Sådan laver du vokalhakker i din DAW

Vocal chops er et udtryk, der bruges til at beskrive korte, hakkede udsnit af vokale lydfiler eller samples. De er et hyppigt træk i EDM og andre musikgenrer, da de tilføjer varierede og ønskværdige teksturer.

Mange af de mest fængende og populære elektroniske numre inkluderer vokalhak som et centralt element. Vi viser dig nogle af de bedste måder at finde eller indspille gode vokaler til at hugge op, og hvordan du redigerer dem til slående vokalfunktioner.

Vælg dine vokaleksempler for at hugge op

Det første trin i at lave vokal chops er selvfølgelig at vælge den rigtige lydoptagelse eller sample at skære op. Generelt har vokale samples, der fungerer godt som vokal chops, visse tonale træk. De består ofte af følgende:

  • Jævn tone med lidt vibrato eller swooping.
  • Åbne vokallyde.
  • Få eller ingen konsonanter.

Husk, at disse egenskaber kun tjener som en generel vejledning, og du bør eksperimentere for at se, hvilken slags lyde og effekter du kan producere ud over normen. Lad os dække de forskellige metoder, du kan implementere for at hente de rigtige vokallydprøver.

Optag dine egne vokalprøver

At indspille din egen vokal for at bruge som vokalsamples er den mest omkostningseffektive måde at lave vokalchops på. Bliv ikke bekymret, hvis din sangstemme ikke er noget at skrive hjem om, visse vokalprøver kræver virkelig ikke vokaltræning eller erfaring. Hvis du nogensinde har været hos tandlægen og har bestået testen, når de fortæller dig at sige “aaa”, så er du mere end i stand til selv at producere nogle basale vokale koteletter.

Nu hvor du prøver nogle personligt oprettede vokaloptagelser, er det vigtigt at have en anstændig mikrofon. Hvis du har et budget, så tjek de bedste USB-mikrofoner til lydproduktion; hvis du har lidt mere at investere, så se nærmere på hvilken studiemikrofon der passer bedst til dig. Hvis du ikke bruger en USB-mikrofon, skal du huske, at du skal bruge en indgangsskærm for at tilslutte alt dit udstyr.

  Sådan installeres Microsoft Mouse and Keyboard Center

Når du har indstillet projekttempoet i din DAW, skal du optage nogle grundlæggende vokallyde med én eller to toner. Hvis du er en Mac-bruger, kan du nemt optage din vokal i GarageBand. Vi vil se på plugin-værktøjer, du kan bruge senere til at rydde op i disse grundlæggende vokaloptagelser.

Brug segmenter af optaget vokal

En af de mest almindelige metoder til at producere vokal chops er at gennemgå en eksisterende vokaloptagelse. For eksempel verset, omkvædet eller broen af ​​tidligere indspillede vokaler.

Denne metode kan være restriktiv, da du måske ikke har uddannet dig som sanger eller har mulighed for at indspille andre vokalister. Hvis du kan gennemgå eksisterende vokaloptagelser, så prøv at finde segmenter, der er tonalt konsistente, og brug vokallyde. Zoom ind på bølgeformen for bedre at identificere og vælge det ønskede segment.

Brug færdiglavede vokaleksempler

Billedkredit: Splejs

Hvis personligt indspillede vokaler lavet af dig selv eller en anden vokalist ikke er levedygtige, så kan du bruge internettet til at finde nogle klar-til-brug-eksempler fra tredjepart. Se på de bedste websteder for lydprøver, hvor du kan indsnævre din søgning ved at bruge filtre. Normalt kan du angive det tempo (BPM), du er ude efter, og endda tonearten.

Husk, at du kan vælge enten brugsklare vokal-chops eller melodiske og lyriske vokallinjer, som du derefter kan konvertere til vokal-chops.

Sådan redigerer og skærer du din vokal op

Når du har en god kandidat til et vokalhak foran dig, skal du duplikere lydregionen for at være sikker, og derefter klippe al den overskydende lyd omkring den lyd, du leder efter. En generel tommelfingerregel, når du redigerer vokal til vokal chops, er at holde din endelige hakkede version pæn og kort.

  Trin-for-trin guide til at fremhæve og slette dubletter i Google Sheets

Husk at tone begyndelsen og slutningen af ​​hvert lydområde for at undgå pops og klik. Hvis du er Logic Pro-bruger, skal du undersøge, hvordan du toner al din lyd på få sekunder.

