Sådan kontrollerer du marginer i Google Docs

Marginer i et dokument er det hvide rum, der omgiver teksten i din fil. De vises i toppen, bunden, venstre og højre side. Selvom standardmargener er fine det meste af tiden, bliver du nogle gange nødt til at ændre dem. Sådan gør du.

Sådan kontrollerer du marginer i Google Docs

Styring af margener i dit dokument er en simpel proces, som du kan gøre på et par måder: fra linealen eller menulinjen.

Bemærk: Ændring af margener påvirker hver side i dokumentet. Du kan ikke ændre en enkelt sides marginer adskilt fra en anden.

Styr margener ved hjælp af linealen

Når du har åbnet din fil, skal du se på linealerne langs toppen og venstre side af dokumentet. Den øverste lineal kontrollerer venstre og højre margen, mens den anden kontrollerer top- og bundmargener. Det grå område på linealen angiver den aktuelle margen.

Marginlinjen er linjen på linealen mellem margenen og det brugbare område af dokumentet. Klik og træk margenlinjen for at justere polstringen. Standarden er en tomme eller 2,54 cm, afhængigt af hvilken enhed du bruger.

Bemærk, at den øverste margin-linje gemmer sig bag den blå linje og pil. Disse er indrykningsindikatorerne, som lader dig kontrollere, du gættede rigtigt, indrykningerne af dit dokuments afsnit.

Gentag dette trin for hver side, du ønsker at justere.

Google Docs ændrer margenen dynamisk, mens du fifler med linealens linjer.

Styr margener ved hjælp af menulinjen

Du kan også indstille specifikke margener ved hjælp af menukommandoer i stedet for ved at trække margenlinjen på linealen.

Åbn menuen “Filer”, og klik derefter på “Sideopsætning”.

Indtast de ønskede margenændringer i vinduet Sideopsætning, og klik derefter på “OK”.

Det er alt, hvad der er til det! Du er nu herre over dit domæne, og dit dokuments marginer er under din fulde kontrol.