Sådan installeres VirtualBox Guest Additions til en Ubuntu Virtual Machine

VirtualBox Guest Additions er vigtige i VirtualBox, fordi de giver fremragende grafikacceleration, såvel som andre nyttige funktioner såsom understøttelse af delte mapper, bedre grafikunderstøttelse og andre ting også.

Hvis du planlægger at bruge Ubuntu i en VirtualBox virtuel maskine, skal du installere disse gæstetilføjelser. I denne guide vil vi gennemgå præcis, hvordan man gør det.

Bemærk: Selvom denne vejledning fokuserer på en Ubuntu VM, bør installationsinstruktionerne også fungere på ethvert gæste Linux-operativsystem i VirtualBox. Installationsvejledningen til Linux-headeren vil dog være anderledes.

Opsætning af en Ubuntu VM i VirtualBox

Det er ikke så svært at konfigurere en Ubuntu VM. Grundlæggende vil du installere Ubuntu stort set ligesom du gør på en fysisk computer. For at fremskynde denne proces kan du dog downloade en forudkonfigureret VM fra OSboxes.org.

For at downloade en VM skal du gå over til Ubuntu-side på Osboxes.org. Når du er der, skal du kigge efter den seneste udgivelse af Ubuntu, klikke på fanen “VirtualBox” og vælge download-knappen.

  Sådan aktiveres Microsoft Edge's nye Crapware-blokering

Osboxes distribuerer sine VM’er i arkivformat. Når arkivet er færdig med at downloade, skal du åbne VirtualBox, klikke på “Ny”, og gå gennem opsætningen af ​​oprettelse af din nye VM.

Når du kommer til opsætningsprocessen for VM’en, skal du vælge “Brug en eksisterende virtuel harddiskfil” og vælge Osboxes VM VDI-filen som den eksisterende harddisk for at bruge den downloadede VM.

Hvis du ikke ønsker at bruge en OSboxes VM til Ubuntu, skal du gå over til Ubuntu.com/desktop, downloade den seneste Ubuntu ISO-fil til din computer, indlæse den i VirtualBox og installere Ubuntu på den gamle måde.

Installation af Linux-headere i Ubuntu VM

Inde i Ubuntu VM skal du installere Linux-kernehovederne. Disse overskrifter er nødvendige for at ændre Linux-kernen, og VirtualBox-gæstetilføjelserne vil ikke fungere på Ubuntu uden det, da de er kernemoduler.

For at installere de nyeste Ubuntu-kerneoverskrifter skal du starte med at starte et terminalvindue på skrivebordet. Du kan åbne et terminalvindue på skrivebordet med Ctrl + Alt + T, eller ved at klikke på “Terminal” i appmenuen.

Når terminalvinduet er åbent i Ubuntu VM, skal du bruge kommandoen apt install nedenfor for at installere Ubuntu Linux-kernehovederne.

sudo apt install linux-headers-$(uname -r) -y

Downloader gæstetilføjelser

Nu hvor du har konfigureret din OSboxes VM i VirtualBox, kan du logge ind med adgangskoden “osboxes.org.” Eller, hvis du konfigurerer din egen VM ved hjælp af en Ubuntu ISO, skal du logge ind med dit brugernavn og din adgangskode.

  Musiex tilføjer et gestusbaseret banner med kontroller til afspilning af musik [Jailbreak]

Når du er logget ind, skal du downloade den seneste udgivelse af VirtualBox-gæstetilføjelserne. Den nemmeste og hurtigste måde at gøre dette på er at gøre det i VirtualBox-appen i stedet for den officielle hjemmeside.

Herfra skal du finde menuen “Enheder” inde i Ubuntu-vinduet og klikke på den med musen. Når du klikker på menuen, vil du se mange forskellige muligheder at klikke på.

Kig til bunden af ​​menuen, og klik på knappen “Indsæt gæstetilføjelser” i menuen. Når du klikker på den for første gang (hvis du aldrig har valgt denne mulighed før), begynder VirtualBox at downloade Guest Additions ISO-filen til din computer.

Når downloadprocessen er fuldført, vil VirtualBox Guest Additions ISO-filen automatisk blive indsat i Ubuntu VM’ens virtuelle cd/dvd-drev. Kort efter det, vil du se en prompt pop-up på Ubuntu VM’s skrivebord.

  Sådan tilsluttes en Bluetooth-mus eller pegefelt til din iPad

Installation af gæstetilføjelserne i Ubuntu VM

Når du indsætter ISO-filen Guest Additions i Ubuntu VM, bør du se en prompt på skærmen. Denne prompt vil fortælle dig, at der er installerbar software på disken, som Ubuntu kan installere.

Klik på “Kør”-knappen med musen for at starte installationen. Når du klikker på “Kør” vil et terminalvindue dukke op på skærmen. Følg anvisningerne, der fortæller dig, hvad du skal gøre.

Under terminalinstallationen af ​​Guest Additions kan du maj køre ind i en mislykket installation. Mislykkede installationer sker, når din Ubuntu VM mangler et par pakker, som softwaren forventer at have.

Bare rolig, hvis du støder på et problem, mens du installerer Guest Additions. Du skal blot læse, hvilke pakker det kræver, at du installerer. Åbn terminalvinduet, installer pakkerne med apt installation, og skub derefter Guest Additions ISO ud fra VM’en og indsæt den igen for at få dialogen “Kør software” frem igen.

Når terminalvinduet er færdig med at installere VirtualBox Guest Additions i din Ubuntu VM, genstart. Du skal genstarte Ubuntu VM for at begynde at bruge den nye software, der er installeret i Ubuntu VM-kernen.