. Opnå bedre salg

Gennem brand advocacy-programmer kan du se bedre salgsresultater på grund af øget kundetillid, omdømme og synlighed.

Mange undersøgelser og undersøgelser har vist, at brand advocacy-programmer har hjulpet organisationer med at opnå bedre salgsresultater og opnå nye aftaler. Omkring 20 % til 50 % af købsbeslutningerne er påvirket af peer-to-peer marketing.

#3. Oprettelse af et buzz

Når en kunde eller gruppe af kunder spreder positive anmeldelser af dit brand gennem forskellige platforme, spreder det sig hurtigt på markedet, hvilket skaber et buzz.

Da generelle forbrugere stoler mere på andre brugeres feedback fra den virkelige verden end virksomhedsannoncer, hjælper det dit brand med at få kolossal opmærksomhed blandt potentielle købere. Når folk lærer positive ting om dit produkt eller din tjeneste, bliver de mere interesserede og genererer flere kundeemner til din virksomhed.

#4. Opmærksomhedsfanger

Når folk begynder at tale mere om dit brand eller produkt, tiltrækker det sig også mediernes og nyhedsmediernes opmærksomhed. Du vil ikke kun se dit brand blive nævnt i forskellige medieopslag naturligt, men også på nyheder og fora.

På denne måde hjælper det med at udvide brandets publikumsrækkevidde og resulterer i flere kundehvervelse. Da mange mennesker i dag ser nyheder og gennemgår artikler for at lede efter et bestemt produkt eller en bestemt tjeneste, hjælper brand advocacy dit brand med at nå ud til nye kunder, der er til stede i forskellige geo-lokationer.

#5. Mere rækkevidde

Du vil blive overrasket over at vide, at brandfortalere har større rækkevidde end betalte kampagner og driver din vækst naturligt. De vil dele dit brands oplysninger med folk, de kender, hvis de er tilfredse med dit produkt eller din tjeneste. Mund til mund har en enorm penetrationskraft på markedet, og rækkevidden vokser gradvist, når den positive anmeldelse bliver givet videre.

  Farvepsykologi i markedsføring: En beskrivende udsigt

#6. Humaniserer dit brand

Når dine brandfortalere kommunikerer om dit brand til nogen, begynder den potentielle kunde at overveje dit brand, ikke bare en virksomhed, men en gruppe af faktiske mennesker, der arbejder for det.

Når folk begynder at høre erfaringer og positive kommentarer fra brandets fortalere, humaniserer det dit brand. Effekten forstærkes, når fortalere fortæller, hvordan dit produkt eller service hjalp dem, og hvordan brandet opretholder et godt forhold til dem og værdsætter deres feedback.

#7. Sparer penge og tid

I modsætning til betalte kampagner og markedsføring er brand advocacy billig og mindre tidskrævende. Da dine brandfortalere er dem, der spreder dit brandnavn, kræver det ikke ekstra tid, og du kan fokusere på andre aspekter for at udvikle dit brand.

Desuden behøver du ikke foretage en betydelig investering i betalt markedsføring, da dine fortalere dækker meget af din markedsføring gratis. Men i begyndelsen skal du investere nogle penge og tid og penge på at udvikle dit brand advocacy-program, hvilket vil medføre kolossal vækst, efterhånden som det skrider frem.

Andre fordele ved Brand Advocacy

  • Bedre menneskelige ressourcer: Medarbejdernes fortalervirksomhed har en betydelig indvirkning på virksomheden, fordi hver medarbejder spiller en vigtig rolle i forbedringen af ​​dit brands omdømme. Når du har en stærk medarbejderbase, vil det ikke kun tiltrække kvalitetskandidater, men det vil også inspirere dem til at dele med deres kolleger om dit brands goodwill.
  • Øget loyalitet: Brand advocacy hjælper dit brand med at få loyale kunder, som ville købe dine produkter oftere end nye kunder. Desuden ville loyale kunder bringe flere potentielle kunder, end dine annoncekampagner ville.
  • Værdifuld indsigt: Brand advocacy-programmer hjælper dig med at få værdifuld indsigt i kunderne og markedstendenser. Dine brandfortalere kan hjælpe dig med at teste nye produkter eller tjenester og hjælpe dig med at få ærlig feedback.

Sådan opbygger du et stærkt brandfortalerprogram

Brand advocacy-programmer handler ikke kun om at levere gode produkter eller tjenester; der er mere i det end man kan se. Du er nødt til at tage visse skridt for at opbygge et stærkt brand advocacy-program. Disse trin er:

Spred fordelene og opbyg tillid

Et af de afgørende nødvendige skridt til at opbygge et solidt brand advocacy-program er at sprede fordelene, som vil hjælpe med at opbygge tillid.

Du bliver nødt til at kende dit produkt sammen med dets fordele for dine medarbejdere og interessenter, så de kan føle sig opmuntret til at dele deres positive synspunkter med andre. Når du skaber tillid og opmuntrer deres arbejde, vil dine medarbejdere naturligvis blive mere engagerede i medarbejderadtaler.

Identificer vitale faktorer

Når du beslutter dig for at bygge et brand advocacy-program for din virksomhed, skal du identificere faktorer, der vil gøre din kunde til din brandfortaler.

Kvalitet og tjenester er de primære faktorer, der vil udvikle grundlaget for dit program. Samtidig vil kunderelationer og kundeservice også spille en væsentlig rolle i udviklingen.

