Sådan laver du en bootbar klon af din Macs harddisk

Der er mange grunde til at ville starte fra et eksternt drev. Hvis du gerne vil holde filer synkroniseret mellem en stationær og bærbar computer, udvide dit lager eller have en bootbar sikkerhedskopi af dit system, er der en skjult funktion i Diskværktøj, der gør det nemt.

Generelt vil opstart fra et eksternt drev være langsommere, selv med nye Thunderbolt- og USB-C-drev. De er stadig meget langsommere end de solid state-drev (SSD’er), der findes i de fleste nye Mac’er. Så selvom dette ikke anbefales til daglig brug, er det stadig muligt.

  Sådan eksporteres Google Sheets-data til JSON og XML

Direkte fra Diskværktøj, ingen tredjepartsapps påkrævet

Start Diskværktøj fra Spotlight (Command+Space) eller mappen Hjælpeprogrammer i dine programmer. Du vil blive mødt med en liste over alle dine enheder, inklusive din interne harddisk (sandsynligvis kaldet OS X eller Macintosh HD) og din eksterne harddisk.

Her er hvor vi kommer til den skjulte funktion, vi nævnte.

Knappen “Gendan” i Diskværktøj kopierer filerne fra en sikkerhedskopi til dit hoveddrev. Det er beregnet til at blive brugt fra gendannelsestilstand til at gendanne din harddisk efter en fejl.

Men hvis du vælger dit eksterne drev som gendannelsesmål, kan du vende denne handling rundt og kopiere filer fra dit hoveddrev til sikkerhedskopien. Vælg dit eksterne drev i sidebjælken, klik på “Gendan” i menuen, og vælg derefter dit hoveddrev som indstillingen “Gendan fra”. Du kan også vælge et ISO-billede, men det nytter ikke meget her.

  Sådan sparer du tid med Excel-temaer

Klik på “Gendan”, og Diskværktøj starter kopieringsprocessen. Dette kan tage ret lang tid, afhængigt af hastigheden på dit eksterne drev og dets forbindelse til din Mac, så det er bedst at have en hurtig harddisk med Thunderbolt-, USB-C- eller USB 3.0-forbindelser.

Og det er det! Når Diskværktøj er færdigt, kan du lukke din Mac ned og holde Option nede, når du starter den op igen. Dette bringer opstartsskifteren frem og lader dig starte fra den eksterne harddisk. Du kan bruge din Mac som normalt, men husk, at den er adskilt fra installationen på din interne harddisk. Eventuelle indstillinger, du ændrer, eller filer, du gemmer der, afspejles ikke på din primære installation.

  Opret, del og samarbejd om Sticky Notes & To-Do-lister

Du kan gøre den samme proces omvendt, hvis du har brug for at kopiere filerne tilbage, eller gendanne sikkerhedskopien, hvis din computer beslutter at gå i stykker.

Billedkreditering: Shutterstock