Sådan konfigurerer og bruger du en iPhone X, iPhone XR, iPhone XS eller iPhone XS Max

Så du har fået dig en skinnende ny iPhone, men det er alt…. forskellige. Apples 2018 iPhones er sammen med iPhone X en enorm afvigelse fra alt, der kom før, og vi vil fortælle dig, hvordan du bruger dem.

Du behøver ikke at have holdt øjnene tættest på iPhone i løbet af de sidste par år for at vide, at Apple har ændret tingene. iPhone X indvarslede en ny bølge af iPhones, der er uden Hjem-knappen, og det ændrer den måde, iPhone fungerer på på mange flere måder end blot, hvordan du bakker ud af en app. Fjernelsen af ​​Touch ID og ankomsten af ​​Face ID er en af ​​de største små ændringer, iPhone har set, og det påvirker, hvordan iOS fungerer fra godkendelse af køb til indtastning af adgangskoder. Tabet af Hjem-knappen var enormt, og det ændrer meget i den muskelhukommelse, du har opbygget gennem årene.

Men boy oh boy, er nødt til at genlære nogle gestus en lille pris at betale for det, du får til gengæld. Vi ved, at der er en læringskurve at forholde sig til, uanset hvor fantastiske de nye iPhones er. Det er derfor, vi har sammensat en samling af de mest nyttige how-tos, vi har, som alle har til formål at hjælpe dig med at få styr på din nye telefon. Når du har læst alt her, vil du være en iPhone-toting ninja-kriger.

  De 5 bedste teamkommunikationsapps

Med det sagt, lad os komme i gang.

Tryk på skærmen for at vække din telefon

Med fjernelse af Hjem-knappen er det nu et spørgsmål om at vække din iPhone om at trykke på skærmen og se den springe i gang. Telefoner har gjort dette i årevis, men det er fantastisk at kunne gøre det med en iPhone. Der er en fancy trykdetektion i gang for at forsøge at undgå utilsigtede berøringer, der også vækker skærmen.

  Sådan måler du højde på din iPhone

Stryg bunden af ​​skærmen for at skifte apps

De nye iPhones har masser af bevægelser til at komme rundt i iOS, men det kan være lidt besværligt at indtaste app-omskifteren. Her er den nemme måde at skifte mellem nyligt brugte apps. Dette er en funktion, som mange mennesker ikke drager den bedste fordel af, men når du føjer den til dit repertoire af swipes, vil du aldrig vende tilbage.

Lær alle de nyttige bevægelser

Der er masser af andre ting, du kan gøre med en hurtig gestus, og vi dækker dem alle lige her. Hvem vidste, at der var så mange forskellige måder at vifte med en finger på en skærm?

Sluk din nye iPhone

Du vil blive overrasket over, hvor forskellige nogle meget grundlæggende ting er med ankomsten af ​​de nye iPhones. Som for eksempel bare at slukke for tingen. Du behøver måske ikke at gøre det ofte, men når du gør det, ville det være praktisk, hvis du vidste, hvilke knapper du skal trykke på.

  Sådan formateres et SD-kort til ExFat i Ubuntu

Tag et skærmbillede uden en Hjem-knap

At tage et skærmbillede er ikke blevet sværere med den opdaterede, men uden Hjem-knappen fungerer det anderledes. Skærmbilleder er gode måder at vise folk apps eller hvordan man gør noget, og vi bruger dem meget!

Brug pegefelttilstand til at vælge tekst

Apple gjorde et virkelig dårligt stykke arbejde med at gøre denne funktion synlig, men vidste du, at du kan forvandle din iPhones tastatur til et pegefelt? Det gør du nu. Der er nogle bonustip, der kan være nyttige, hvis du også ejer en iPad.

Konfigurer og brug Apple Pay

Apple Pay er stadig en ubesunget helt for iPhone og Apples økosystem som helhed, og tingene ændrede sig meget med ankomsten af ​​Face ID. Uden noget Touch ID til at godkende, skal du nu give din iPhone opmærksomhed, før den giver dig mulighed for at betale. Det lyder klodset, men det er det ikke.

Konfigurer og brug Siri

Siri er ofte numsen af ​​jokes, men det er mere end brugbart, hvis du arbejder inden for dets begrænsninger. Men hvordan bruger du det, hvis du ikke har nogen Hjem-knap? Bare rolig, vi giver dig lowdown.