Sådan monteres ISO-billeder på Windows 10

Optiske diske er langsomt ved at uddø. Du vil finde low-end bærbare computere og brugerdefinerede desktop builds kan udstyres med en optisk disklæser, men teknologien er blevet langt mindre almindelig. USB’er og eksterne drev er nu den populære metode til at overføre data, når online overførsel ikke er praktisk eller mulig. Softwaredistributionen har også ændret sig; det meste software er tilgængeligt online, og brugere kan downloade og installere det med lidt hjælp.

montere ISO-billede

ISO billeder

ISO-billeder er filer, der indeholder alt, hvad du behøver for at installere en bestemt software. De bruges blandt andet til at distribuere operativsystemer. I mangel af optiske drivere distribueres disse filer ikke længere på cd’er eller dvd’er. I stedet downloades de som enhver anden filtype. Spørgsmålet er, hvordan en ISO-fil bruges.

Monter ISO-billeder

ISO-billeder eller ISO-filer ‘monteres’ som virtuelle diske. OS tror, ​​at der er et optisk diskdrev på systemet, en cd eller dvd er indsat i det, og det er i stand til at læse installationsfilerne i det.

Windows 10 kan montere et ISO-billede native.

Metode 1

Åbn File Explorer.
Naviger til ISO-filen.
Vælg ISO-filen.
Se på båndet, og du vil se en ny Administrer-fane.
Vælg fanen Administrer.
Klik på knappen Mount.

Åbn File Explorer og gå til denne pc.
Den monterede ISO-fil vises med de andre tilsluttede drev.
Dobbeltklik på drevet for at åbne det.

Metode 2

Åbn File Explorer.
Naviger til ISO-billedet.
Højreklik på filen, og vælg Mount fra kontekstmenuen.
Naviger til denne pc.
Det monterede billede vises med andre diske.

Afmonter ISO-billede

Når du har tilgået filen/filerne i ISO-billedet og brugt dem, kan du afmontere ISO-billedet.

Åbn File Explorer.
Gå til denne pc.
Højreklik på det monterede ISO-billede.
Vælg Skub ud fra kontekstmenuen.
ISO-billedet vil blive afmonteret.

Konklusion

ISO-billeder er almindelige med obskure software- og operativsystemfiler. De er den bedste måde at distribuere software, der kræver mange komplekse filer at installere. Med nogle ISO-filer kan du prøve at bruge en ekstraktionssoftware. Den udpakkede mappe vil vise de samme filer, som du ville se, hvis du havde monteret billedet, og du vil sandsynligvis se en installationsfil, som du kan køre. Når det er sagt, kan den muligvis ikke installeres korrekt. Den bedste måde at installere noget distribueret som et ISO-image er at montere det som et virtuelt drev.