Træn dine brandadvokater

Nå, det er temmelig umuligt at træne dine kunder til brand advocacy-programmer, men du kan helt sikkert træne dine medarbejdere, som kan være dine fortalere.

Ikke alle er passende klar over, hvordan og hvad de kan dele for at sprede gode ord om deres virksomhed eller det produkt, de er forbundet med.

Fokus på relationer

Hvis din kunde eller en medarbejder ikke føler sig forbundet med brandet eller produktet, vil intet drive dem til at blive brandfortalere.

Du bliver nødt til at udvikle et personligt forhold til dine kunder og medarbejdere, som vil inspirere dem til at blive brandfortalere.

Ifølge en rapport udsendt af SaaSquatch er henviste kunder 18 % mere loyale, bruger flere penge og har højere livstidsværdi end almindelige kunder.

  Kan du få slettet IMVU-konto tilbage?

Inspirer og overrask dine kunder

For at opbygge et stærkt brand advocacy-program kan du overraske dine kunder med spændende fordele og imponerende kundeservice, som vil opmuntre dem til at dele deres erfaringer.

Fra sociale medieplatforme kan du identificere dine kunder og værdsætte dem med en overraskelse, der vil inspirere dem til at opbygge et bånd med dit brand.

Opmuntr dine brandfortalere

At opmuntre dine brandfortalere vil gå langt. Når dine kunder giver feedback eller ros om dit brand, bør du dele dem på dit brands sociale medier, hvilket gør dem mere tilbøjelige til brandet.

Tilbyd shoutouts og særlige tilbud til de fortalere, der har forårsaget mere brandengagement end andre. Du kan også organisere månedligt indhold og belønne dine fortalere med unikke præmier.

Spor den overordnede effekt

Når du har gjort fremskridt i dit brand advocacy-program, bør du spore og undersøge det overordnede resultat. Du kan bruge forskellige analytiske værktøjer og andre programmer til at måle den samlede effekt. Dette vil hjælpe dig med at forstå dine positive og negative punkter at forbedre.

Sådan måler du dit brand Advocacy-program

Så du har oprettet et brand advocacy-program og kører det. Men hvordan ville du vide, at det virker?

Det er derfor, det er vigtigt at måle effekten af ​​dit brand advocacy-program. Udover at forstå effektiviteten af ​​dit program, vil det også hjælpe dig med at beslutte de næste skridt for din virksomheds vækst.

Her er nogle væsentlige faktorer, der vil hjælpe dig med at måle dit brand advocacy-program:

#1. Samlet antal brandfortalere

Det er ingen hemmelighed, jo flere brandfortalere du har, jo større rækkevidde er det sandsynligt, at du får på markedet. Det samlede antal fortalere fortæller dig om dit produkts popularitet på markedet, og hvor godt dit produkt eller dine tjenester er.

#2. Advokaters handlinger

Når det kommer til at måle virkningen af ​​dit brand advocacy-program, tjener antallet af handlinger, som fortalere har foretaget, som en afgørende målestok.

Det samlede antal handlinger, som fortalere har foretaget, giver dig et bredere overblik over dine fortaleres engagement. Hvis de samlede tiltag, der er taget, er mere betydningsfulde end antallet af fortalere, så er det en kæmpe præstation.

#3. Indhold Del

Brandfortalere taler primært om dit brand ved at dele deres synspunkter på sociale medieplatforme i form af indhold som opslag, blogs, videoer, podcasts osv. Så for at måle brandadvocacy og vækst, tag et kig på den slags indhold dit brand fortalere deler.

Desuden skal du holde styr på kanaler eller platforme, hvor de spreder det gode budskab om dit brand. Det vil hjælpe dig med at måle, hvad publikum tænker om dit brand ved at se på antallet af likes og delinger og læse kommentarerne.

#4. Omregningskurs

Konverteringsrate fungerer som et af de afgørende kriterier for at måle brand advocacy, fordi det er det ultimative mål for din kampagne. En høj konverteringsrate indikerer, at du bliver populær blandt nye forbrugere, og at dit brands budskab når ud til den rigtige målgruppe.

Bortset fra ovenstående, når du bygger et brand advocacy-program, skal du sikre dig, at du producerer kvalitetsprodukter og -tjenester, så dine kunder fortsætter med at elske dem og købe hos dig. Du skal også opretholde en fremragende virksomhedskultur og miljø, der kan imponere alle i og uden for organisationen.

Konklusion

Brand advocacy spiller en væsentlig rolle i væksten af ​​din virksomhed, fordi den er autentisk og kan skabe en fremragende markedstilstedeværelse organisk. Denne unikke strategi tilbyder mange fordele, såsom bedre rækkevidde og synlighed, højere salg, brandloyalitet og meget mere.

Dette er grunden til, at mange brands og organisationer implementerer brand advocacy-programmer for at øge deres forretning og markedstilstedeværelse og opnå mere overskud.

Så hvis du gør det rigtigt, kan et solidt brand advocacy-program bane vejen for, at dit produkt, din service og din organisation får succes. Denne vejledning har alle de væsentlige oplysninger, du behøver for at forstå og implementere et brand advocacy-program i din organisation.

Du kan også udforske nogle af de bedste virale marketingkampagner for at øge din brandbevidsthed.