Sådan installeres Ubuntu Server 21.04 via USB

Ønsker du at installere Ubuntu Server 21.04 på din hjemmeserver via et USB-flashdrev, men ved du ikke, hvor du skal starte? Vi kan hjælpe! I denne guide viser vi dig præcis, hvordan du kan installere Ubuntu Server 21.04 via USB.

Har du brug for at opdatere Ubuntu server? Tjek vores guide.

Downloader Ubuntu Server 21.04

For at installere Ubuntu Server 21.04 skal du downloade den. Det er ikke svært at downloade denne version af operativsystemet. For at få det, gå over til dette link her i din foretrukne webbrowser.

Når du er på siden, skal du finde knappen “Download Ubuntu Server” og klikke på den med musen. Når du klikker på den, vil du blive ført til en “Hent Ubuntu Server”-side, efterfulgt af tre muligheder for at downloade.

I denne guide antager vi, at du installerer Ubuntu Server via en fysisk server (såsom en hjemmeserver) og dermed har brug for et USB-stik for at få det til at virke. Med det i tankerne skal du finde knappen “Mulighed 2 – Manuel serverinstallation” og klikke på den med musen.

Når du vælger knappen “Mulighed 2”, bliver du ført til en tredje side. På denne side kan du se et par downloadmuligheder. Som standard foreslår Ubuntu, at du downloader Ubuntu Server 20.04.2. Denne version er den langsigtede supportversion, og selvom den er nyttig, er den ikke det, vi har brug for.

  Sådan opretter du Star Wars rulletekst i PowerPoint

Rul ned til “Alternative udgivelser”. Her finder du Ubuntu Server 21.04, den seneste udgivelse af Ubuntu Server. I dette område skal du klikke på knappen “Download Ubuntu Server 21.04”.

Når du vælger knappen “Download Ubuntu 21.04”, begynder ISO-filen at downloade til din computer. ISO-filen er omkring 1,1 GB stor, så den juni tage et par minutter. Når overførslen er færdig, skal du gå videre til næste afsnit i vejledningen.

Oprettelse af Ubuntu Server 21.04 USB

Du skal oprette en bootbar USB-stick for at installere Ubuntu Server 21.04. Der er en del måder at lave bootbare USB-sticks på. I denne guide vil vi dog vise dig, hvordan du gør det med Etcher.

Hvorfor Etcher? Det er på tværs af platforme. Det fungerer på alle Mac-, Linux- eller Windows-skriveborde. Så uanset hvilket operativsystem du laver din Ubuntu Server USB på, vil instruktionerne være de samme.

For at komme i gang skal du downloade og installere Etcher-applikationen. For at gøre det, gå over til Etcher.io, download appen, og start den op. Når den er åben, skal du følge instruktionerne nedenfor.

Trin 1: For at starte skal du finde knappen “Flash fra fil” og klikke på den med musen. Når du vælger denne knap, vises en pop op-browser. Brug pop op-browseren, find Ubuntu Server ISO-filen, og vælg den for at tilføje den til Etcher.

  Sådan bruger du Manjaro på Raspberry Pi 4

Trin 2: Find knappen “Vælg mål”. Indsæt derefter dit USB-flashdrev i USB-porten, og vælg dit flashdrev i menuen “Vælg mål”. Når du har gjort det, vil Etcher bruge din USB som standard blinkende enhed.

Trin 3: Find “Flash!” knappen, og klik på den med musen. Hvis du vælger denne knap, begynder den blinkende proces. Det juni tage lidt tid. Når processen er færdig, skal du tilslutte USB’en til din server og starte fra USB for at starte installationsprocessen.

Installation af Ubuntu Server 21.04 via USB

For at starte installationen af ​​Ubuntu Server 21.04 via USB skal du vælge dit sprog med velkomstmenuen. Du kan vælge dit sprog ved hjælp af op- og ned-pilene samt Enter-tasten.

Når du har valgt dit sprog, skal du vælge dit tastaturlayout. Som standard skal den automatisk registrere layoutet. Hvis ikke, så kig under “Layout” og “Variant” og indstil dit tastaturlayout efter behov.

Med tastaturlayoutet konfigureret skal du konfigurere en netværksforbindelse. Som standard vil din Ubuntu-server (hvis den er forbundet via et Ethernet) automatisk registrere. Vælg “Udført” i menuen for at fortsætte. Eller konfigurer din netværksforbindelse ved hjælp af brugergrænsefladen.

Efter netværk vil Ubuntu Server bede dig om at konfigurere din proxy-adresse. Hvis du har en, skal du indtaste den i boksen og trykke på Enter-tasten for at bekræfte den. Hvis du ikke har en proxy-adresse, skal du lade den stå tom og vælge “Udført” for at komme videre.

  Sådan scanner du et visitkort og gemmer det i dine kontakter

Herfra vil Ubuntu Server bede dig om at tilføje en spejladresse. Denne adresse vil gøre det nemmere at installere Ubuntu-pakker, da spejlet sandsynligvis vil være tættere på din fysiske placering. Brug det medfølgende standardspejle, og vælg “Udført”. Eller angiv din egen i boksen.

Med spejlet konfigureret skal du vælge din lagerinstallationsopsætning. Som standard sletter Ubuntu Server den harddisk, den registrerer (normalt/dev/sda). Lad det være, eller brug brugergrænsefladen til at vælge den harddisk, du ønsker at installere Ubuntu Server på ved hjælp af brugergrænsefladen. Når du er færdig, skal du vælge “Udført” for at fortsætte.

Når du vælger din diskopsætning, vil Ubuntu lave en filsystemoversigt. Læs den, og vælg derefter knappen “Udført” for at fortsætte. Du skal derefter indtaste dit navn, din servers navn, et brugernavn samt adgangskodeoplysninger.

Efter at have indtastet dit brugernavn, vil du være i stand til at vælge, hvilke server snaps du ønsker at installere. For at få disse skal du vælge med pil op eller pil ned og vælge med mellemrumstasten. Når du har valgt alle dine apps, skal du vælge “Udført”.

Med alle snaps valgt, installeres Ubuntu Server på din server. Læn dig tilbage og vent. Når installationen er færdig, genstart serveren.