Sådan installeres Windows på en Mac ved hjælp af Boot Camp [Guide]

Ifølge Forbes er den bedste Windows-pc en Apple MacBook Pro, mens CNET kalder den den bedste Windows-laptop. Man beundrer ironien i, hvordan titlen på trods af branchens bedste forsøg på at skabe kraftfulde pc’er ville gå til en Mac. Der er forbrugere, der beundrer hardwaren på en Mac, men som ikke er helt klar til at gå over til Macs OS X endnu. For at henvende sig til disse forbrugere har Apple skabt et multi-boot-værktøj kaldet Boot Camp. Boot Camp blev oprindeligt udgivet i april 2006 og blev designet til at give brugere mulighed for at installere Windows på Intel-baserede Mac-computere. Selvom Mac’er ikke er fremmede for virtualisering og kan køre Windows og endda Android som virtuelle maskiner, er virtualisering langtfra perfekt. Med Boot Camp kan du dog køre en fuld, native installation af Windows på din maskine, ligesom på en fuld-blæst Windows-pc selv. Sådan gør du.

I modsætning til den kedelige proces med at installere OS X på en pc, og tro mod karakteren af ​​traditionelle Mac-baserede apps, er brugen af ​​Boot Camp Assistant selve enkeltheden. Boot Camp leveres forudinstalleret med hver Mac, så du burde allerede have det, du har brug for. Apropos det, du skal bruge følgende, før du går i gang:

Ægte Microsoft Windows 7 (eller nyere) installationsdisk eller ISO
8 GB (eller mere) USB-flashdrev
25 GB (minimum) ledig lagerplads på din Mac
Fuldt opladet batteri (hvis på en Macbook)

Boot Camp fungerer i øjeblikket med Windows 7 eller nyere udgivelser. Vi har ikke eksperimenteret med Windows XP, da operativsystemet ikke længere understøttes af Microsoft. I tilfælde af at dit Windows-installationsmedie er en dvd, og din Mac ikke har et dvd-drev, kan du downloade et billede fra Microsoft Windows’ officielle hjemmeside eller andre steder for den sags skyld, så længe du har en lovligt købt serie.

Advarsel: Brug ikke en piratkopieret kopi af Windows. Ud over juridiske årsager genkender Boot Camp ikke uofficielle billeder.

Tilslut dit USB-flashdrev til din Mac, og sørg for, at det ikke har noget, du har brug for, fordi det vil blive formateret i processen. Hvis du tager et kig på Boot Camp Assistants ikon, vil du bemærke, at det har en fin lille ode til den gåde, der er Windows-logoet.

Start Boot Camp Assistant, og du vil blive mødt af en velkomstskærm, der fortsætter, hvorfra du får 3 muligheder.

Marker alle tre muligheder, hvis du ønsker at installere med det samme, men hvis du bare vil oprette en Boot Camp USB til senere installation på denne eller en hvilken som helst anden Mac, skal du lade den tredje være umarkeret. På den anden side, hvis du har en tidligere oprettet Boot Camp USB, skal du blot markere den sidste mulighed for installation.

Det er vigtigt, at du lader Boot Camp Assistant downloade den nyeste Windows-supportsoftware, når du opretter den bootbare USB, da uden den vil du have betydelige problemer med at bruge din Macs hardware på Windows – altafgørende på en Macbook. I det næste trin skal du vælge dit USB-drev og det Windows ISO-billede, du vil installere fra.

Hvis du klikker på Fortsæt, starter processen med at formatere USB-drevet og forberede det til Windows-installation. Vær ikke bekymret, hvis stangen ser ud som om den er holdt op med at bevæge sig; dette trin tager tid at downloade og komprimere filer. Hvis du ikke har markeret indstillingen ‘Installer Windows 7 eller nyere’, afsluttes processen her. Hvis du har tjekket det, vil det fortsætte. Dernæst bliver du bedt om at vælge mængden af ​​lagerplads, som du ønsker at dedikere til Windows.

Hvis du helt vil opgive at bruge Mac OS X, skal du bare beholde kerne-operativsystemet (praktisk til fejlfinding, når Windows virker) og miste eventuelle ekstra installerede apps, og dedikere den resterende plads til Windows. Da min interesse for Windows er begrænset til denne anmeldelse, vil jeg bare tildele den det absolutte minimum.

Klik på ‘Installer’, indtast din Mac OS X-login-adgangskode, hvis du bliver bedt om det, og klik på næste. Boot Camp vil derefter oprette partitionen og formatere den. Når det er afsluttet, genstarter dit system automatisk og begynder at installere Windows. Denne proces er identisk med, hvordan du ville installere Windows på en pc.

Når du bliver bedt om at vælge drevet til installation af Windows, skal du sørge for at vælge det, der er mærket “Boot Camp”, og lade det formatere, hvis det er nødvendigt. Indtast din Windows-serienøgle, når du bliver bedt om det. Din computer genstarter et par gange, og efter standardstartprocessen for første gang, vil du være klar til at bruge Windows på din Mac.

Når den er installeret, skal du gå til

‘BootCamp’-mappen på din USB og installer den. Det skal genstartes, og du vil have alle dine drivere, ydre enheder og hjælpeprogrammer installeret for at bygge bro mellem Mac og PC.

Når du skal genstarte til Mac OS X fra Windows, skal du klikke på Boot Camp-logoet i nederste højre hjørne og vælge ‘Start til Mac OS X’. Hvis du vil afinstallere Windows, skal du starte Boot Camp fra OS X. Marker ‘Fjern Windows’, tryk på ‘Gendan’ i næste vindue, og lad Boot Camp tage sig af resten.

Fortæl os, hvordan din Mac til Windows-oplevelse gik ved at efterlade en kommentar nedenfor.