Sådan konfigureres Viber på Linux

Viber er en applikation til onlinemeddelelser på tværs af platforme. Det er tilgængeligt for alle brugere at bruge til at sende tekster, billeder, videoer og lyd- og visuelle opkald. Viber minder meget om Telegram, og det har indbygget understøttelse af Linux.

I denne guide viser vi dig, hvordan du downloader og installerer Viber-applikationen på Linux. Vi vil også gennemgå, hvordan du konfigurerer Viber-applikationen på Linux.

Installation af Viber på Linux

Der er et par måder at få Viber til at arbejde på Linux. Applikationen fungerer på Ubuntu, Debian, Fedora og OpenSUSE. Det fungerer også via Flatpak og Snap.

For at starte installationen på dit Linux-operativsystem skal du åbne et terminalvindue. Du kan starte et terminalvindue på skrivebordet ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du starte et terminalvindue på skrivebordet ved at søge efter “Terminal” i appmenuen.

Når terminalvinduet er åbent og klar til brug, skal du følge installationsinstruktionerne nedenfor, der svarer til det Linux OS, du bruger i øjeblikket.

  Sådan streames videoer til Chromecast på Linux via kommandolinjen

Ubuntu/Debian

Du kan få Viber installeret på Ubuntu og Debian ved at downloade den seneste DEB-pakke til din computer og installere den. For at downloade Viber DEB-pakken skal du bruge følgende wget download-kommando nedenfor.

wget https://download.cdn.viber.com/cdn/desktop/Linux/viber.deb

Efter at have downloadet DEB-pakken til din computer, kan du installere Viber-applikationen ved at bruge kommandoen apt install nedenfor.

Bemærk: hvis du bruger en ældre udgave af Debian, der ikke har Apt, skal du installere Viber med kommandoen dpkg i stedet.

sudo apt install ./viber.deb

Arch Linux

Viber er tilgængelig for Arch Linux-brugere i form af en AUR-pakke. For at installere Viber skal du først konfigurere Trizen AUR-hjælperen. Dette program vil gøre appen meget nemmere at få til at fungere.

For at installere Trizen-appen skal du starte med at konfigurere pakkerne “git” og “base-devel”. For at gøre dette skal du bruge pacman-kommandoen nedenfor.

sudo pacman -S git base-devel

Efter installationen af ​​de to pakker skal du bruge kommandoerne nedenfor til at konfigurere Trizen-applikationen.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Med appen installeret skal du bruge trizen -S-kommandoen for at få den seneste udgivelse af Viber opsat på din Arch Linux-pc.

trizen -S viber

Fedora

Viber-appen kan konfigureres på Fedora ved at downloade den seneste Viber RPM-pakkefil til din computer. For at gøre det skal du bruge wget download-kommandoen nedenfor.

wget https://download.cdn.viber.com/desktop/Linux/viber.rpm

Når RPM-pakkefilen er færdig med at downloade, vil du være i stand til at installere applikationen på dit system ved hjælp af dnf install-kommandoen nedenfor.

sudo dnf install viber.rpm

OpenSUSE

OpenSUSE har understøttelse af Viber gennem Fedora RPM-pakken. Du skal dog forstå, at denne support ikke er garanteret, da hjemmesiden ikke viser SUSE som officielt understøttet.

  De 8 bedste kunstneriske værktøjer til Linux-brugere

For at få Viber RPM-pakken til dit SUSE-system skal du bruge følgende wget download-kommando. Denne kommando henter den seneste RPM og placerer den i din hjemmemappe.

wget https://download.cdn.viber.com/desktop/Linux/viber.rpm

Brug derefter zypper-installationskommandoen nedenfor til at installere Viber RPM-pakken på OpenSUSE.

sudo zypper install viber.rpm

Snap

Viber kan installeres fra Ubuntu snap store. Du skal dog først konfigurere Snap-pakkens runtime på dit system for at få det til at fungere. For at gøre det, følg vores Snap installationsvejledning.

Nu hvor Snap runtime er konfigureret, kan du bruge snap install-kommandoen til at få Viber op at køre på din computer.

sudo snap install viber-unofficial

Flatpak

Hvis du bruger Flatpak, vil du være i stand til at få Flatpak-udgivelsen af ​​Viber op at køre, forudsat at du har konfigureret kørselstiden. Usikker på, hvordan du konfigurerer Flatpak-runtiden på din computer? Følg med i vores guide om emnet.

  Sådan opsætter du VNC-skrivebordsdeling på Linux med TigerVNC

Med runtime-opsætningen skal du bruge de to kommandoer nedenfor for at få Viber-appen til at fungere.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.viber.Viber

Konfigurer Viber på Linux

For at bruge Viber på Linux skal du også have det sat op på din mobiltelefon. Så først skal du installere Viber på din Android- eller iOS-enhed og logge ind. Når du er logget ind, skal du klikke på menuknappen i appen og finde QR-kodelæseren for at starte den.

Vælg QR-kodelæserknappen for at starte den. Åbn derefter Viber-appen på dit Linux-system. Brug derefter din telefon og Viber-appen til at scanne QR-koden. Når du har scannet QR-koden, vil Viber Linux-appen være klar til brug.