Sådan konfigurerer du Haptic Touch på en iPhone XR

iPhone XR har ikke 3D Touch, i stedet er den afhængig af noget, der hedder Haptic Touch. Det tilbyder stort set de samme funktioner, og lige nu er det en eksklusiv iPhone XR. Sådan konfigurerer du det.

Hvis du er ny til iPhone XR, er du måske ikke klar over, at du har Haptic Touch, og du ville heller ikke være den første. Haptic Touch er iPhone XR’s erstatning for 3D Touch, noget de fleste iPhone-ejere legede med og derefter glemte.

Hvad er Haptic Touch?

Haptic Touch fungerer som et slags højreklik, hvilket giver iPhone XR-ejere mulighed for at aktivere menuer og knapper, der normalt ikke ville være tilgængelige. Aktivering af Haptic Touch på en notifikation giver for eksempel yderligere muligheder for notifikationsstyring. Et andet eksempel på, hvor Haptic Touch kan være nyttigt, er i Kontrolcenter, hvor brugere kan trykke og holde på et ikon for at få mere detaljeret kontrol over en funktion.

For at advare brugerne om, at Haptic Touch er blevet aktiveret, genererer iOS en lille vibration for at efterligne et klik.

Hvordan 3D Touch og Haptic Touch er forskellige

Forskellene mellem de to er ret små, hvor implementeringen af ​​de to funktioner er den største forskel. Mens 3D Touch kræver et fast tryk på iPhones display, får Haptic Touch dem i stedet til at trykke og holde, indtil de mærker et haptisk svar.

Forskellene fortsætter med, hvad du kan gøre med Haptic Touch. For det meste er alt, der fungerer via 3D Touch, også muligt med Haptic Touch, som er to bemærkelsesværdige undtagelser. For det første kan du ikke få adgang til app-baserede genveje fra startskærmen. For det andet understøtter Haptic Touch ikke “kig og pop”, en funktion, der tilbyder forhåndsvisninger af alt fra billeder til URL’er. Det er det største savne af de to, men du betaler dine penge, du tager dit valg.

Med alt det sagt, hvis du er en iPhone XR-ejer, bør du i det mindste tage Haptic Touch en tur.

Sådan konfigurerer du Haptic Touch

Uanset om du er ny til Haptic Touch eller er en 3D Touch-veteran, skal du åbne Indstillinger for at få bolden til at rulle og derefter trykke på “Generelt”.

Tryk derefter på “Tilgængelighed”. Det er måske ikke det mest oplagte sted for sådan en mulighed at bo, men det er sandt.

For at få adgang til Haptic Touch-indstillingerne skal du trykke på posten med samme navn.

Den sidste skærm giver dig mulighed for at ændre, hvor lang tid det tager at aktivere Haptic Touch, mens du også tilbyder en testknap til at teste ændringen uden at forlade appen Indstillinger.

Mærkeligt nok valgte Apple ikke at tillade at deaktivere Haptic Touch (hvilket de gjorde med 3D Touch). Hvis du opdager, at du ved et uheld aktiverer Haptic Touch, så prøv at indstille Touch-varigheden til “Langsom” og se, om det forbedrer noget.