Sådan laver du kul i Minecraft

Smeltning er en vigtig håndværksproces i Minecraft. Det bruges til at lave farvestoffer, lave mad, lave glas og udvinde vigtige malme som jern. Kernen i smelteprocessen er ovnen (eller højovnen), og der er brændsel. Brændstof er det, der driver smeltningsprocessen, dvs. at få gang i ilden, og kul er det mest almindeligt brugte og let at finde brændstof i Minecraft. Når det er sagt, er der andre brændstofblokke, som du kan bruge.

kul i Minecraft

Trækul i Minecraft

Som brændsel er trækul lige så effektivt som kul og 5 gange mere effektivt end træplanker. Det forekommer ikke naturligt og skal derfor fremstilles. Håndværksingredienser til trækul er lette at finde, og det er nemt at lave, men når du sammenligner det med kul, bliver det til et langt dyrere brændstof at bruge til en smelteproces.

  7 mindre kendte, men bemærkelsesværdige Muzei Live Wallpaper-udvidelser

Trækul har andre anvendelser end som brændsel; det bruges til at lave et lejrbål, en sjælefakkel og en ildladning. Det er højst usandsynligt, at du vil bruge det til at smelte noget, medmindre du simpelthen ikke kan finde kul, hvilket er umuligt.

Sådan laver du trækul i Minecraft

For at lave trækul skal du bruge;

Træ
Træplanker eller kul (eller andet brændstof, f.eks. tang)
En ovn

For at lave trækul skal du smelte træ. Enhver type træ vil gøre arbejdet. Find det nærmeste træ, og få så meget træ, du vil, til at lave trækul. En træblok vil give dig ét kul.

  Sådan genereres diagrammer automatisk i Google Sheets

Åbn ovnen.
Placer træet i smeltecellen.
Placer dit foretrukne brændstof i brændstofåbningen.
Saml trækul, når processen er afsluttet.

Anden metode til at opnå trækul

Hvis du tilfældigvis finder et lejrbål f.eks. i en landsby, og du har et værktøj(økse) med silkeberøringsfortryllelsen, kan du bruge det til at bryde bålet, og det vil tabe to kul. Det siger sig selv, at dette er en kedelig metode til at skaffe trækul, især hvis du planlægger at bruge til at lave dine egne lejrbål omkring din base.

Konklusion

Trækul blev tilføjet i Minecraft i 2010, men på det tidspunkt gjorde det ikke meget. Faktisk lignede det kul, og du ville ikke vide, om du havde kul eller trækul i dit lager dengang. Det har siden ændret sig en del, både i det visuelle udseende og hvad det kan. Trækul ser nu markant anderledes ud end kul og er en ingrediens i 3-4 forskellige genstande. Trækul er tilgængelig i alle versioner af Minecraft (Java, Bedrock osv.).

  Sådan konfigurerer og ringer du til husstandskontakter ved hjælp af Google Assistant