Sådan konfigureres Ajenti-serverstyringsværktøjet på Ubuntu Server

Ajenti er et webbaseret overvågningsværktøj til servere og VPS’er. Når den er installeret, er Ajenti i stand til at levere overvågning i realtid, en webbaseret skal til terminalkommandoer og mange andre ting. I denne vejledning viser vi dig, hvordan du opsætter Ajenti på Ubuntu Server.

Bemærk: Selvom denne guide fokuserer på Ubuntu Server, understøtter Ajenti forskellige Linux-operativsystemer, herunder Redhat Enterprise Linux, CentOS, Debian osv. Så følg gerne med i denne installationsvejledning, selvom du ikke bruger Ubuntu Server.

Automatisk installation

Den bedste måde at få Ajenti til at arbejde på din Ubuntu-server på er med det automatiske installationsscript, der findes i Ajenti-dokumentationen. Scriptet er skrevet i Bash, vil auto-detektere dit operativsystem, og det tager sig af alt på OS, så brugeren ikke behøver det.

For at starte installationen skal du installere Curl på Ubuntu Server. Curl bruges til at downloade og køre scriptet på Ubuntu Server. Start et terminalvindue, opret forbindelse til Ubuntu Server over SSH. Eller sidde ved serveren fysisk og bruge TTY-konsollen.

  Sådan aktiveres og deaktiveres fuldskærmstilstand i Microsoft Edge

Når du har fået terminalvinduet åbent og klar til brug, skal du køre kommandoen apt install for at få “curl”-pakken installeret på din Ubuntu Server-opsætning.

sudo apt install curl

Når du indtaster kommandoen ovenfor, vil Ubuntu Server bede om din adgangskode. Indtast det ved hjælp af tastaturet. Tryk derefter på Enter-tasten for at bekræfte og Y for at installere pakken.

Med Curl-appen installeret, er det tid til at køre det automatiske installationsscript. Du skal køre dette script som root, da det skal have adgang til systemfiler.

curl https://raw.githubusercontent.com/ajenti/ajenti/master/scripts/install.sh | sudo bash -s -

Ajenti-installationsscriptet er automatisk og bør kun tage et par minutter. Se terminalen, mens den downloader og konfigurerer Ajenti på Ubuntu Server.

Når installationen er færdig, er Ajenti klar til at konfigurere. Åbn en ny webbrowser-fane, og indtast URL’en for at få adgang til Web UI-grænsefladen for Ajenti.

HTTP://DIN_UBUNTU_SERVER_IP_ADRESSE_ELLER_HOSTNAVN:8000

Manuel installation

Hvis du foretrækker at have mere detaljeret kontrol over installationen af ​​Ajenti på Ubuntu Server, eller hvis installationsscriptet ikke virker, er den manuelle installation den bedste måde at gøre det på.

  Sådan konfigurerer og bruger du Siri på en iPhone

For at konfigurere Ajenti via manuel installation, start med at starte et terminalvindue, logge ind på Ubuntu Server via SSH (eller TTY-konsol). Brug derefter terminalen til at aktivere “Universe”-softwarelageret.

sudo add-apt-repository universe

Kør derefter kommandoen apt update for at opdatere Ubuntu Servers softwarekilder.

sudo apt update

Efter opdateringskommandoen er det tid til at installere Ajenti-afhængighederne til Ubuntu Server. Disse pakker skal installeres, ellers vil appen ikke fungere korrekt.

sudo apt-get install build-essential python3-pip python3-dev python3-lxml libssl-dev python3-dbus python3-augeas python3-apt ntpdate

Efter afhængighederne skal du installere alle Python-plugins til Ajenti.

sudo pip3 install ajenti-panel ajenti.plugin.ace ajenti.plugin.augeas ajenti.plugin.auth-users ajenti.plugin.core ajenti.plugin.dashboard ajenti.plugin.datetime ajenti.plugin.filemanager ajenti.plugin.filesystem ajenti.plugin.network ajenti.plugin.notepad ajenti.plugin.packages ajenti.plugin.passwd ajenti.plugin.plugins ajenti.plugin.power ajenti.plugin.services ajenti.plugin.settings ajenti.plugin.terminal.

Når alle Python-plugins er konfigureret, er Ajenti klar til at gå på Ubuntu Server. Herfra skal du åbne en ny webbrowserfane og få adgang til URL’en nedenfor.

HTTP://DIN_UBUNTU_SERVER_IP_ADRESSE_ELLER_HOSTNAVN:8000

Konfiguration af Ajenti på Ubuntu Server

Brug af Ajenti på Ubuntu Server kræver at kende root-adgangskoden. Desværre deaktiverer Ubuntu root-adgangskoden som standard af sikkerhedsmæssige årsager. Gør følgende for at genaktivere root-adgangskoden på dit Ubuntu-system.

  Sådan fjerner du alle hyperlinks i et Excel-ark

Åbn først et terminalvindue og log ind på din maskine via SSH. Eller sidde fysisk på din server og bruge TTY-konsollen. Så, når du har fået adgang til terminalskallen, skal du bruge kommandoen sudo -s til at logge ind på root.

sudo -s

Når du har logget ind på din konto ved hjælp af sudo -s, skal du bruge kommandoen passwd til at fortælle Ubuntu, at du gerne vil ændre adgangskoden. Indtast derefter din nye root-adgangskode. Vær sikker på, at denne adgangskode er mindeværdig og sikker.

passwd

Med root-adgangskoden indstillet skal du gøre følgende for at logge ind. Først skal du få adgang til URL’en nedenfor i din foretrukne webbrowser. Indtast derefter “root” i brugernavnfeltet og root-adgangskoden i adgangskodefeltet. Til sidst skal du vælge “Login” for at logge ind på din konto.

HTTP://DIN_UBUNTU_SERVER_IP_ADRESSE_ELLER_HOSTNAVN:8000

Når du er logget ind, vil Ajenti vise dashboardet. I Ajenti-dashboardet kan du se værdifuld information om Ubuntu Server. Oplysninger som hvor mange kerner der er aktive, CPU-brug, oppetid, diskbrug og RAM-forbrug. Derudover, hvis du vælger menuen i øverste højre hjørne, får du adgang til terminalskallen, notesblok, pakkehåndtering og mere.