Sådan justeres tekst efter en punkttegn i PowerPoint

Punktlister er standardpriser i PowerPoint-præsentationer, og nogle gange vil du justere disse punkttegn, så de ser helt rigtige ud. PowerPoint giver dig en god del kontrol ved at lade dig justere og justere teksten efter et punkttegn. Sådan gør du.

Justering af punktopstillingsteksten vandret i dens tekstboks

Åbn først din PowerPoint-præsentation og gå til diaset, der indeholder punktopstillingen. Fremhæv teksten på det punkt, du vil justere.

På fanen “Hjem” kan du se fire forskellige justeringsmuligheder – de samme, som du bruger til at justere almindelig tekst.

  Sådan aktiveres Flash selektivt til websteder i Chrome

Fra venstre mod højre er disse muligheder:

Venstrejuster (Ctrl+L)
Center (Ctrl+E)
Højrejuster (Ctrl+R)
Begrund (Ctrl+J)

Holder du musen over hver valgmulighed, får du justeringstypen, den respektive genvejstast og justeringsbeskrivelsen.

Vælg den justeringsindstilling, du ønsker. I dette eksempel vælger vi “Center”.

Nu vil du bemærke selve det fremhævede tekstcenter i tekstboksen.

Hvis du har brug for at justere mere end ét punkttegn ad gangen til de samme justeringsindstillinger, kan du vælge flere punkttegn på én gang og derefter vælge justeringen. Hvis du ønsker at punkttegn skal have forskellige justeringer, skal du indstille hver enkelt individuelt.

Juster punktopstilling vandret ved at justere indrykningen

En anden metode til at justere punktopstillet tekst vandret er at bruge linealfunktionen til at justere både punktopstillingen og den efterfølgende tekst. For at bruge denne funktion skal du først aktivere linealen ved at gå over til fanen “Vis” og slå afkrydsningsfeltet “Lineal” til.

  Sådan opretter du Amazon Prime Video-brugerprofiler

Nu vil du bemærke, at en lineal vises i toppen og venstre side. Vælg derefter den punktopstilling, som du vil arbejde med. Vi bruger den samme tekst.

Når du har markeret teksten, vises tre linjeindrykningsmarkører på linealen:

Første linjeindrykning: Dette er den øverste markør (den nedadpegende trekant), og du kan bruge den til at justere placeringen af ​​selve punktgrafikken.
Hængende indrykning: Dette er den midterste markør (den opadpegende trekant), og du kan bruge den til at justere tekstens position.
Venstre indrykning: Dette er den nederste markør (rektanglet), og du kan bruge den til at justere placeringen af ​​punkttegn og tekst på samme tid.

  Kan du få advarsler på lager fra butikker? Ikke vigtige.

Juster punktopstilling lodret i tekstboksen

Lige til højre for de almindelige justeringsmuligheder vil du se en “Juster tekst”, som du kan bruge til at justere tekst lodret. Denne påvirker al tekst i boksen, så du vil ikke være i stand til at indstille forskellige punkttegn individuelt.

Ved at klikke på knappen “Juster tekst” åbnes en menu med et par forskellige muligheder, og du kan selvfølgelig også udforske nogle af de yderligere tilgængelige muligheder, herunder justering og tekstrotation, ved at vælge “Flere muligheder.”

Følg disse enkle regler, og du vil være i stand til at henlede opmærksomheden på specifikke punkter ved at bruge unik tekst- og punktplacering.