Sådan navngiver du dine Smarthome-enheder for bedre stemmestyring

Smarthomes er stadig ikke særlig smarte, og stemmeassistenter forstår dig ikke rigtigt. Udover at bruge grupper, bør du navngive dine enheder omhyggeligt for at undgå overlapning, svære at huske navne og forvirring – både for dig og din stemmeassistent.

Lignende enhedsnavne introducerer kommandoforvirring

Har du nogensinde bedt Alexa eller Google om at slukke lyset i stuen, for så at blive spurgt gentagne gange, hvilken enhed i stuen du vil slukke? Du kan prøve at udtale dig bedre eller være mere specifik, bare for at blive frustreret, fordi Google og Alexa ikke forstår, hvad du vil.

Normalt er problemet dig. Hvis du kaldte en smart stikkontakt “studie”, en smart pære “study” og en smart kontakt “study”, vil din stemmeassistent ikke forstå, hvilken enhed den skal slukke. Du kan løse noget af dette ved at oprette grupper. Men det hjælper også, hvis du følger nogle grundlæggende regler, når du navngiver dine smartenheder.

Plus, at navngive dine smarte enheder godt fra begyndelsen hjælper dig med at undgå at skulle genlære disse navne, når du er tvunget til at ændre tingene på et senere tidspunkt.

Navngiv grupper efter rum eller formål

De vigtigste navne til dit smarthome er navnene på dine grupper. Hvis du ikke grupperer enhederne i dit hus, burde du være det. Du opnår mere med færre ord, og du har mindre at huske. Både Google og Amazon har gjort det nemt at oprette grupper, og jo før du gør dette, jo bedre stillet vil du være.

  Sådan bruger du Google Chromes nye dybe link-funktion

En god strategi er at navngive dine grupper efter det rum, hvor de er placeret. En gruppe for enheder i din stue skal hedde Living Room, en gruppe til dit studie skal hedde Study, og så videre. Undtagelsen er for grupper af ting, der ikke er bundet til et bestemt rum. I så fald skal du bruge deres formål med navnet.

For eksempel, hvis alle dine julelys er på smarte udendørs stikkontakter, så sæt dem i en gruppe ved navn Christmas. Du vil fortælle din stemmeassistent “sluk julen”, når du vil styre gruppen.

Dette gælder også, selvom enheder er i samme rum som andre enheder, men du ønsker at styre dem separat. For eksempel har du måske en lampe eller et skævt lys bag dit tv, som du ikke ønsker at slukke sammen med de andre enheder i rummet. I så fald skal du udelade disse enheder fra hovedgruppen og sætte dem i deres egen gruppe, hvis du har brug for det.

Brug altid unikke navne til dine enheder

Når du har grupper af vejen, er det tid til at bekymre dig om at navngive enheder. Det værste du kan gøre er at bruge det samme navn til forskellige enheder. Hvis du kalder et smart lys og en smart kontakt “study”, vil din stemmeassistent blive forvirret, når du siger “sluk studiet.” Den ved ikke, hvilken enhed du mener.

  Hvad er "Jiggle Mode" på iPhone og andre Apple-enheder?

Stemmeassistenter har brug for en måde at skelne mellem enheder på. Du kan opnå enten ved at navngive enheder efter deres placering i rummet eller med navnet på rummet efterfulgt af et nummer.

Navngiv lignende enheder for deres placering i et rum

Du bør navngive de fleste enheder efter deres fysiske placering i rummet. Det gælder især smarte lys, da du sikkert har mere end én i et rum. Hvis du har et smart lys ved navn “pejs” og et andet lys ved navn “vindue”, vil du have en bedre chance for at huske deres unikke navne. Dette betyder mest, når du vil styre individuelle enheder, såsom lyset over eller på tværs af rummet fra dit TV.

Husk, når du styrer individuelle enheder, er det ikke kun vigtigt, at din stemmeassistent forstår, hvilken smart ting du henviser til. Det er også vigtigt, at du nemt kan huske, hvilket navn du skal bruge.

Hvis du kan se på en enheds placering og nemt huske dens navn, vil det gøre alt lettere. Hvis navnet på selve placeringen ikke virker, så prøv noget, der er knyttet til den placering. For eksempel kaldte vi et lys i nærheden af ​​vores hjemmeunderholdningscenter “PlayStation”, fordi selve tv’et er stemmestyret, men PlayStation er det ikke. Det mere åbenlyse navn er taget, men vi fandt stadig et unikt navn til vores enheder.

  Identificer musik, der afspilles på skrivebordet eller en enhed i nærheden

Tilføj numre, når individuel kontrol er unødvendig

Nogle gange behøver du ikke styre alle de forskellige smarte ting i et rum eller en gruppe. Hvis du har tre ovenlys i køkkenet, der styres af en enkelt kontakt, er det usandsynligt, at du nogensinde vil tænde kun et eller to med stemmen. Ligeledes, hvis du har alle dine udendørs julelys på en smart stikkontakt, vil du sandsynligvis ikke tænde dem én efter én. Den bedste ting at gøre er at navngive dem sekventielt efter deres tilknyttede gruppe. Til køkkenlys kan det være Køkken 1, Køkken 2, Køkken 3. Til julebelysningen kan du navngive dem Jul 1, Jul 2, Jul 3, og så videre.

I de sjældne tilfælde, hvor du bare vil styre en enkelt smartenhed, kan Google og Alexa stadig håndtere dette. Hovedformålet her er at identificere enhederne nemmere, når du grupperer dem – derefter vil du kontrollere dem ved deres gruppenavn. Og du behøver ikke bruge meget tid på at tænke på et unikt navn. Nummeret i navnet er stadig nødvendigt. Det undgår forvirringen af ​​din stemmeassistent, der spørger “hvilket køkken mener du?”

Disse enkle retningslinjer er en effektiv måde at få dit smarthome til at fungere bedre. Stemmeassistenter har stadig problemer med at forstå os og kan snuble. Vi mennesker er også ret glemsomme. Disse tips vil få din stemmeassistent til at forstå dig bedre og hjælpe dig med at huske de rigtige ting at sige.