Sådan låser du lag op i Adobe Photoshop

Lag er en integreret funktion i Photoshop. De giver brugerne mulighed for at adskille arbejde i mindre stykker, og de effekter, der kan anvendes på individuelle lag, giver brugerne mulighed for at skabe mere komplekst arbejde.

låse lag op i Adobe Photoshop

Lås lag op i Adobe Photoshop

Lag kan låses, og nogle billeder åbnes som et låst lag, når de åbnes i Photoshop. Et låst lag forhindrer ændringer i, hvad der er på det. Dette er fantastisk, hvis du tegner over eller farvelægger stregtegninger, eller hvis du ikke vil ændre et bestemt lag, men stadig har brug for, at det er synligt. Det kan forhindre utilsigtede redigeringer. Et låst lag er en lagegenskab, der bevarer, når du lukker og åbner en fil.

  Sådan forhindrer du automatisk opdatering til Firefox 57

Det er nemt at låse og låse et lag op i Photoshop. Sådan fungerer det.

1. Lås lag op i Photoshop

Lag kan låses individuelt, eller du kan låse en hel gruppe af lag (lag grupperet i en mappe). For at låse et Photoshop-lag op;

Åbn Photoshop-filen.
Se efter panelet Lag.
Vælg det lag, der er låst (og som du vil låse op).
Klik på låseikonet på laget.
Laget vil blive låst op.

2. Lås en gruppe op i Photoshop

Du kan låse en gruppe op i Photoshop ved at følge disse trin.

Åbn Photoshop-filen.
Vælg den låste gruppe.
Klik på låseikonet på gruppen for at låse gruppen op.

  Sådan logger du automatisk på din Mac uden adgangskode

3. Lås baggrundslaget op i Photoshop

Vi nævnte, hvordan nogle billeder åbner som låste lag i Photoshop. I modsætning til andre brugerskabte lag, kan disse typer lag ikke låses op på samme måde. Følg disse trin for at låse denne slags lag op.

Åbn billedet i Photoshop.
I lagvinduet skal du vælge det lag, som billedet er på (dette er normalt det allerførste, dvs. baggrundslaget).
Højreklik på laget og vælg Lag fra baggrunden.
Et nyt lag vil blive oprettet fra billedet.
Det nye lag vil være en kopi af billedet, og det vil blive låst op.

Konklusion

Photoshop har ikke en adgangskodebeskyttelsesfunktion til individuelle filer og bestemt ikke for individuelle lag i en fil. I nogle tilfælde, hvis du for eksempel åbner en SVG-fil, vil du ikke være i stand til at oprette nye lag. Dette er ikke et låst lag. I stedet er det billedets natur. Du bliver nødt til at rasterisere laget, før du kan redigere det direkte. Selv når du kopierer og indsætter fra én fil til støvfanget, kan SVG-filen ikke redigeres, før den er rasteriseret. Photoshop er en kompleks app, og det kan tage lidt tid at finde ud af, hvordan det hele fungerer. Du skal vide, at bortset fra PNG’er og JPG kan andre billedformater opføre sig anderledes som lag i Photoshop.

  Sådan deler du dine digitale billeder med dine bedsteforældre