Sådan installeres Unreal Engine 4 på Ubuntu

Ønsker du at udvikle videospil på din Ubuntu-pc ved hjælp af Unreal Engine? Hvis det er tilfældet, skal du installere det nyeste Unreal Engine-værktøjssæt på dit system. Denne vejledning viser, hvordan du opsætter den nyeste version af Unreal Engine 4 på din Ubuntu-computer.

Bemærk: Unreal Engine 4 er gratis til ikke-kommerciel brug. Men hvis du planlægger at udgive og sælge spil med det, skal du købe en licens. For mere information, klik her.

Registrering af en Epic Games-konto

Du skal have en Epic Games-konto for at få adgang til Unreal Engine på dit Ubuntu-system. For at oprette en Epic-konto, start med at gå over til oofficielle Unreal Engine-websted. Når du er på webstedet, skal du vælge menuknappen “Fællesskab” øverst på siden

På Unreal Engine-siden skal du finde knappen “Log ind” og klikke på den med musen. Når du har valgt denne knap, vil du se et væld af “log ind”-muligheder. Hvis du allerede har en Epic-konto, skal du klikke på knappen “Log ind med Epic Games” og logge ind.

  Er online transskriptionstjenester sikre og private?

Hvis du ikke har en konto, skal du vælge knappen “Tilmeld” nederst på siden. Vælg derefter “Tilmeld dig med e-mail” for at oprette en ny Epic-konto ved hjælp af din e-mailadresse.

Konfiguration af din GitHub-konto

Desværre distribuerer Epic ikke Unreal Engine via et installationsprogram, der kan downloades. I stedet bliver du nødt til at få motoren direkte fra GitHub. For at gøre det skal din GitHub-konto være forbundet med din Epic-konto.

For at starte skal du sikre dig, at du har en GitHub-konto opsat. Hvis du ikke gør det, skal du gøre følgende. Gå først over til GitHub.com. Når du er på hjemmesiden, skal du finde knappen “Tilmeld” øverst på siden og klikke på den med musen. Brug den til at oprette en ny GitHub-konto.

Når du har oprettet din nye GitHub-konto, skal du gå tilbage til Epic Games-webstedet og holde markøren over din profil på startsiden. Vælg derefter indstillingen “Personlig” under din profil for at få adgang til dine personlige Epic Games-indstillinger.

Find knappen “Forbindelser” i sidebjælken i området “Personligt”. Vælg denne knap for at få adgang til forbindelsesindstillinger for din Epic Games-profil. Vælg derefter indstillingen “Konti” for at få adgang til kontoforbindelser.

  5 Xposed-moduler Tweak Google Music, meddelelser, din låseskærm

Find GitHub i sektionen “konti” i forbindelsesområdet, og klik på knappen “Forbind”. Når du vælger “Forbind”-knappen, giver Epic dig mulighed for at forbinde din GitHub-konto til din Epic-spilkonto.

Downloader Unreal Engine 4 på Ubuntu

Den eneste måde at downloade Unreal Engine 4 på din Linux-pc er ved at gøre brug af git klon kommando. Denne kommando henter den seneste kildekode til Unreal Engine 4 og placerer den på din computer.

For at starte downloadprocessen på Ubuntu skal du åbne et terminalvindue på Ubuntu-skrivebordet. Du kan åbne et terminalvindue ved at trykke på Ctrl + Alt + T på tastaturet. Alternativt kan du søge efter “Terminal” i appmenuen og åbne den på den måde.

Når terminalvinduet er åbent og klar til brug, skal du installere git pakken på din computer.

sudo apt install git

Efter installation af git pakke, skal du konfigurere din brugerkonto med Git på din computer. For at gøre dette skal du følge den officielle “Kom godt i gang guide.” Du skal også generere en personlig adgangskode, som du kan lære om her.

  Sådan tilpasses automatiske opdateringer på iPhone og iPad

Du vil være i stand til at bruge den til at downloade den seneste udgivelse af Unreal Engine 4 til dit Ubuntu-system ved hjælp af kommandoen nedenfor. Huske; du skal logge ind på GitHub, når du bliver bedt om det i terminalen, og bruge din PAC-kode som login-adgangskode.

Bemærk: for at kommandoen nedenfor skal virke, skal du tjekke din e-mail og acceptere GitHub-invitationen fra Epic Games for at deltage i deres private Git-repo.

git clone --branch release https://github.com/EpicGames/UnrealEngine.git

Downloaden til Unreal Engine 4 på Ubuntu er omkring 8 GB i størrelse. Så læn dig tilbage, slap af og lad koden downloades fuldt ud.

Opbygning af Unreal Engine 4 på Ubuntu

Unreal Engine-programmet skal bygges for at det kan installeres på dit system. Brug CD kommandoen og gå ind i mappen “UnrealEngine” i din hjemmemappe for at starte byggeprocessen.

cd ~/UnrealEngine/

Herfra skal du køre “Setup.sh” scriptet ved hjælp af kommandoen nedenfor.

./Setup.sh

Efter at have kørt “Setup.sh”-scriptfilen, skal du køre “GenerateProjectFiles.sh”-scriptet.

./GenerateProjectFiles.sh

Kør endelig lave kommando til at kompilere koden på din computer.

make

Kører Unreal Engine 4 på Ubuntu

At køre Unreal Engine 4-appen på dit Ubuntu-system er meget enkelt. For at gøre det skal du sikre dig, at du er i et terminalvindue og bruge kommandoerne nedenfor til at starte det op.

cd ~/UnrealEngine/Engine/Binaries/Linux/

./UE4Editor