For at rette eventuelle timingfejl, zoom ind på bølgeformen for det lydområde, du vil bruge, og sørg for, at begyndelsen af ​​vokalhakket er justeret efter gitteret og beatet i din DAW. Aktiver snap-to-grid-funktionen, der er tilgængelig i de fleste DAW’er, for hurtigt at tilpasse dine regioner til gitteret.

Hvis begyndelsen af ​​din lydfil indeholder et åndedrag eller stilhed, vil din lydprøve forblive ude af tiden. Afhjælp dette ved at fjerne alle unødvendige tavsheder fra begyndelsen af ​​dine stemmeprøver.

Du kan maksimere din brug af snap-to-grid ved at indstille specifikke nodeinddelinger, som dine lydregioner vil snappe til. Dette sikrer ikke kun tempojustering, men giver dig også mulighed for nemt at eksperimentere med forskellige placeringer af dine vokale hakker. Indstil f.eks. dine lydregioner til at snappe til hver beatdivision eller 16. tone (1/16), og så kan du nemt prøve nye timings for dine vokalsamples, mens du er perfekt tilpasset dit projekts tempo.

Eksperimentering vil uundgåeligt give spændende resultater. Du kan også bruge Flex Time i Logic Pro til hurtigt at justere og justere din vokale del.

Derefter kan du forestille dig og udføre en melodisk idé, eksperimentere med forskellige kombinationer af vokallyde, rytmer og tonehøjder eller kombinere disse metoder. Vokaleksempler, der inkluderer flere rytmer og tonehøjder, kan ofte opdeles i komponentdele, f.eks. individuelle toner eller vokallyde. Disse kan derefter splejses sammen igen på nye måder.

Dette kan betyde, at de sidste to toner af din stemmeprøve gentages i slutningen, eller at den første tone gentages hurtigt som en stammeeffekt til en overgang. Eksperimenter med både enkle og mere komplekse kombinationer, indtil du finder noget, der bliver hos dig.

  Sådan deaktiveres Reddit-sporing af udgående links

Brug effekter på dine hakkede vokaler

Blandt de mest nyttige effekter, du kan bruge på vokal chops, er pitch og formant shifting plugins.

Du kan bruge Flex Pitch i Logic Pro til at justere tonehøjden for en given lydprøve. Logics Sampler-plugin kan gøre det samme, men tonehøjdejusteringer vil føre til hastighedsændringer. De fleste DAW’er vil give et pitch-shifting plugin, som du bør prøve. Eksperimenter med at sætte din sample op/ned en oktav (12 halvtoner) og andre harmoniske toneværdier i forhold til dit projekts toneart.

Formantskift ændrer det harmoniske indhold af en given tone og kan få den samme tone til at lyde, som om den blev sunget af et jordegern eller de dybeste stemmer. Dette kan få et mandligt vokalsegment til at lyde mere feminint og omvendt. Forskellige formantindstillinger kan føre til temmelig umenneskelige, forvrængede vokallyde, der ofte fungerer som lydeffekter af høj kvalitet. Soundtoy’s Little AlterBoy er et af de bedste plugins derude til både pitch og formant shifting.

Glem ikke at EQ dine vokale samples og anvende nogle vokale rumklangseffekter for en ekstra følelse af dybde og rum. Hvis du vil tilføje en ekstra kant til dine vokale chops, skal du se nærmere på de forskellige typer lydforvrængning. Typen og intensiteten af ​​disse effekter, og alle andre, du placerer, bør matche dit projekts overordnede stil og lydmål.

Skab levende vokalteksturer

Vocal chops er en musikalsk ingrediens og tekstur, der grundlæggende kan forbedre iørefaldet og kvaliteten af ​​dine lydprojekter. Når du har valgt nogle passende vokale samples til at skære op fra dine egne optagelser eller tredjeparts samples, er det tid til at bringe dem til live.

Gør dine samples til korte klip, inklusive åbne vokallyde og fading. Tilføj derefter nogle effekter samt tonehøjde og formantskift for en række forskellige toner og farver. Eksperimenter med forskellige melodiske og rytmiske kombinationer, og dine kreationer kan blive til noget uforglemmeligt.