Sådan lukker du åbne vinduer på iPhone 11

Mobile operativsystemer blev udviklet efter stationære computere blev mainstream. På det tidspunkt havde de fleste brugere lært visse begreber, f.eks. åbning og lukning af apps, der er almindelige på et desktop-operativsystem. De samme handlinger oversættes ikke nødvendigvis på samme måde på et mobilt OS.

iphone

Luk åbne vinduer på iPhone 11

På mobile operativsystemer kører apps i deres eget “vindue”, men OS præsenterer dem ikke som et vindue. En app er sin egen beholder. Med apps som Chrome kan du åbne flere faner, men de åbner alle i Chrome-appen og ikke i forskellige vinduer. Selv inkognitofaner i Chrome til iOS åbnes i den samme app og ikke som et separat vindue.

  Sådan opretter du GIF'er fra et tv-show

Sådan lukker du åbne vinduer på iPhone 11

Du kan åbne en app på iPhone 11, og med den logik er det naturligt, at du skal kunne lukke den. Dette er noget tæt på, hvad du kan gøre. Når du skifter fra en app til en anden, går den anden app i en noget suspenderet tilstand. Det vil fortsætte med at opdatere, hvis det er den slags app, det er, men det kører i baggrunden.

For at ‘lukke’ denne åbne app, skal du afslutte den. På iPhone 11 kan du afslutte eller lukke en app;

  Sådan justeres tekst lodret eller vandret i Microsoft Word

Stryg op, og hold hjemmebjælken nede.
Du vil gå i multi-tasking-tilstand.
Stryg gennem de åbne apps, indtil du finder den app, du vil lukke.
Stryg op på appvinduet for at afslutte/lukke det.

Bemærk: Denne metode virker på alle iPhone-modeller, der ikke har en startknap. For iPhone-modeller med en Hjem-knap skal du hurtigt trykke på Hjem-knappen to gange for at gå ind i multi-tasking-tilstand. Denne metode virker også på iPadOS.

Hvad sker der, når jeg lukker en app på iPhone 11

Når du lukker et appvindue på en iPhone, vil appen;

Forbliver logget ind, medmindre den har en sikkerhedsfunktion, der logger brugeren ud, f.eks. bank- eller betalingsrelaterede apps.
Du vil fortsat modtage notifikationer fra appen.
Du vil ikke miste nogen ‘ikke-gemte’ data, f.eks. hvis du komponerer eller redigerer en fil i Numbers eller Excel.
Appen genindlæser og opdaterer data, næste gang du åbner den, f.eks. opdaterer Facebook-appen feedet, hvis du afslutter og genåbner det.
Appen stopper muligvis med at synkronisere data. det afhænger af app-typen. Google Maps og YouTube kan suspendere download, men Google Drev og Dropbox vil fortsætte med at uploade filer.

  Sådan opsætter du en NFS-share i Webmin på Ubuntu Server

Konklusion

Mobiloperativsystemer er ikke designet til at fungere på samme måde som desktopoperativsystemer. Forskellen er ikke kun kosmetisk. Det er grundlæggende forskel på, hvordan apps og processer køres. Hvis du bruger en mobilenhed i et par dage, vil du hurtigt lære forskellen mellem de to, og hvorfor du generelt ikke kan lukke vinduer på et mobilt OS.