Sådan kontrollerer du, hvornår et billede vises i PowerPoint

At animere objekter i din PowerPoint-præsentation, når det er gjort korrekt, lader dig hjælpe med at styre det tempo, hvormed du giver dit publikum oplysninger. Vi har vist dig, hvordan du skjuler et objekt i PowerPoint. Lad os nu se på de forskellige måder at få et objekt til at fremstå.

Animer dine objekter

Om lidt skal vi gennemgå, hvordan man indstiller starttidspunktet og hastigheden for en animation, men først skal vi beslutte, hvilken type animation vi vil give vores objekter.

Hvis du ikke allerede har indsat et billede i din præsentation, skal du gå videre og gøre det nu ved at gå til fanen “Indsæt” og klikke på knappen “Billeder”.

Gå videre og placer billedet, hvor du vil have det, og anvend den formatering, du ønsker. Skift derefter over til fanen “Animationer” med dit billede valgt.

Du vil de mest almindelige animationer vises lige på båndet; klik på en for at bruge den.

Hvis du ikke kan se en, du kan lide, skal du klikke på den lille pil ned nederst til højre i animationerne for at se hele listen.

I rullemenuen vil du se mange flere animationer, du kan bruge, og du kan finde endnu flere ved at klikke på en af ​​”Mere…”-mulighederne nederst i menuen. PowerPoint tilbyder en masse animationer.

  Deaktiver automatisk ikke-pålidelige tilføjelser i Firefox

Vi vil gå med en simpel Fade-animation til vores eksempel her, men de samme teknikker gælder, uanset hvad du vælger. Når du har valgt din animation, vises et nummer øverst til venstre i objektet. Dette tal angiver den rækkefølge, som objektet vises i på diaset, hvis du har mere end én animation. I dette eksempel har vi kun ét objekt med en animation, så vi vil kun se tallet “1”.

Nu, hvis vi afspiller vores præsentation, vil billedet dukke op, når du klikker med musen (det er standardmetoden til at starte en animation, men mere om det senere).

Hvis vi smider et andet billede ind i blandingen og giver det en animation, vil vi se tallet “2” vises ved siden af ​​det, hvilket betyder, at det vil være det andet objekt, der vises på diaset. Lad os prøve det. På det andet billede skal vi vælge “Float In”-animationen.

Nu vil du se tallet 2 vises ved siden af ​​objektet.

Og her er, hvordan det ville se ud i selve præsentationen.

Ret pænt, ikke? Som du kan se, kan du styre, hvilket billede der vises først, og hvordan det vises i præsentationen.

Du kan også anvende flere animationer til et enkelt objekt. Dette er praktisk til alle slags ting. Du kan bruge flere animationer for ekstra vægt, eller du får et objekt til at blive vist på og derefter forsvinde fra diaset, før du går videre.

  8 fantastiske XFCE-temaer at tjekke ud

I dette eksempel vil vi få et objekt til at dukke op, og derefter lægge lidt ekstra vægt på det bagefter.

Først skal du vælge objektet og derefter gå over til fanen “Animationer”. Denne gang skal du klikke på knappen “Tilføj animation”. Du skal vælge animationerne herfra, hvis du vil anvende flere animationer.

Når den er valgt, vises en rullemenu, der ligner den udvidede animationsrullemenu, som vi viste dig tidligere. Vi har allerede anvendt Fade-animationen på vores objekt, så denne gang skal vi vælge “Teeter”-animationen fra “Emphasis”-sektionen.

Nu vil du se både tallet 1 og 2 ved siden af ​​objektet, hvilket angiver den rækkefølge, som animationerne vil ske.

Sådan ser det ud i aktion. Først falmer det ind, og så vipper det lidt.

Nu hvor du forstår, hvordan man bruger animationer, lad os tale om, hvordan man styrer deres timing.

Indstilling af animationens starttid og hastighed

Der er tre muligheder for at få din animation til at starte:

Ved klik: Dette får animationen til at begynde, når du klikker med musen. Det er også standardudløseren.
Med forrige: Dette starter objektanimationen på samme tid som den forrige animation.
Efter forrige: Dette gør, at animationen begynder, når den sidste animation er færdig.

  Del din pc's skærm med enhver computer via WiFi eller LAN ved hjælp af ScreenTask

For at finde disse indstillinger skal du vælge det objekt, du animerer, gå til fanen “Animationer” og derefter klikke på boksen ved siden af ​​”Start”.

Vælg den ønskede startmulighed i rullemenuen.

Du kan også indstille en varighed for animationen. Ændring af varigheden får animationen til at køre langsommere eller hurtigere. Hvis du for eksempel har et objekt ind ved at flyve ind fra venstre, men det flyver lidt for hurtigt ind, kan du øge varigheden for at få det til at bevæge sig langsommere.

Du kan også tilføje en forsinkelse, der sker før animationen starter. Denne forsinkelse sker baseret på, hvilken startindstilling du bruger. For eksempel, hvis din startindstilling er “On Click”, og du har en forsinkelse på to sekunder, vil animationen starte to sekunder efter klik. Hvis din startindstilling er “Efter forrige”, og du har en forsinkelse på fem sekunder, starter animationen fem sekunder efter, at den forrige animation er færdig.

De muligheder, du har til rådighed for at manipulere, hvordan og hvornår objekter vises, er næsten uendelige. Leg lidt med disse funktioner, og du vil lave en fantastisk præsentation på ingen tid!